Dodaj do ulubionych

strony xxx

IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 13:08
CZesc,
osoba która korzysta z mojego laptopa nagminnie wchodzi na strony o tematyce xxx.
Ta osoba nie ,że ja widzę co robiła w necie ;)
Nie podoba mi się to, bo to szybka droga do zawirusowania laptopa i innych problemów. Wolałabym tego uniknąć.
W związku z tym, chciałabym Was prosić o pomoc, bo nie wiem jak zablokować strony o TEJ tematyce, nie jakieś konkretne, a najlepiej wszystkie :)Czy
jest to w ogóle możliwe?

Obserwuj wątek
    • Gość: adaada Re: strony xxx IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 13:13
      Tyle że to jest dorosła osoba ;)
      A w ustawieniach laptopa nie ma takiej opcji żeby to zablokować?
      Sorry, zielona jestem :)
    • Gość: lajosz Re: strony xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 15:05
      Na komputerze (systemie) Możesz sobie blokować co chcesz, czym chcesz i jak chcesz, ale to kompletnie nic nie da jeśli ktoś odpali kompa przy pomocy jakiegoś Linuksa Live.
      Będzie mógł wtedy nie tylko hasać sobie po necie jak chce i gdzie chce, ale dodatkowo podejrzeć wszystkie Twoje pliki, skopiować je lub usunąć.

Jedyną sensowną blokadą jest blokada na routerze (jeśli takowy posiadasz) , a i to dla co bardziej kumatych będzie niewielka przeszkoda.

Można też zablokować uruchamianie komputera w ogóle, tzn założyć hasło na BIOS-ie i tylko znajomość hasła pozwoli na uruchomienie takiego komputera.
      Oczywiści i to jest do obejścia, ale w przypadku laptopa trzeba go po prostu rozkręcić żeby to zrobić, tak więc laptopem nieco trudniej.
    • Gość: mikado Re: strony xxx IP: *.home.aster.pl 13.04.11, 15:12
      To Twój sprzęt, więc powiedz wprost, że sobie nie życzysz (nie musisz tłumaczyć dlaczego) i delikwentka/delikwent rezygnuje albo z wchodzenia na xxx, albo z korzystania z laptopa.
      • marex59 Re: strony xxx 13.04.11, 15:33
        W zasadzie to możesz zainstalować jakiś program do blokowania takich stron np.Beniamin o ile ta osoba nie jest za mocno kumata w kompie to takie programy spełnią swoje zadanie.
    • Gość: a Re: strony xxx IP: *.home.aster.pl 13.04.11, 15:49
      Zainstaluj linuxa. Problem wirusów znikne :P
    • Gość: pz Re: strony xxx IP: 193.105.122.* 13.04.11, 16:22
      A ja mam radę dla tego przeglądającego - włącz funkcję In-Private (dla IE wystarczy nacisnąć Ctrl+Shift+P, dla innych przeglądarek - w narzędziach) i hasaj gdzie i jak chcesz, a ślad po surfowaniu nie zostanie :)
      • Gość: wojciech Re: strony xxx IP: *.toya.net.pl 14.04.11, 10:23
        tu masz program do pełnego kontrolowania działań wykonywanych na komputerze, niestety trial: pobierzgryprogramy.pl/?AdvancedParentalControl/KontrolaRodzicielska/Internet/p/1471

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka