Dodaj do ulubionych

Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 16:25
Czesc
Mam do Was pytanie. BYłam sobie na weekend w miescie ktore uwielbiam i zrobilam okolo 200 zdjec. Zgrywalam je sobie z karty aparatu na pendriva zeby bylo miejsce. Sprawdzalam czy na pewno sie nagralo. Wprawdzie wyrywkowo nie wszystko ale widzialam ze przeszly pliki. Wiec z aparatu skasowalam. Teraz chcialam posegregoweac sobie zdjecia i... klops. Okolo 40 zdjec sie nie otwiera :-((((( I to takich najwazniejszych. Robilam architekture co bardzo mi jest potrzebne, teraz bede w tym miescie doipiero za rok.

Na moim laptopie te nieotwierane pliki maja zapis "unknown format". Na innym kopmputerze ze przegladarka windows jest nieaktualna. Reszta plikow otwiera sie nortmalnie. Co ciekawe te ktore nie otwieraja sie maja zapis ze maja tyle a tyle MB. Czyli nie sa "zerowe". Tylko nie moge ich otworzyc. Co ciekawe dotyczy to plikowe obok siebie ale z roznych grup. Sa trzy takie grupy po kilkanascie plikow oddzielone plikami dobrymi. Nie wiem czy to wina pendriva? Skopiowalam juz je na laptopa i to samo. Czy ktos z Was mysli ze jest jakis sposob by je otworzyc? Prosze pomozcie mi...

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 16:52
      Nikt nie wywróży czy jest sposób żeby je otworzyć
      Jeżeli możesz to wyślij jedno uszkodzone na jakiś serwer i podaj link
      www.speedyshare.com/
    • Gość: . Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 17:02
      Poza tym jeśli nie robiłaś nowych zdjęć i poprzednie nie zostały nadpisane, to możesz spróbować odzyskać z karty pamięci aparatu.
      Recuva - Portable
      Jeżeli nic nie wykryje to zaznacz Głębokie skanowanie i ponownie przeskanuj kartę pamięci.

PhotoRec :
      www.pcworld.pl/news/360802/Jak.odzyskac.skasowane.zdjecia.poradnik.dla.kazdego.html
      • Gość: Kasia Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 18:09
        Bardzo Ci dziekuje za pomoc a przede wszystkim za czas jaki poswieciles zeby mi odpisac. Ten program probowalam ogladnac ale sadzac po opisie co trzeba robic to jednak na to jestem za cienka. Nie rozumiem tego. Nie poradze sobie.

Ogladam teraz te pliki ktore sa nieaktywne. Wiele z nich w podgladzie ma nawet obrazek wiec wiem jakie to zdjecie. Mysle ze to pendrive bo dzis robilam cos w corelu i mi zapisalo czysta kartke bez mojego rysunku mimo ze jest duza waga pliku czyli cos tam jest. Pendrive nowka.

• Gość: Kasia Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 18:14
          www.speedyshare.com/files/30190296/SNV31385.JPG
          tu jest jedno ze zdjec, ale nic nie wyszlo, jest pusty kwadracik mimo ze jest to zdjecie ktore akurat otwiera mi sie w podgladzie.

Na aparacie mam juz nadpisane zdjecia bo mialam brak pamieci i dlatego je skopiowalam na pendrive i robilam nowe.
        • Gość: barszczyk Najlepszy program do pracowni komputerowych IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.11, 00:02
          Polecam Wam serdecznie program: www.bekic.pl/ służący do sprawnej administracji zasobami w pracowniach komputerowych ;)

Możesz w pełni kontrolowac użytkowników, a także zarządzać treścią przez nich przeglądaną!

Sam go używam i mogę śmiało każdemu polecić.
    • Gość: . Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 21:47
      Otwieram zdjęcie w hex edytorze i widzę same zera, więc chyba nie można tych plików naprawić.
      i53.tinypic.com/14acy09.png
      • Gość: Kasia Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 21:50
        no to sie teraz podlamalam. Ale bardzo Ci dziekuje za pomoc. Nawet poradzilam sobie z tymi programami do odzysku ale wykryly tylko te pliki co sa obecnie na aparacie plus te co dzisia doslownie wylasowalam w liczbie trzech. Nie widzi wiecej skasowanych plikow. Zastanawiajace jest tylko to czemu te pliki ja widze w podgladzie (m.in. ten co wyslalam na linka) i czemu one maja u mnie zapis ile maja bajtow... Ciezkoscia nie roznia sie od zdjec ktore sa widoczne po otwarciu.
        • Gość: mysql Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 09:50
          Mialem na poczatku swojej przygody z aparatem cyfrowym taki sam problem. Nie doczekałas do konca kopiowania i zdjecia nie przeszły. To wszystko. Zapomnij o tamtych. Przeszły tylko informacje o pliku i na ich podstawie windows stworzył miniaturki i nazwy. Ale reszta pozostała na karcie. Ty ją nadpisałas nowymi plikami, czyli zamazałas stare. Jezeli nawet uda ci sie cokolwiek odzyskac zaawansowanym programem, zatrudniając do tego czlowieka ktory wie o co chodzi, to po pierwsze zaplacisz i to nie mało a po drugie dostaniesz fotki z pozamienianymi kolorami, poprzesuwanymi warstwami, po prostu pomieszane, nie do uzytku. W windowsie jest taki przycisk bezpieczne usuwanie sprzetu. Nalezy z niego korzystac w przypadku odczytu, kopiowania, zapisywania itp. kontroluje on prawidlowosc wykonania polecenia i w taki przypadku jak twoj po prostu nie pozwoliłby na odłączenie aparatu. Moja rada zapomnij i nie pchaj sie w koszty
          • needmoney TestDisk & PhotoRec 06.09.11, 13:49
            Spróbuj TestDisk & PhotoRec
            www.dobreprogramy.pl/TestDisk-PhotoRec,Program,Windows,12758.html
            • Gość: Kasia Re: TestDisk & PhotoRec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 16:22
              probowalam, pierwszy kolega mi to polecil. Nie ma nic, bo zostaly juz nadpisane zdjecia. Ale dziekuje i Tobie ze cos doradziles. Pewnie racje ma Twoj poprzednik ze nic juz nie da sie zrobic. Dziekuje wszystkim za pomoc.
              • Gość: slawek_62 Re: TestDisk & PhotoRec IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 06.09.11, 17:46
                Pliki odzyskuj z aparatu podpiętego do PC. Jeśli nie formatowałaś karty pamięci, są duże szanse na odzysk. Jeśli kupiłaś pena na allegro, istnieje duża szansa na tzw. „Fake”, czyli pojemność rzeczywista jest o wiele mniejsza niż podana.
                http://flashfakecentral.wordpress.com/2011/03/17/those-fake-usb-leather-pen-thumb-memory-flash-stick-drives-being-sold-on-ebay-made-in-japan-the-fraud-does-not-stop-it-is-the-oldest-documented-fake-pen-stick-sold-on-ebay-over-1000-buyers-for/

Sprawdzenie pena .
                Program H2testw opis
                www.hotfix.pl/h2testw-diagnostyka-pendrive-karty-pamieci-dysku-usb-a263.htmpobranie
                szybkidownload.pl/download/6072/pobierz,h2testw-1.4.aspx
    • kb6 Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( 08.09.11, 00:14
      A w jakim formacie są zdjęcia?
    • pawelskaruz Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( 08.09.11, 09:40
      Przedmówca ma rację. Spróbuj odzyskać zdjęcia z aparatu. One powinny tam być. Każda pamięć ma pamięć większą niż podaną, więc ostatnio skasowane pliki nie są tak na prawdę kasowane.
      ------------------------------------------------------------------------
      Projektowanie stron www
      programowanie, tworzenie stron www, copywriting,strony www siedlce
    • freqq5 Re: Prosze pomozcie mi - zdjecia mi zniknely :-( 13.09.11, 20:21
      Jak Ci zniknely zdjecia to zrob przywracanie systemu do wtedy kiedy je wgralas, moze cos pomoze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka