Gość: ciekawski IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 13.06.04, 14:28 Czy można przerobić kartę grafiki z AGP na PCI. Może to głupie pytanie ale chcę wiedzieć. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: MD Re: muszę to wiedzieć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 14:33 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > Czy można przerobić kartę grafiki z AGP na PCI. Może to głupie pytanie ale > chcę wiedzieć. Pierwsze pytanie po co? Jeżeli kartę z AGP przypiłujesz od strony śledzia tak, by udało się ją wsunąć w slot PCI, to właśnie przerobiłeś kartę z AGP na PCI;))) Ze względów oczywistych, taka karta nie będzie działać i nie radzę Ci próbować, bo uszkodzisz co najmniej płytę główną. AGP i PCI to dwa różne złącza. Link Zgłoś
Gość: blq Re: muszę to wiedzieć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 15:14 jesli chcesz to wiedziec z czysto naukowych, poznawczych względów... oczywiscie dalo by sie zrobic odpowiednia "przejsciowke", tylko właśnie - po co? Cena jej bylaby pewnie wyższa (ze względy na znikome zainteresowanie) niż nowa karta PCI (są takie?). Przeciez na allegro mozna kupić karty PCI za śmieszne pieniądze, więc chyba nie o to chodzi... Link Zgłoś
Gość: Royal Re: muszę to wiedzieć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:23 Szczerze to nic tak głupiego nie czytałem. Po co komu potrzebne takie rzeczy. Przerabiać i to jeszcze samemu, ciekawe jak piłować złącze haha. Dwa całkiem różne złącza. Są poza tym dostępne takie modele jak GeForce2 więc po co robić takie śmieszne rzeczy. Pci i AGP ma inne zasilanie i inne taktowanie. Tak więc nie było by łatwe skonstruowanie takiej przejściuwki. Nie polega to także na samej przejściuwce ale także na konstrukcji sprzętu podłączonego do danego złącza na płycie głównej. Te pytanie jest porażką.} Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: MD Re: muszę to wiedzieć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:26 Gość portalu: Royal napisał(a): > Szczerze to nic tak głupiego nie czytałem Może nie zrozumiałeś, że delikatnie mówiąc zakpiłem sobie z gościa, ale nie mogłem wytrzymać. Niektóre pytania po prostu powalają z nóg. Odpowiedziałem mu chyba z nudów A dla Ciebie mała rada: Wyłącz komputer i poucz się ortografii Link Zgłoś
Gość: Royal Re: muszę to wiedzieć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:04 Co Ty mi tu wyjerzdżasz z ortografią. Nie miałem Ci zamiaru dogryzać. Pozdr Link Zgłoś