sinep 03.05.04, 11:57 Czy ma ktoś pomysł albo doświadczenie jak wgrac te uaktualnienia do "nie oryginalnego" systemu. Bez tego nie działa mi np. USB. Prosze o pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
barracuda7110 Re: Service Pack 1 do XP 03.05.04, 12:08 Możesz poszukać programu zmieniającego wpisany kod aktywacyjny. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Service Pack 1 do XP 03.05.04, 12:19 Musisz mieć oryginalny numer do swojej wersji. Otwórz edytor rejestru i rozwiń HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\Curent Wersion\WPAEvents. W prawym oknie kliknij 2 razy wartość oobetimer i zmień dowolnie obojętnie jaką parę cyfr z tych które zobaczysz. Zamknij edytor, ale nie uruchamiaj ponownie komputera. Potem w pole uruchom wpisz taki ciąg: %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a przy czym zwróć uwagę na spację. Kliknij OK. Poczekaj, aż otworzy się okno aktywacji windows i wybierz aktywację przez telefon, kliknij dalej i w następnym oknie na dole kliknij przycisk "Zmień klucz produktu", czy jakoś tak. Wpisz nowy serial i kliknij Zmień. Poczekaj chwilę na potwierdzenie, zamknij program i zrestartuj komputer. Teraz bez problemu wgrasz ServicePack. Link Zgłoś
janek95e Re: Service Pack 1 do XP 03.05.04, 13:49 ja mam od razu XP z SP i nie mam problemu :) Link Zgłoś