aneczkask87 25.01.13, 20:43 witam. nie wiem czy mógłby miu ktoś pomóc, mam problem z zainstalowaniem kamerki internetowej creativ vf0260. czy mógłby mi ktos pomoc???? z góry dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: HaDwaO Re: Problem z Kamera IP: *.31.213.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 20:53 Nie podałaś adresu gdzie przyjechać? PS: Jakie winko wziąć, słodkie czy wytrawne? Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Problem z Kamera IP: *.zask.pl 25.01.13, 20:53 Nie, sama domysl sie dlaczego. Link Zgłoś
aneczkask87 Re: Problem z Kamera 25.01.13, 20:54 napisze jaki mam problem dokladnie. to tak komputer mial system windows xp i kamerka byla instalowana za pomoca plyty instalacyjnej wszystko dzialalo. pozniej plyta ulegla zniszczeniu. nastepnie zostal wgrany system windows 7 itrzebabylo kamerke zainstalowac jeszcze raz. tyko ze ja myslalam ze jest zainstalowan i właczywszy skypa chcialam wlaczyc kamerke. okazalo sie ze nie jest zainstalowana. i chcialam to zrobic sciagnowszy sterowniki pod tą kamerke. i tu mam problem bo nie moge sobie z tym poradzxic nie wiem dlaczego poniewaz na drugim komputerzetakim samym z windows 7 kamere moglam zainsalowac po sciagnieciu odpowiedniego sterownika a te same sterowniki juz na moim komputerze nie dzialaja. czy to moja wina ze nie moge tego zrobic bo chcialam wlaczyc kamerke nim zostala zainstalowana?? nie wiem jak sie z tym uporac. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Problem z Kamera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 21:07 aneczkask87 napisał(a): "czy to moja wina ze nie moge tego zrobic bo chcialam wlaczyc kamerke nim zostala zainstalowana?? Nie aneczkask87 napisał(a): "nie moge sobie z tym poradzxic nie wiem dlaczego poniewaz na drugim komputer zetakim samym z windows 7 kamere moglam zainsalowac po sciagnieciu odpowiedniego sterownika a te same sterowniki juz na moim komputerze nie dzialaja" Być może na jednym komputerze masz Windows 7 32 bitowy, a na drugim, Windows 7, ale 64 bitowy, a sterownik masz tylko pod jeden s tych systemów. Prawoklik na "Mój komputer" --> "Własciwowści" i w otwartym oknie będzie informacja jaki masz system, 32 czy 64 bitowy. Ściągnij stery pod właściwy i zainstaluj. Poniżej (gdybyś miał trudności ze znalezieniem) link do sterów: files2.europe.creative.com/manualdn/Drivers/VNI/10164/0x07373144/LCVA_PCDrv_US_1_11_02.exe Link Zgłoś
aneczkask87 Re: Problem z Kamera 25.01.13, 21:09 mam 64 bitowy brat tez sterowniki byly odpowiednie sciagniete Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Problem z Kamera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 21:26 No to masz problem, bo sterowników dedykowanych pod Windows 7 (64 czy 32 bit) po prostu nie ma, a te do których link wkleiłem (po Vistę), są jedynymi znalezionymi na oficjalnej stronie Creative-a. Albo ...... po prostu nie potrafisz sobie z tym poradzić, a to dlatego, że stery pod Vistę zazwyczaj pasują do Win7 (to samo jądro), ale..... być może Creative tak pisze stery, że każdy musi być dedykowany. Z drugiej strony piszesz, że na drugim kompie (też z Win7) ten sterownik działa, wiec może na tym drugim jest WIn7, ale 32 bit i tylko pod 32bit pisane były stery. Tego nie wiem, ale kamerka do najnowszych nie należy i taka sytuacja mogła mieć miejsce, czyli Creative już nie wspiera tego produktu dla nowszych systemów. Link Zgłoś
aneczkask87 Re: Problem z Kamera 25.01.13, 21:35 wydaje mi sie ze jezeli mialoby dzialac poradzilabym sobie bo na tym drugim komputerze zrobilam to bez najmniejszego trudu a tutaj no nie da sie... Link Zgłoś
wariant_b Re: Problem z Kamera 25.01.13, 21:55 Sprawdź, co menedżer urządzeń mówi o kamerce. Przełącz ją na inny port USB 2.0. Jeśli faktycznie sterowniki są pod Vistę wejdź we właściwości .exe i ustaw tryb zgodności z Vista, a potem uruchom program jako administrator. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Problem z Kamera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 21:33 Możesz jeszcze spróbować sterowników od producentów innych firm, ale w tym celu trzeba sprawdzić identyfikator urządzenia. Jak to zrobić, jest szeroko opisane w necie. Są nawet strony internetowe, na których po podaniu identyfikatora urządzenia podawane są dostępne sterowniki, więc całkiem możliwe, że znajdziesz w ten sposób stery pod Win7 64 bit. Jedyny mankament tak zainstalowanych sterowników, to to, że raczej nie skorzystasz wtedy z softu Creative-a dodawanego do tej kamerki, ale kamerka jako taka powinna działać. Link Zgłoś