Gość: pol IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 10.11.13, 16:04 Kupiłem komputer z windows 8.Ustawiłem klawiaturę na język polski i nie mogę znaleźć małego "s" z kreseczką.Wszystkie inne litery z ogonkami i kreseczkami są.Możecie mi pomóc? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lajosz Re: windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 16:09 Ustaw klawiaturę na "polski programisty". jednak problem może być spowodowany również tym, że jakiś program (często z tych "dobrodziejstw" dodawanych przez producenta sprzętu) korzysta z kombinacji Alt+s jako hotkey do czegoś tam i wtedy musisz zlokalizować cóż to za program i albo odinstalować ten program, albo w opcjach tego programu zlikwidować skrót (Hotkey jak kto woli) do Alt + s. Link Zgłoś
Gość: pol Re: windows 8 IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 10.11.13, 16:28 Kiedy wciskam alt plus "s" wyskakuje mi za każdym razem HP suport.Chciałem to odinstalować, ale nie reaguje.W każdym razie dzięki za odpowiedź pol Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 16:44 No więc jest jak myślałem, czyli jakiś goowno (HP Suport) okupuje Alt +s. Proponuję: Zamknij ten program (czyli HP Suport), a jeśli nie da się go zamknąć normalnie, to w menadżerze zadań (Ctrl+Alt+Del) zakończ proces (procesy) tego HP Suport i dopiero wtedy spróbuj deinstalacji tego programu. Jeśli i to nie pomoże, to odpal kompa w trybie awaryjnym i wtedy spróbuj odinstalować HP Suport. Jednak być może da rady w tym całym "HP Suport" wyłączyć korzystanie z Hotkey-a (Alt+s) albo chociaż zmienić na inna kombinację klawiszy. Link Zgłoś
Gość: a Re: windows 8 IP: *.warszawa.mm.pl 10.11.13, 16:45 h30499.www3.hp.com/t5/Home-PCs-Pavilion-Presario/How-to-disable-right-alt-s-from-displaying-HP-Support/td-p/966280#.Un-pqHBWz0s Link Zgłoś
Gość: pol Re: windows 8 IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 10.11.13, 17:16 Dzięki Wam za pomoc i zabieram się za robotę.Miłej niedzieli pol Link Zgłoś
Gość: aqq Re: windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 18:30 wyłącz w konsoli HP klawisze skrótów Link Zgłoś
ryszar.dandrearczyk1 Re: windows 8 23.02.15, 22:43 Nie mogę się zgodzić z różnymi poradami na ten temat. Kto je pisze nie ma zielonego pojęcia o czym pisze. Proszę nie mieć mi za złe ale na ten temat przeczytałem tyle nonsensów, głupot że zmusiło mnie to do zajęcia stanowiska. Sam miałem taki kłopot po uaktualnieniu windows 8 do 8,1. Jest nie potrzebna ponowna instalacja , która z pewnością by rozwiązała ten problem , nie ma innego wyjścia ale doszedłem do jednego wniosku że błąd jest tylko w profilu koncie użytkownika, Proszę założyć drugie konto i poprostu poprzenosić programy z pierwszego profilu ikony. I broblem zniknie będa wszytskie literey: śćńłęąó . A programy też tylko proszę przenieść foldery z pulpitu na zapasowy dysk. Pozdrawiam Ryszard Link Zgłoś
Gość: ? Re: windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.15, 05:52 Brązowa łopata archeologa - przyznana. A teraz zmiataj do jaskini do kolegów neandertalczyków. Link Zgłoś
mariner4 Miałem w 7 podobny proble 26.02.15, 11:36 kiedy chciałem z klawiatury napisać "ź" -PALT X wyskakiwała prostokątna lupa powiększająca. Inne polskie OK W końcu wpadłem na przyczyną. Winny był "Advanced System Care". Po odinstalowaniu wszystko działało już normalnie. M. Link Zgłoś