Dodaj do ulubionych

Gdzie kupic komputer?

IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 12:47
Dzien dobry , mam male pytanie: chce kupic dziecku komputer stacjonarny .Zastanawiam sie gdzie powinnam to zrobic w Media Markt czy w sklepie komputerowym jakich jest wiele w moim miescie.Dziekuje za udzielenie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.12, 13:45
      Uderz do jakiegoś znajomego cokolwiek obeznanego w temacie, bo te marketowe gotowe komputery są nic nie warte (dobór komponentów na zasadzie: "im większe cyferki tym lepiej - głupi klient i tak to kupi", a kluczowe komponenty marne).
      • kolpik124 Re: Gdzie kupic komputer? 31.05.12, 11:53
        kupiłem samusunga 2 lata temu w rtv euro, chodzi jak żyleta

głupi widać jestem, ze nie kupiłem u Pana Stasie, który charytatywnie dba o klientów :)))
        • Gość: Greg Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.12, 12:46
          Piszesz aby pisać, może się jeszcze komuś da "przywalić" to się ucieszysz? Wątek jest o komputerze STACJONARNYM, to raz. Dwa - ja tylko radzę kupić pojedyncze podzespoły (i po to potrzebna jest pomoc kogoś obeznanego w temacie, żeby kupić coś o najlepszym stosunku możliwości do ceny) zamiast gotowego zestawu, bo poza drogimi firmówkami a'la Alienware (nawiasem mówiąc mocno przeszacowany) nic one sobą nie reprezentują, a jedynie stanowią sposób na pozbycie się przez sklep wątpliwej jakości podzespołów, których nie udaje się sprzedać pojedynczo.
    • Gość: lajosz Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 14:37
      Jeśli napiszesz do czego ma być używany ten komputer i ile lat ma dziecko, to łatwiej będzie Ci pomóc.
      Kwestia gdzie kupić, jest drugorzędna.
      Ważne jaki.
      • Gość: Wiosnaach Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 15:04
        Dziecko ma 10 lat i potrzebuje glownie do korzystania z internetu, dla mnie przyda sie skajp.
        • Gość: lajosz Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 17:00
          W takim razie radzę kupić jakiegoś używanego (np. po-leasingowego) Della na allegro.
          Koszt niewielki (300-500zł), a do wymienionych przez Ciebie zastosowań wystarczy aż nadto.
          • zapijaczony_ryj Popieram. 30.05.12, 18:36
            Gość portalu: lajosz napisał(a):

> W takim razie radzę kupić jakiegoś używanego (np. po-leasingowego) Della na all
            > egro.
            > Koszt niewielki (300-500zł), a do wymienionych przez Ciebie zastosowań wystarcz
            > y aż nadto.
            • manhu Re: Popieram. 31.05.12, 13:22
              Odradzam, na Allegro to banda oszustów wspierana przez Allegro, wspierają oszusta (bo płaci im), a olewają kupujących.

Trzeba wiedzieć, że na Allegro stan bardzo dobry oznacza to samo co w normalnym języku stan fatalny, ale ledwo co chodzi. Czyli to nie jest typowa "cegła", to jest to co kupujesz, tylko w stanie drastycznie gorszym. Sam kiedyś kupiłem takiego Della i padłem ofiarą oszustwa (u supersprzedawcy ~5000 pozytywów, 0 negatywów, wiadomo dlaczego 0 - ze strachu, bo na swój negatyw dostałem odwetowy - tego też bydlaki z Allegro nie zlikwidowali), więc odradzam.

Można np.kupić jakiegoś Della bez systemu (tzn. z linuxem), byle miał 4 GB pamięci i styka na wiele lat, w razie co można zmienić kartę graficzną i komp nada się do gier.
              • manhu Re: Popieram. 31.05.12, 13:25
                Aha i co tematu gdzie kupić to nie mogę napisać, bo moderator tutaj usuwa linki, więc solidnych sklepów warto poszukać na innych forach (ale np. agi***, mor***, kom***:).
    • Gość: k, Re: Gdzie kupic komputer? IP: 94.42.240.* 30.05.12, 20:08
      Najlepiej w sklepie o w miarę dobrej renomie, gdzie gość sam składa komputery. W razie czego będzie dobry i w miarę szybki serwis.
      • Gość: felik Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.12, 20:42
        Radzę kupić w Media Markt jak nie chcesz mieć kłopotów.
        • Gość: mufi Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.home.isko.net.pl 31.05.12, 23:29
          Media Markt? Same kłopoty.
    • dymacay [...] 04.06.12, 10:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wirusSality Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 04.06.12, 10:49
        Czy wam, mendy spamerskie, trzeba podesłać trochę wirusów na konta i do dziadowskiego sklepiku, aby doszło gdzie nie warto spamować? Czytajcie pocztę, to nie musi być dzisiaj.
        • wariant_b Re: Gdzie kupic komputer? 04.06.12, 12:07
          Gość portalu: wirusSality napisał(a):
          > Czy wam, mendy spamerskie...

Nie przesadzaj.

Ze spamem mamy do czynienia, gdy jakiś "gość" albo wielonikowiec zaczyna
          nowe wątki reklamujące coś, pod czym nikt poważny by się nie chciał podpisać.

Jeśli ktoś pyta, to trzeba odpowiadać konkretnie ze wskazaniem preferowanego
          modelu czy konfiguracji i zaufanego sklepu. Jeśli pyta gość a nie zalogowany
          użytkownik trzeba "spamować", bo nie można mu wysłać propozycji na maila.

Jeśli sugerujemy zakup na pierwszy komputer jakiegoś sprzętu poleasingowego,
          to i tak samodzielnie szukając trafi się na tych samych dostawców, a zresztą
          wystarczy stwierdzić, czy coś takiego nas urządza, a potem samodzielnie poszukać,
          gdzie jest najtaniej i najpewniej. Za dwa lata dzieciak będzie chciał głównie grać
          i wtedy sam sobie dobierze komputer, co per saldo i tak wyjdzie taniej niż teraz
          kupowanie sprzętu "na zapas". Teraz warto najwyżej kupić lepszy monitor.
          Albo wręcz poleasingowy lub powystawowy notebook wyższej klasy.
          • Gość: mixer Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.icpnet.pl 09.06.12, 16:35
            Z tymi Dellami poleasingowymi to jest pewnie różnie. Kupiłem takiego na Allegro miesiąc temu za 300 zł i chodzi idealnie. Na początku było go trochę słychać, ale od kilku dni jest bezszelestny...
            • Gość: Greg Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.06.12, 17:37
              Lepiej sprawdź czy mu się nie zatarł jakiś wiatraczek.
              • Gość: mixer Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.icpnet.pl 09.06.12, 18:13
                W opisie na aukcji napisali że ma tylko jeden - tak że by chyba już dawno padł???
                • Gość: Greg Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.06.12, 20:33
                  Skoro tam jest to w jakimś celu, więc tak czy inaczej wypadałoby go sprawdzić.
    • Gość: doroboto Re: Gdzie kupic komputer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 22:11
      Chyba największy wybór ma teraz Komputronik...tak mi się przynajmniej wydaje. Poza tym chyba łatwiej jest w takich sklepach z serwiesem itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka