Dodaj do ulubionych

zaje....... problem !!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 20:45
Mam bardzo skomplikowany problem z komputerem . Od razu powiem że zrobiłem
formata i dalej się to powtarza tylko w mniejszym stopniu .Po uruchomieniu
komputeraz po pewnym czasie wszytko staje w miejscu nic a nic nie można
zrobić (klawiatura,mysz nie działa )tylko restart systemu mi pozostaje.
Czasem można normalnie pracować i nic się nie dzieje . Są podejrzenia , że
cos może być z karta graficzną . Może ktoś z Was wie w czym tkwi
problem ???!!! Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi !!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • gray Re: zaje....... problem !!!!!! 16.06.04, 20:48

może to być karta graficzna ale nie musi. najlepszym rozwiązaniem jest
      sprawdzenie systemu na innych częściach i w ten sposób - metodą prób i błędów -
      eliminowanie urządzeń aż zostanie to wadliwe. sprawdziłbym również dysk twardy -
      takie objawy często występują gdy system napotyka badblocki.
    • Gość: reiwen Re: zaje....... problem !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 20:53
      zależy jeszcze czy ten problem byl od początku kiedy kupiles komnputer czy po
      jakims czasie, poniewaz bardo mozliwy jest konflikt sprzetowy. kiedy karta
      graficzna sie przegrzewa to komp sie wylancza a nie zawiesza. A jesli karta
      jest uszkodzona to komp nawet nie ruszy, poprostu nawet bios sie nie uruchomi.
      Takie objawy mogą byc związane z prockiem lub z Ramem, mozliwe ze przestawila
      Ci sie magistrala taktowania proca na plycie glownej.
    • mcroyal Re: zaje....... problem !!!!!! 16.06.04, 20:54
      A ja sądze że to może pamięć RAM robić problemy. Ale to moja teoria. Pozdrawiam
      • Gość: lolek Re: zaje....... problem !!!!!! IP: *.resetnet.pl 16.06.04, 22:42
        Ja bym sprawdził zasilacz. Nie spodziewałem się, że zasilacz może takie jaja
        wyprawiać w kompie. Były zwisy kompa, komunikaty o błędach w ramie, brak
        komunikacji z dyskami.... Po wymianie zasilacza okazało się że wszysto jest OK !!!
    • Gość: marcin Re: zaje....... problem !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 22:40
      Powiem tak że siadł mi wentylator na karcie graficznej. Poszedłem do serwisu
      tam mi go ładnie poczyścili i powiedzieli że jeszcze przez 30 dni pochodzi więc
      może to wina wentylatora tak jak ktoś tu odpowiedział że się przegrzewa karta
      P.S jakiś czas temu był u mnie fachowiec i powiedział że mam za wysoka
      temperature kompa !!!!???
    • Gość: marcin Re: zaje....... problem !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 22:44
      do REIVENA nie robiło mi się to od początku gdy kupiłem kompa tylko po jakimś
      1,5 Zapomniałem dodac że system również parę pary mi się wyłączał samoczynnie i
      się po chwili włączył. ale częściej mi po prostu stawał i nic nie mozna było
      zrobić ???!!!!
      • koktajl_molotowa problem !!!!!! 17.06.04, 04:49
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> Zapomniałem dodac że system również parę pary mi się wyłączał samoczynnie i
        >
        > się po chwili włączył. ale częściej mi po prostu stawał i nic nie mozna było
        > zrobić ???!!!!
        Czyli restart komputera czy czarny ekran i powrót obrazu. Jeśli to drugie to
        99% grafika.
        I nie dawaj wulgaryzmów, nawet wykropkowanych, zaczynając wątek.
    • Gość: marcin Re: zaje....... problem !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 17:20
      Żadnego czarnego obrazu nie było tylko zwykły restart , ale jak powiedział
      częściej się robi tak że komp popracuje chwile liczmy 10 minut i się zawiesza
      wszytko staje w miejscu muzyka myszka klawiatura itp
      • n0ras Re: zaje....... problem !!!!!! 18.06.04, 12:04
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> Żadnego czarnego obrazu nie było tylko zwykły restart , ale jak powiedział
        > częściej się robi tak że komp popracuje chwile liczmy 10 minut i się zawiesza
        > wszytko staje w miejscu muzyka myszka klawiatura itp

Standardowo to bym powiedział, że obstawiam jakiś wentylator - proca lub grafiki.
        Ale raz miałem taki przypadek, że dokładnie takie objawy wystąpiły przy
        podłączeniu kompa do gniazdka bez uziemienia (a dokładniej do przedłużacza bez
        takowego).
        Włączenie go do gniazdka "z bolcem" rozwiązało problem. A więc nie dziwić się....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka