agent006
07.11.12, 21:02
Kupiłem grę Hitman rozgrzeszenie, jako bonus otrzymałem kod do Hitman wyzwanie snajpera. Gra kupiona w sklepie muve.pl stamtąd otrzymałem kod do Square enix gdzie po zarejestrowaniu i zalogowaniu otrzymałem kod do Stem. Ponieważ mam konto w Stem użyłem klucza aktywacyjnego, który otrzymałem ze Square enix, pobrałem grę "H.wyzwanie snajpera" , zainstalowałem i tu zaczynają się schody. Po uruchomieniu opcji "Zagraj" otwiera się okno z komunikatem "przygotowanie do uruchomienia" po chwili znika i koniec radości z gry. Sprawdziłem spójność plików, wsio ok. Zdefragmentowałem pliki gry, bez rezultatu. Sprawdziłem aktualizację sterowników do karty graficznej- sterowniki są aktualne. Wyłaczyłem osłonę antywirusa-bez zmian. Dodam, że uruchamiając przez Stem Lara Croft and the Guardian.. gra chodzi bez zarzutu, to samo ze Sniper: Ghost Warrior. Tylko nieszczęsny Hitman nie odpala. Zdeinstalowałem go, zainstalowałem ponownie. Bez zmian. Skonczyły mi się pomysły. Suport Steamy odsyła mnie do producenta ale po angielsku się nie dogadam. Czy może być, że TuneUp Utylity miesza? Konfiguracja kompa:
AMD 2x 6000+ (2x3.1GHz)
ATI Radeon HD4850 500MHz
Płyta NVIDIA GeForce 8100
4GB Ram
Zasilacz Chiftec 600W
Kompa przeskanowałem Dr.WEB CureIt - czysto.
Przeszukałem polską sieć i nie znalazłem niczego co by pomogło.
Czy ktoś miał podobną sytuację ew. wie gdzie kryje się problem? Z góry dziękuję za pomoc.