Dodaj do ulubionych

program antywirusowy

IP: *.devs.futuro.pl 22.08.11, 14:14
czy ktoś może polecic mi jakiegoś dobrego antywirusa? Nie mam zbyt duzych wymagań, ale darmowy avast nie wystarcza.
Obserwuj wątek
    • Gość: www.f-secure.pl Re: program antywirusowy IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 14:45
      Zdecydowanie najlepszy jest F-Secure
      • bulczanka Re: program antywirusowy 22.08.11, 15:34
        F-secure muli.

Z płatnych polecam Esert Smart Security.

A z darmowych AVG. Mam go i od czterech lat nie mam problemów.
        Windows 7 + systemowy firewall + AVG = święty spokój.

Dodatkowo raz na jakiś czas warto użyć skanera Malwarebytes Anti-malware.
        Widzi to czego często antywirusy nie widzą. Skanuje pamięć, rejestr i resztę. Polecam.
        • Gość: itbeast Re: program antywirusowy IP: 74.63.112.* 22.08.11, 16:14
          >>F-secure muli.

masz kolezanko przedatowane informacje, owszem f-secure mulil poki mial silnik z kasperskiego. od wersji 2010 juz jest troche inny silnik i nie muli, bo bazuje na chmurze. sam instaluje tu i owdzie i nie spotkalem sie jeszcze od wersjii 2010 z zadnymi skargami ze strony firm

>>Z płatnych polecam Esert Smart Security.

jak chcesz miec niska wykrywalnosc to prosze bardzo, jest co najmniej z piec znanych pakietow przewyzszajacych eseta parametrami

>>A z darmowych AVG. Mam go i od czterech lat nie mam problemów.
          >>Windows 7 + systemowy firewall + AVG = święty spokój.

daje rade, ale tylko dla zaawansowanych uzytkownikow. poza tym darmowki nigdy nie maja pelnych funkcjonalnosci, jeszcze takiej nie widzialem

>>Dodatkowo raz na jakiś czas warto użyć skanera Malwarebytes Anti-malware.
          >>Widzi to czego często antywirusy nie widzą. Skanuje pamięć, rejestr i resztę. Polecam.

tu sie zgodze bardzo przydatne rozwiazanie, sam czesto stosuje w pracy
          • bulczanka Re: program antywirusowy 22.08.11, 16:17
            U mnie się darmowy zestaw sprawdza doskonale.
            Wszystko zależy od tego jak się używa kompa;)

Przed bezmyślnością nic cię nie obroni.
            • Gość: neymar Re: program antywirusowy IP: *.play-internet.pl 07.09.11, 00:42
              Zgoda, bardzo mądrze powiedziane :) Ale szczerze mówiąc, z płatnym programem czuję się jakoś lepiej... miałem np. płatnego avasta i różnica w ficzerach między darmówką a wersją komercyjną jest powalająca. Zresztą dla mnie wybulić nawet te 200 zł raz na rok nie jest problemem, zwłaszcza kiedy się pomyśli, że przez brak oprogramowania mogę mieć np. zczyszczone konto w banku. Taka akcja otrzeźwia od razu.
              • Gość: rotmistrz Re: program antywirusowy IP: 74.63.112.* 12.09.11, 23:36
                Po masakrze, którą raz zafundował mi darmowy Avast, NIGDY nie będę więcej używał darmowego programu. Darmówki są albo dla ludzi, którym tak naprawdę nie zależy na bezpieczeństwie, albo dla profesjonalistów, którzy umieją ustawić poszczególne funkcje. Przeciętnemu użytkownikowi to raczej polecałbym płatne wersje.
                • chris.w2 Re: program antywirusowy 13.09.11, 02:11
                  Gość portalu: rotmistrz napisał:
                  > Po masakrze, którą raz zafundował mi darmowy Avast, NIGDY nie będę więcej uzywał darmowego programu. Darmówki są albo dla ludzi, którym tak naprawdę nie zależy
                  na bezpieczeństwie, albo dla profesjonalistów, którzy umieją ustawić
                  poszczególne funkcje.
                  Przeciętnemu użytkownikowi to raczej polecałbym płatne wersje. <

Zupelnie nie rozumiem.
                  Korzystam z bezplatnego programu antywirusowego: avast Free Antyvirus, z jego najnowszej wersji: 6.0.1289 i funkcjonuje on idealnie.
                  Poza tym, wg chartu uzytkownikow, na chip.de, sklasyfikowany jest on na pierwszym miejscu, z 99% zadowolonymi uzytkownikami.

PS. Nie jestem zadnym profesjonalista, wrecz laikiem i samoukiem, jezeli chodzi o PC.
                  W programie avast nie trzeba umiec nic ustawiac, instaluje sie on automatycznie.
                  Przy instalowaniu nalezy tylko stosowac sie do podawanych przez niego polecen.
                  • Gość: dirtbag Re: program antywirusowy IP: *.ecatel.net 20.09.11, 01:04
                    zrozumiesz, jak przejdziesz masakrę którą ja miałem mkilka lat temu. mimo darmowego avasta coś mi wlazło na kompa i dopiero reinstalka systemu coś dała. pół mojej pracy licencjackiej poszło w cholerę. może i od tego czasu się poprawili, ale u mnie mają krechę jak stąd do houston.
                    • chris.w2 Re: program antywirusowy 20.09.11, 01:20
                      Gość portalu: dirtbag napisał(a):
                      > (...) mimo darmowego avasta coś mi wlazło na kompa (...) <

To cos, to byl wirus. avast napewno Ciebie ostrzegl, ale Ty na to nie zareagowales (nie wycofales sie z portalu zagrozonego wirusem).
                      Nastepstwa byly takie, jak opisales.

Inaczej nie potrafie sobie tego wytlumaczyc.
                      Z darmowego avasta korzystam od prawie roku. Nie mam zadnych problemow.
                      Tylko, ze ja reaguje na ostrzezenia avasta.
                      Czy Ty reagowales rowniez?, przypuszczam, ze nie.
                      Pozdrawiam.
                    • Gość: Greg Re: program antywirusowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.11, 08:56
                      Po pierwsze, jak napisał @chris.w2 - skoro wiesz, że coś wlazło, to Avast musiał monitować, tylko ty to zignorowałeś (po co czytać, co tam program wypisuje?). Po drugie i najważniejsze - nie mieć co najmniej jednej kopii zapasowej (w dobie tanich jak przysłowiowy barszcz pamięci USB czy dysków przenośnych) tak ważnej rzeczy to trzeba być skończonym idiotą (wybacz, ale inaczej tego nazwać nie można).
                    • Gość: kormoran Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 03.10.11, 16:05
                      miałem podobną sytuacje jakieś robactwo zainfekowało mi komputer i straciłem wszystkie dokumenty, na szczescie mialem tez duzo na dysku zewnetrznym, gdyby nie to byłby dramat!
                  • chris.w2 Re: program antywirusowy 13.10.11, 21:20
                    Gość portalu: rotmistrz napisał:
                    > Po masakrze, którą raz zafundował mi darmowy Avast, NIGDY nie będę więcej
                    > uzywał darmowego programu.

Moj PC chronia trzy programy antywirusowe: avast! Free Anivirus, McAfee Security Scan Plus i Microsoft Security Essentials.
                    I wszystkie trzy sa programami darmowymi, a ja jestem z nich b.zadowolony.
                    Pozdrawiam.
                  • morgan_friman Re: program antywirusowy 22.11.11, 09:29
                    Hmm... ciekawe. Używam już darmowego Avasta od dobrych kilku lat i jeszcze nie zdarzyło się tak, by antywirus nie dał rady. Nie wiem od czego to zależy. Dla mnie, jak i wielu innych ludzi jest wystarczający. I z tych bezpłatnych chyba najlepszy :-)
                • chris.w2 Re: program antywirusowy 22.09.11, 21:59
                  Gość portalu: rotmistrz napisał(a):
                  > Po masakrze, którą raz zafundował mi darmowy Avast, NIGDY nie będę więcej używal
                  darmowego programu. (...) <

Jeszcze jedna uwaga:
                  Ty mozesz miec najdrozszy i najlepszy, Twoim zdaniem, program antywirusowy, ale gdy bedziesz lekcewazyl jego ostrzezenia, to zaden program Ci nie pomoze.
                  • Gość: Soniks Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 26.09.11, 15:43
                    Nie dawno miałam problem z programem antywirusowym, jak większość kobiet o komputerach nie mam pojęcia. Avast przepuścił mi jakieś wirusy, musiałam wyczyścić dysk i straciłam większośc danych. Teraz zainwestowałam i mam nadzieję, że będzie ok.
                    • Gość: czardzer Re: program antywirusowy IP: 95.154.230.* 27.09.11, 01:33
                      problem z darmowym avastem jest taki, że częstotliwość aktualizacji jest dużo rzadsza niż w programach komercyjnych (nie ma co się dziwić, to darmówka). ja tam się czuję bezpieczniej z czymś płatnym
                      • chris.w2 Re: program antywirusowy 27.09.11, 01:47
                        Gość portalu: czardzer napisał(a):
                        > problem z darmowym avastem jest taki, że częstotliwość aktualizacji jest dużo
                        rzadsza niż w programach komercyjnych (...) <

Nie wiem na jakiej podstawie to stwierdzasz.
                        Od nie calego roku jestem uzytkownikiem avast Free Antivirus (ostatniej, najaktualniejszej wersji 6.0.1289) i w tym czasie przeprowadzil avast dwie aktualizacje.
                        • Gość: moroder Re: program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 17:40
                          Czy Ty na pewno wiesz, o czym piszesz? Aktualizację definicji zagrożeń powinno się przeprowadzać co najmniej raz dziennie. Przy aktualizacji raz na pół roku dopiero byś miał ochronę antywirusową...
                          • chris.w2 Re: program antywirusowy 04.10.11, 14:42
                            Gość portalu: moroder napisał(a):
                            > Czy Ty na pewno wiesz, o czym piszesz? Aktualizację definicji zagrożeń powinno
                            > się przeprowadzać co najmniej raz dziennie. Przy aktualizacji raz na pół roku
                            > dopiero byś miał ochronę antywirusową...

Sorry, zle sie wyslowilem (jezeli chodzi o PC jestem laikiem).
                            avast wprowadzil u mnie, w okresie pol roku, dwie nowe wersje programowe.
                            Aktualizacja odbywa automatycznie sie przy kazdorazowym wlaczeniu PC.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: captainkirk Re: program antywirusowy IP: *.ecatel.net 11.10.11, 14:55
                              ja slyszalem ze aktualizacja avasta (niezaleznie od tego, co on sobie tam krzyczy co jakis czas) jest robiona raz dziennie, a to juz w obecnym stanie internetu troche malo.
                              • Gość: chris.w2 Re: program antywirusowy IP: *.adsl.alicedsl.de 11.10.11, 15:04
                                Gość portalu: captainkirk napisał(a):
                                > ja slyszalem ze aktualizacja avasta (...) jest robiona raz dziennie, (...)

A gdzie Ty to slyszales?
                                U mnie avast aktualizowany jest przy kazdorazowym wlaczeniu PC i kilkakrotnie, w czasie jego pracy.
                                Pozdrawiam

• Gość: captainkirk Re: program antywirusowy IP: 74.63.112.* 15.10.11, 14:53
                                  widziałem gdzieś tabelę aktualizacji programów antywirusowych, i tam jasno stało, że aktualizacja raz dziennie. to że mówi że się aktualizuje, nie znaczy, że tak faktycznie jest
            • chris.w2 Re: program antywirusowy 13.09.11, 10:06
              bulczanka napisał:
              > U mnie się darmowy zestaw sprawdza doskonale.
              Wszystko zależy od tego jak się używa kompa.
              Przed bezmyślnością nic cię nie obroni. <

I tu jest rzeczy sedno. Masz pelna racje.
              Pozdrawiam.
            • chris.w2 Re: program antywirusowy 20.09.11, 01:27
              bulczanka napisał:
              > U mnie się darmowy zestaw sprawdza doskonale. Wszystko zależy od tego jak się używa kompa.
              Przed bezmyślnością nic cię nie obroni. <

@dirtbag
              I tu jest rzeczy sedno.
              Wez sobie te uwage, kolegi Bulczanka, do serca. I nie bedziesz mial w przyszlosci kolejnych problemow.

• Gość: Kubi Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 06.09.11, 15:41
          Wszystko zależy od komputera na jakim masz zainstalowany program. On długo się instaluje,Generalnie zmieniam programy, bo chce rożne wypróbować.
          • Gość: wyk_ret Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 12.09.11, 16:35
            plusy? minusy? co polecasz w takim razie?
      • Gość: Kolobos Re: program antywirusowy IP: *.zask.pl 22.08.11, 16:20
        Juz sama nachalna forma reklamy (spam) F-Secure na forach zniecheca do uzywania tego zupelnie zbednego programu.
    • Gość: cataleptic Re: program antywirusowy IP: 74.63.112.* 12.09.11, 23:33
      Dawno temu miałem Nortona i potwornie mi spowalniał komputer, no ale teraz może być już inaczej. Ale z tą ceną to coś podejrzane, normalnie za trzy licencje płaci się chyba coś koło 250 zł...
      • Gość: Thoma Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 19.09.11, 15:03
        Ile kosztuje najnowsza wersja?
        • chris.w2 Re: program antywirusowy 19.09.11, 18:58
          Gość portalu: Thoma napisał(a):
          > Ile kosztuje najnowsza wersja? <

Jezeli masz na mysli program antywiusowy o ktorym pisalem w tym watku, w poscie
          z 13.09.11 z 2:11, to jest on za darmo.
          Pozdrawiam.
          • Gość: dirtbag Re: program antywirusowy IP: *.ecatel.net 20.09.11, 01:11
            a ja naprawdę na twoim miejscu zastanowiłbym się przed poleceniem tego programu... lepiej nie polecić, a nie mieć na sumieniu czyjegoś kompa. takie jest moje skromne zdanie.
            • chris.w2 Re: program antywirusowy 20.09.11, 01:51
              Gość portalu: dirtbag napisał(a):
              > a ja naprawdę na twoim miejscu zastanowiłbym się przed poleceniem tego programu (..) <

Dla scislosci wyjasniam, ja nie polecam programu.
              Nie mam w tym zadnego interesu.
              Podzielilem sie uwagami z wlasnego doswiadczenia, z korzystania z niego.
              A to, ze 99%, z ponad 8mln, uzytkownikow jest zadowolona, jest faktem, co przedstawiam w zalaczeniu:
              www.chip.de/Downloads-Download-Charts-Top-100-aller-Zeiten-nach-Leserwertung_32637501.html?xbl_category=39008&xbl_freeware=1

• Gość: NeoMan Re: program antywirusowy IP: *.ecatel.net 02.10.11, 17:46
                wow, faktycznie godny polecenia bo czytelnicy sie nim zachwycaja. jak znam zycie to zachwycaja sie bo jest darmowy i nie trzeba kasy na niego wydawac. ja wole poczytac oceny na av comperatives albo avtest, albo jeszcze - na forum.safegroup.pl. jakies tam rankingi na podstawie ocen szeregowych uzytkownikow sorry, ale mnie nie interesuja.
                • chris.w2 Re: program antywirusowy 04.10.11, 14:23
                  Gość portalu: NeoMan napisał(a):
                  > wow, faktycznie godny polecenia bo czytelnicy sie nim zachwycaja. jak znam zycie
                  > to zachwycaja sie bo jest darmowy i nie trzeba kasy na niego wydawac. ja wole
                  > poczytac oceny (...) jakies tam rankingi na podstawie ocen szeregowych uzytkownikow
                  > sorry, ale mnie nie interesuja.

Jezeli chcialbys zerknac na "jakis tam ranking szeregowego uzytkownika", na podstawie ktorego przedstawilem swoja opinie, mozesz to zrobic, przedstawiam ponizej:
                  W Niemczech avast Free Antivirus na 1 miejscu na liscie uzytkownikow wszystkich, dostepnych w tym kraju, darmowych programow antyvirusowych (prawie 8,2mln, z czego 97% zadowolonych).
                  Pozdrawiam

www.chip.de/Downloads-Download-Charts-Top-100-aller-Zeiten-nach-Leserwertung_32637501.html?xbl_category=39008&xbl_freeware=1
                • wariant_b Re: program antywirusowy 04.10.11, 17:11
                  NeoMan napisał(a):
                  > ja wolepoczytac oceny na av comperatives albo avtest, albo jeszcze -
                  > na forum.safegroup.pl. jakies tam rankingi ... mnie nie interesuja.

No i?

W avtest ceryfikowany, na av comperatives Advanced+ i najszybszy w testach.
                  www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_od_aug2011.pdf
                  Co tam jeszcze było? Safegroup.pl?
                  safegroup.pl/artykuly/recenzja-avast-free-antivirus,1562.html
                  Przeoczenie, nieprawdaż? Bardzo nieuważnie czytasz.
                  • Gość: NeoMan Re: program antywirusowy IP: 74.63.112.* 15.10.11, 14:54
                    Owszem, czytam, ale są lepsze programy od avasta w tych recenzjach...
            • Gość: Greg Re: program antywirusowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.11, 08:58
              Zapominasz o jednym - żaden program nie uchroni użytkownika przed skutkami jego, nazwijmy to delikatnie, nieodpowiedzialności. Jeśli ktoś wie co robi to i Avast wystarczy, nieostrożnemu natomiast żaden AV/IS nie pomoże.
    • chris.w2 Re: program antywirusowy 13.09.11, 02:31
      Gość portalu: Kris napisał:
      > czy ktoś może polecic mi jakiegoś dobrego antywirusa? Nie mam zbyt duzych
      wymagań, ale darmowy avast nie wystarcza. <

Ja osobiscie polecilbym Tobie wlasnie ten program.
      Patrz rowniez:
      forum.gazeta.pl/forum/w,34,128140582,128809285,Re_program_antywirusowy.html?wv.x=1Pozdrawiam.
    • wariant_b Re: program antywirusowy 27.09.11, 08:49
      Polecam raczej uruchamianie wszystkiego, co wiąże się z jakimś ryzykiem
      na maszynie wirtualnej lub w izolowanym środowisku.

Żaden program antywirusowy nie daje żadnych gwarancji, że nie złapiemy
      czegoś, czego jeszcze program antywirusowy nie ma w swoich definicjach,
      a jeśli już złapiemy, że nadal będzie faktycznie działał, a nie udawał.
      Sporo wirusów zaczyna od unieszkodliwienia programów antywirusowych.

A co do darmowego avasta to całkiem dobry program antywirusowy
      i chyba aktualnie najlepszy z bezpłatnych antywirusów.
    • freqq5 Re: program antywirusowy 02.10.11, 22:43
      Polecam AviraAntivir, w pełni darmowy program Antywirusowy, bardzo dobrze wyszukuje błędy, wirusy itd.
      • Gość: kawec Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 10.10.11, 15:47
        Podbijam temat, uzywałem już kilku antywirusów, i żadem nie przypadł mi. Albo zamula, albo ma małą skuteczność. nie jestem znawcą tematu, nie chodzę też po różnych dziwnych stronach,ale szukam czegoś, co da mi poczucie bezpieczeństwa!!
        • chris.w2 Re: program antywirusowy 10.10.11, 23:06
          Re: kawec
          Jezeli uzywales juz kilka programow antyvirusowych i zaden nie przypadl Tobie do gustu, bo Twoim zdaniem, jako nie znawcy tematu, zamulaja, albo sa dla Ciebie za malo skuteczne i dalej szukasz cos, co da Tobie poczucie bezpieczenstwa, to ja odpowiem Tobie w ten sposob:

Nie ma sensu Tobie doradzac.
          Moze zrobia to inni.
        • Gość: senhor Re: program antywirusowy IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.10.11, 00:24
          Też parę programów wykorzystywałem. Teraz korzystam z f-secure i jest całkiem OK, mogę polecić bo wcale tak nie muli, u mnie chodzi dość szybko
    • jolka.jolka.1 Re: program antywirusowy 12.10.11, 20:19
      Ja korzystam z takiego i wirusy wykrywa jak trzeba ;-) Śmiało polecam
      • Gość: Gazul Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 17.10.11, 15:46
        do Kasperskyego jakoś nie mogę się przekonać! Czytałem o nim różne opinie
        • Gość: rekiner Re: program antywirusowy IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.11.11, 23:59
          trudno sie przekonac do programu ktury tak zamula. f-secure moim zdaniem najlepszy jak tu widze na forum tez kilka osub go uzywa
    • nanana_2 Re: program antywirusowy 14.10.11, 02:41
      u mnie fajnie dziala avg nie blokuje sieci, jest ok
      z platnych to kaspersky
    • emazury Re: program antywirusowy 15.10.11, 09:12
      ESET Nod
    • rex_33 Re: program antywirusowy 15.10.11, 09:26
      A ja mam McAfee i jest ok.
    • kapistran_ryms Re: program antywirusowy 15.10.11, 14:58
      Ja od jakiegoś czasu (ok. 2 lata) korzystam z F-Secure Internet Security i polecam wszystkim.
    • wikul Re: program antywirusowy 19.10.11, 20:21
      Gość portalu: Kris napisał(a):

> czy ktoś może polecic mi jakiegoś dobrego antywirusa? Nie mam zbyt duzych wymag
      > ań, ale darmowy avast nie wystarcza.

Z darmowych zdecydowanie AVG.
      Od ponad roku używam płatnego Kaspersky'ego i jestem zadowolony.
    • andrzejpl6 Re: program antywirusowy 19.10.11, 20:41
      Ja używam już od kilku lat AVG Anti-Virus Free Edition. Jest cąłkowicie darmowy i co najważniejsze jest w miare skuteczny :) radzi sobie całkiem nieżle ze wszystkimi szkodnikami atakującymi mój komputer ;)
      • Gość: Kris Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 24.10.11, 14:23
        Tez korzystałem z darmowych programów, ale jak sczyściło mi cześć danych, to wolałem zainwestować.
        • ariellino Re: program antywirusowy 24.10.11, 16:27
          Nie ma sensu wydawać kasy na płatne programy. Darmowe rozwiązania w zupełności wystarczą jeśli ktoś korzysta z internetu z głową i nie buszuje po ruskich torrentach, nie przegląda filmów erotycznych z byle jakiej strony i nie klika w byle jakie linki nieznanego pochodzenia.
          • chris.w2 Re: program antywirusowy 24.10.11, 18:57
            ariellino napisał:
            > Nie ma sensu wydawać kasy na płatne programy. Darmowe rozwiązania w zupełności
            > wystarczą jeśli ktoś korzysta z internetu z głową (...)

Masz calkowita racje.
            Panuje jednak wsrod niektorych przekonanie, ze jak za darmo to cos gorsze, a jak zaplace to jest lepsze.
            I licza oni, byc moze wtedy, na bezpieczne buszowanie po portalach o ktorych wspomniales.
            Pozdrawiam

PS.
            Np. darmowy avast! jest w Niemczech pod wzgledem zadowolenia z programu na 1 miejscu, korzysta z niego ponad 8,4mln osob. 98% z nich sa zadowoleni.
            Wiec te kilka krytycznych glosow polskich uzytkownikow sa bez znaczenia.
          • Gość: solarsoul Re: program antywirusowy IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.10.11, 21:35
            A jeżeli ktoś lubi korzystać z CAŁEGO dobrodziejstwa inwentarza ineternetu? To co proponujesz to ograniczenie sie do pewnego poletka i niewyłażenie za nie, nie o to chodzi w sieci... A zadaniem wersji daremowej jest sprzedaż wersji pełnej, więc nie opłaca się by ta darmowa była tak samo dobrze wyposażona i tylko o to chodzi...

Poza tym cały ten wątek jest jak dla mnie nachalną promocją avasta...
            • wariant_b Re: program antywirusowy 24.10.11, 22:06
              Gość portalu: solarsoul napisał(a):
              > A jeżeli ktoś lubi korzystać z CAŁEGO dobrodziejstwa inwentarza ineternetu?

To mu żaden antywirus nie pomoże. Wiele wirusów wycina programy antywirusowe
              nadzwyczaj skutecznie. A nic nie zabrania twórcy wirusa ściągnąć sobie wszystkie
              antywirusy i przetestować ich nieskuteczność przed wypuszczeniem wirusa w Sieć.

> więc nie opłaca się by ta darmowa była tak samo dobrze wyposażona

Jeszcze mniej opłaca się wypuszczać wersję darmową, po kontakcie z którą
              potencjalny klient już komercyjnej wersji na pewno nie kupi. Wszystkie darmowe
              antywirusy mają tą samą maszynę i ten sam zestaw wzorców, co produkt komercyjny.
              Może im brakować różnych bajerów zbędnych dla "normalnego" użytkownika,
              a zwykle mają ograniczenia czasowe lub upierdliwości przypominające, że to trial.

> Poza tym cały ten wątek jest jak dla mnie nachalną promocją avasta...

Trudno promować coś kiepskiego, a od dłuższego czasu akurat avast wygrywa
              wszystkie porównania darmowych antywirusów, głównie tym, że jest mało uciążliwy,
              a wystarczająco skuteczny. Ostatnio w listopadowym PC Format....
              • kapistran_ryms Re: program antywirusowy 01.11.11, 23:41
                No akurat polska wersja darmowego Avasta nie zachęca do kupna. Chociażby brakiem wsparcia przez infolinię. Poza tym na stronie jeszcze niedawno stało jak byk, że do ochrony bankowości elektronicznej polecana jest płatna wersja... sorry, ale jak dla mnie jest to antyreklama darmowego programu.
                • Gość: Greg Re: program antywirusowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.11, 09:30
                  Dziwne - oczekujesz wsparcia technicznego darmowego produktu?
                  • kapistran_ryms Re: program antywirusowy 08.11.11, 13:46
                    A co w tym dziwnego? We Francji może być, w Niemczech może być, a u nas nie? Na Zachodzie nie jest to nic nienormalnego.
                    • Gość: nem_tudom Re: program antywirusowy IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.11.11, 00:01
                      Dokładnie, takie traktowanie Polski (kraju sąsiedniego bądź co bądź) przez producenta zalatuje olewactwem...
    • Gość: Gość Re: program antywirusowy IP: 217.96.23.* 03.11.11, 16:03
      ten: Symantec Norton AntiVirus 2012PL DVD 21207059
      • Gość: zen50 Re: program antywirusowy IP: *.static.espol.com.pl 03.11.11, 16:42
        właśnie podziękowałem kasperskiemu 2012 i wróciłem do eseta smart security 4.2.71.2.

pozdrawiam. zen50
        • m.gregor Re: program antywirusowy 03.11.11, 20:26
          Jest juz wersja 5.0
          • Gość: zen50 Re: program antywirusowy IP: *.static.espol.com.pl 05.11.11, 14:38
            już sobie zapodałem ten luksus, wsio śmiga super, nawet zaktualizował wiry.
            pozdrawiam.
        • Gość: Bitdefender Re: program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 20:28
          A ja tam polecam nowego Bitdefendera 2012
        • Gość: krydon Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 14.11.11, 14:54
          a testował ktoś f-secure 2012?
          • Gość: franc Re: program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 21.11.11, 12:41
            Wczoraj zacząłem testować, ale za dużo powiedzieć nie mogę na razie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka