Dodaj do ulubionych

jak poprawnie odinstalowac program?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.02, 22:59
hey
czy ktos z was moze mi pomoc usunąc programy, które nie posiadają uninstali i
nie ma ich w menu dodan/usun programy. - posiadam win98.
jak to zrobic zeby nie było po programach zadnych sladow i zeby przy okazji nie
usunac jakis skladnikow niezbednych dla innych aplikacji.
za wszelką pomoc z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Głupi Re: jak poprawnie odinstalowac program? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 19.03.02, 08:11
      jest taki programik z pakietu Norton System Works ktory sie nazywa jak dobrze
      pamietam CleanSweep - polecam kiedys uzywalem jak kupilem kompa i instalowalem
      po kilkanascie programow dziennie :)
      • Gość: Głupi Re: jak poprawnie odinstalowac program? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 19.03.02, 08:16
        zapomanilem dodac ze ze musisz miec uruchomiony ten program podczas instalacji
        programow zeby moc je usunac wiec w Twoim przypadku to pewnie nic nie da ale na
        przyszlosc mozesz z niego korzystac :) Bo jak nie ma uninstalla - ktory i tak
        nie wszystko usuwa - to musisz wszystkie pliki usuwac recznie
    • Gość: PRO1 Re: jak poprawnie odinstalowac program? IP: *.home.cgocable.net 19.03.02, 09:41
      wydaje mi sie, ze kazdy chcialby miec taki program, ktory odinstaluje wszystko.
      Ja o takim nie slyszalem, Norton zrobi deinstalacje , ale nie wszystkiego.
      Zostaja sie zapisy w registry, ktore praktycznie nie daja sie usunac nawet
      manualnie. Gdyby mozna bylo usunac dokladnie wszystkie slady po programie - to
      jaki sens by mialy programy shareware. Po terminie mozna by go instalowac od
      nowa, nic nie placac. Dokladne usuniecie programu zapewnia tylko formatowanie
      dysku, lub tez duza znajomosc systemu windows, z ktorego nalezy usunac
      niepotrzebne file.
      • Gość: Głupi Re: jak poprawnie odinstalowac program? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 19.03.02, 10:06
        Gość portalu: PRO1 napisał(a):

> wydaje mi sie, ze kazdy chcialby miec taki program, ktory odinstaluje wszystko.
        > Ja o takim nie slyszalem, Norton zrobi deinstalacje , ale nie wszystkiego.
        > Zostaja sie zapisy w registry, ktore praktycznie nie daja sie usunac nawet
        > manualnie. Gdyby mozna bylo usunac dokladnie wszystkie slady po programie - to
        > jaki sens by mialy programy shareware. Po terminie mozna by go instalowac od
        > nowa, nic nie placac. Dokladne usuniecie programu zapewnia tylko formatowanie
        > dysku, lub tez duza znajomosc systemu windows, z ktorego nalezy usunac
        > niepotrzebne file.

no tak

jakby programy shareware mozna bylo odinstalowac i po zainstalowaniu od nowa
        uzywac znowu przez jakis tak okres czasu to robilys tak? Czy moze jednak
        znalazlbys sobie jakiegos cracka zeby sobie nie zawracac glowy? ja wybralbym to
        drugie :)
        • Gość: PRO1 Re: jak poprawnie odinstalowac program? IP: *.home.cgocable.net 19.03.02, 10:57
          Ja tez preferuje to drugie rozwiazanie. Ale nieraz mimo usilnych poszukiwan
          (szczegolnie przy nowych programach) trudno go znalezc.
          Pytanie "watku" dotyczylo usuniecia calkowicie programu i wszelkich
          pozostalosci. Powtarzam sie - ale ja takiego sposobu nie znam - a bardzo
          chcialbym go poznac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka