Gość: Kasia
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
05.09.11, 16:25
Czesc
Mam do Was pytanie. BYłam sobie na weekend w miescie ktore uwielbiam i zrobilam okolo 200 zdjec. Zgrywalam je sobie z karty aparatu na pendriva zeby bylo miejsce. Sprawdzalam czy na pewno sie nagralo. Wprawdzie wyrywkowo nie wszystko ale widzialam ze przeszly pliki. Wiec z aparatu skasowalam. Teraz chcialam posegregoweac sobie zdjecia i... klops. Okolo 40 zdjec sie nie otwiera :-((((( I to takich najwazniejszych. Robilam architekture co bardzo mi jest potrzebne, teraz bede w tym miescie doipiero za rok.
Na moim laptopie te nieotwierane pliki maja zapis "unknown format". Na innym kopmputerze ze przegladarka windows jest nieaktualna. Reszta plikow otwiera sie nortmalnie. Co ciekawe te ktore nie otwieraja sie maja zapis ze maja tyle a tyle MB. Czyli nie sa "zerowe". Tylko nie moge ich otworzyc. Co ciekawe dotyczy to plikowe obok siebie ale z roznych grup. Sa trzy takie grupy po kilkanascie plikow oddzielone plikami dobrymi. Nie wiem czy to wina pendriva? Skopiowalam juz je na laptopa i to samo. Czy ktos z Was mysli ze jest jakis sposob by je otworzyc? Prosze pomozcie mi...
Pozdrawiam