Dodaj do ulubionych

muszę to wiedzieć...

IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 13.06.04, 14:28
Czy można przerobić kartę grafiki z AGP na PCI. Może to głupie pytanie ale
chcę wiedzieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: MD Re: muszę to wiedzieć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 14:33
      Gość portalu: ciekawski napisał(a):

> Czy można przerobić kartę grafiki z AGP na PCI. Może to głupie pytanie ale
      > chcę wiedzieć.

Pierwsze pytanie po co?
      Jeżeli kartę z AGP przypiłujesz od strony śledzia tak, by udało się ją wsunąć w
      slot PCI, to właśnie przerobiłeś kartę z AGP na PCI;)))
      Ze względów oczywistych, taka karta nie będzie działać i nie radzę Ci próbować,
      bo uszkodzisz co najmniej płytę główną.
      AGP i PCI to dwa różne złącza.
    • Gość: blq Re: muszę to wiedzieć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 15:14
      jesli chcesz to wiedziec z czysto naukowych, poznawczych względów... oczywiscie
      dalo by sie zrobic odpowiednia "przejsciowke", tylko właśnie - po co? Cena jej
      bylaby pewnie wyższa (ze względy na znikome zainteresowanie) niż nowa karta PCI
      (są takie?).

Przeciez na allegro mozna kupić karty PCI za śmieszne pieniądze, więc chyba nie
      o to chodzi...
    • Gość: Royal Re: muszę to wiedzieć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:23
      Szczerze to nic tak głupiego nie czytałem. Po co komu potrzebne takie rzeczy.
      Przerabiać i to jeszcze samemu, ciekawe jak piłować złącze haha. Dwa całkiem
      różne złącza. Są poza tym dostępne takie modele jak GeForce2 więc po co robić
      takie śmieszne rzeczy. Pci i AGP ma inne zasilanie i inne taktowanie. Tak więc
      nie było by łatwe skonstruowanie takiej przejściuwki. Nie polega to także na
      samej przejściuwce ale także na konstrukcji sprzętu podłączonego do danego
      złącza na płycie głównej.
      Te pytanie jest porażką.}
      Pozdrawiam.
      • Gość: MD Re: muszę to wiedzieć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:26
        Gość portalu: Royal napisał(a):

> Szczerze to nic tak głupiego nie czytałem

Może nie zrozumiałeś, że delikatnie mówiąc zakpiłem sobie z gościa, ale nie
        mogłem wytrzymać. Niektóre pytania po prostu powalają z nóg. Odpowiedziałem mu
        chyba z nudów

A dla Ciebie mała rada: Wyłącz komputer i poucz się ortografii
        • Gość: Royal Re: muszę to wiedzieć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:04
          Co Ty mi tu wyjerzdżasz z ortografią. Nie miałem Ci zamiaru dogryzać.
          Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka