Gość: pytajnik IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 20:24 Mam pytanie. Chciałbym, aby obok adresu mojej strony (w pasku adresu) wyświetlana była ikonka. Gdzie i w jaki sposób "dodać" ją do kodu strony? Będę wdzięcny za informacje. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: w++ Re: Problem z ikonką IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 21:35 1. Do Twojego głownego katalogu na serwerze gdzie masz stronę główną np. index.html, dodajesz plik favicon.ico, który jest ikoną windowsowatą 16 x 16 pixeli, 16 kolorów (318 bajtów). To już powoduje pojawienie się tej ikonki np. w mozilli. 2. Do kodu strony (każdej, która ma mieć ikonkę ) dodajesz w nagłówku (między <head> a </head> linijkę : <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico"> uwaga: jeśli strona i plik ikony są w różnych katalogach to oczywiście w href=, musi być też wpisana odpowiednia ścieżka do favicon.ico. Tak zrobiłem na swoich stronkach i działa. Jako przykład, zobacz sobie źródła stron GW, które mają ikonki. Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Problem z ikonką IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 22:55 Dzięki za radę. Działa! :) Link Zgłoś