Gość: kriss_33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 07:54 Nie mam pojęcia co może być przyczyną że mój komputer( Windows 98 )się zawiesza. Jeśli moglibyście podać jakie mogą być przyczyny to napiszcie. Z góry dziękuje Pozdowienia Link Zgłoś Obserwuj wątek
amon-ra Re: Uwaga! Zawiesza mi się komputer. Windows 98 15.07.04, 08:24 Gość portalu: kriss_33 napisał(a): > ...( Windows 98 )... Być może właśnie to ;) > Jeśli moglibyście podać jakie mogą być przyczyny to napiszcie. Podaj więcej szczegółów: czy dzieje się to podczas pracy z programami czy też nawet, gdy komputer jest bezczynny; czy występuje to po jakimś czasie pracy, czy też ten nie ma tu nic do rzeczy; wreszcie, czy ostatnio instalowałaś jakiś sprzęt, dodawałaś programy itp. Wieszanie się komputera zwykle oznacza (oczywiście poza sprawami programowymi/systemu), iż może być uszkodzona pamięć, przegrzewa się procesor/chipset/karty rozszerzeń, może także świadczyć o niesprawnym zasilaczu. Aby przetestować pamięć, ściągnij i uruchom ten program - poprowadzi cię przez proces tworzenia dyskietki startowej, z której później należy uruchomić komputer. Do monitorowania temperatury najlepiej jest użyć programów takich jak Everest lub MotherboardMonitor. Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Uwaga! Zawiesza mi się komputer. Windows 98 15.07.04, 08:28 Gość portalu: kriss_33 napisał(a): > Nie mam pojęcia co może być przyczyną że mój komputer( Windows 98 )się > zawiesza. Jeśli moglibyście podać jakie mogą być przyczyny to napiszcie. Rozliczne :) Np: - wysoka temperatura (mało wydajne wentylatory , ewentualnie ich uszkodzenie) - uszkodzony zasilacz (chyba) - padnięte pamięci - wiele innych problemów sprzętowych od których są tu lepsi fachowcy :) - np. wirusy oraz inne robactwo (skanowałeś czymś komputer?) Pozdrawiam . Link Zgłoś