Dodaj do ulubionych

Uwaga! Zawiesza mi się komputer. Windows 98

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 07:54
Nie mam pojęcia co może być przyczyną że mój komputer( Windows 98 )się
zawiesza. Jeśli moglibyście podać jakie mogą być przyczyny to napiszcie.
Z góry dziękuje
Pozdowienia
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Uwaga! Zawiesza mi się komputer. Windows 98 15.07.04, 08:24
      Gość portalu: kriss_33 napisał(a):

> ...( Windows 98 )...

Być może właśnie to ;)

> Jeśli moglibyście podać jakie mogą być przyczyny to napiszcie.

Podaj więcej szczegółów: czy dzieje się to podczas pracy z programami czy też nawet, gdy komputer jest bezczynny; czy występuje to po jakimś czasie pracy, czy też ten nie ma tu nic do rzeczy; wreszcie, czy ostatnio instalowałaś jakiś sprzęt, dodawałaś programy itp.

Wieszanie się komputera zwykle oznacza (oczywiście poza sprawami programowymi/systemu), iż może być uszkodzona pamięć, przegrzewa się procesor/chipset/karty rozszerzeń, może także świadczyć o niesprawnym zasilaczu.

Aby przetestować pamięć, ściągnij i uruchom ten program - poprowadzi cię przez proces tworzenia dyskietki startowej, z której później należy uruchomić komputer. Do monitorowania temperatury najlepiej jest użyć programów takich jak Everest lub MotherboardMonitor.

• kalinowski11 Re: Uwaga! Zawiesza mi się komputer. Windows 98 15.07.04, 08:28
      Gość portalu: kriss_33 napisał(a):

> Nie mam pojęcia co może być przyczyną że mój komputer( Windows 98 )się
      > zawiesza. Jeśli moglibyście podać jakie mogą być przyczyny to napiszcie.

Rozliczne :)

Np:
      - wysoka temperatura (mało wydajne wentylatory , ewentualnie ich uszkodzenie)
      - uszkodzony zasilacz (chyba)
      - padnięte pamięci
      - wiele innych problemów sprzętowych od których są tu lepsi fachowcy :)
      - np. wirusy oraz inne robactwo (skanowałeś czymś komputer?)

Pozdrawiam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka