Dodaj do ulubionych

wypalanie cd

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 22:00
jak wypalic plyte tak aby byle laik nie mogl jej sobie skopiowac (przegrac z
plyty na plyte)

Czesto jest tak ze pozyczam plyty swoim kolega, na tych plytach mam dane
ktore nie chcial bym by kazdy mogl sobie kopiowac z plytki na plytke, wiecie
moze jak mozna ja zabezpieczyc???

Dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lukesky1 Re: wypalanie cd 10.06.04, 22:03
      Mozesz te dane spakowac np. zip'em i archiwum zahaslowac. Wypalasz to i gotowe.
      • Gość: Obywatel Re: wypalanie cd IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 11.06.04, 00:44
        Najprościej będzie nie pożyczać płyt kolegom. Wtedy na pewno niczego nie skopiują.
    • Gość: bzykbzyk. Re: wypalanie cd IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 11.06.04, 01:23
      siemak napisał(a):

> jak wypalic plyte tak aby byle laik nie mogl jej sobie skopiowac (przegrac z
      > plyty na plyte)
      >
      > Czesto jest tak ze pozyczam plyty swoim kolega, na tych plytach mam dane
      > ktore nie chcial bym by kazdy mogl sobie kopiowac z plytki na plytke, wiecie
      > moze jak mozna ja zabezpieczyc???
      >
      > Dzieki i pozdrawiam

TEGO nie zabezpieczysz!
      Mozesz wybrac co wpuszczasz na CD!
      Nie nagrywaj na ta CD danych ktorych nie chcesz podac dalej!

Wszystkie dane mozna skopiowac i otworzyc.

To tylko kwestia czasu ile to komus zajmie aby je odczytac!

• Gość: stary wiarus Re: wypalanie cd IP: *.toya.net.pl 11.06.04, 17:24
        Gość portalu: bzykbzyk. napisał(a):
        Wszystkie dane mozna skopiowac i otworzyc.

Zgadzam się z poprzednim postem: czy na pewno jest tak łatwo złamać hasło na zip-ie?
        Moim zdaniem to dobry sposób na zabezpieczenie przed wścibskimi kumplami.
        • lukesky1 Re: wypalanie cd 11.06.04, 17:38
          Gość portalu: stary wiarus napisał(a):

>
          > Zgadzam się z poprzednim postem: czy na pewno jest tak łatwo złamać hasło na
          zi
          > p-ie?

Jezeli haslo bedzie dostatecznie dlugie, zawierajace cyfry, male i duze litery
          i inne znaczki, to zlamac latwo nie bedzie.
          • Gość: stary wiarus Re: wypalanie cd IP: *.toya.net.pl 11.06.04, 17:56
            Używam Zip Geniusa (b.dobry i darmowy!), można tam dokonać jeszcze jednej
            operacji, tj. zaszyfrować archiwum. To już nie do ruszenia dla kumpli.
            • Gość: prezez Re: wypalanie cd IP: *.visp.energis.pl 11.06.04, 18:38
              Jest pelno progsow do zabezpieczania plyt przed skopiowaniem np. FreeLock,
              CDRWin, TZCopyprotection, CD-Protector, ale z tymi wszystkimi programami
              spokojnie poradzi sobie CloneCD. Aby wiecej sie dowiedziec na temat
              zabezpieczania plyt zajrzyj na strone www.cdrinfo.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka