Dodaj do ulubionych

aktualizacje windows xp

IP: *.man.rsk.pl 07.05.04, 07:39
Odkąd przeinstalowałam system, automatycznie włącza mi się windows update i
instalują mi się najnowsze aktualizacjie windowsa xp. Wcześniej miałam ten
sam ystem i obchodziło się bez tego.
Czy warto aktualizować windowsa? Skąd wiedzieć, które aktualizacje
zainstalować? Czy nie zajmują one zbyt dużo miejsca?
Obserwuj wątek
    • gray Re: aktualizacje windows xp 07.05.04, 07:41

można robić aktualizacje automatycznie albo ręcznie ale unika wątpliwości, że
      robić je trzeba. a że pożerają wolne miejsce na dysku? - urok windowsa.
    • Gość: bekes1 Re: aktualizacje windows xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 10:58
      > Czy warto aktualizować windowsa?
      WARTO
      Skąd wiedzieć, które aktualizacje
      > zainstalować?
      Najlepiej te krytyczne !!! oraz aktualizacje sterowników

Czy nie zajmują one zbyt dużo miejsca?

Obok kazdej aktualizacji masz podaną jej ''wage''

• eressea Re: aktualizacje windows xp 07.05.04, 11:42
        Automatycznie sciągają się tylko niezbędne i krytyczne aktualizacje. Opłaca się
        ustawić automatyczne aktualizowanie, wtedy nie trzeba co kilka dni sprawdzać czy
        są jakieś nowe poprawki.
    • Gość: Artur Re: aktualizacje windows xp IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 17:20
      Mam 1 aktualizację krytyczną dla systemu Windows KB833407 dotyczącą aktualizacji
      czcionki Bookshelf Symbol 7. Gdy wcześniej sprawdzałem tę czcionkę, to przy
      wielu klawiszach nie wyskakiwał mi żaden znak, więc myślałem, że ta poprawka
      będzie uzupełnieniem tych brakujących znaków. Okazało się jednak, że po
      aktualizacji nie było już żadnego znaku. Dlaczego więc nazwano to aktualizacją,
      a nie usunięciem czy blokadą czcionki. A przede wszystkim dlaczego umieszczono
      ten proces w dziale aktualizacji krytycznych? Myślałem, że krytyczne chronią
      system przed zawieszaniem się, przed włamaniami z zewnątrz, przed wirusami...
      czyli rzeczami z natury niebezpiecznymi. To że w tej czcionce było parę
      brzydkich symboli (nazwanych niedopuszczalnymi), nie było chyba krytyczne dla
      systemu.
      Poza tą 1 krytyczną dotyczącą usunięcia znaków czcionki, mam jeszcze 3 dostępne
      aktualizacje:
      -w dziale Windows XP: Aktualizacja dla programu Windows Media Player Seria 9
      (KB837272) związana ze skróceniem czasu kopiowania muzycznych plików; nie jest
      chyba związana z bezpieczeństwem systemu
      -w dziale Windows XP: Platforma Microsoft .NET Framework w wersji 1.1
      ułatwiająca deweloperom szybkie tworzenie wydajnego oprogramowania; też raczej
      nie jest związana z bezpieczeństwem systemu
      -w dziale Aktualizacje sterowników: NVIDIA display software update released on
      October 06 2003; związana jest chyba z kartą graficzną; ja mam GF4 MX440SE i
      obraz mam dobry, więc chyba nie muszę nic przy niej aktualizować
      Co mi radzicie w sprawie tych aktualizacji? Na razie ich nie robię. Może nie ze
      wszystkiego co trzeba zdaję sobie sprawę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka