Dodaj do ulubionych

Audacity - jak tego używać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 01:37
Czołem, chciałbym sie dowiedzieć jak właściwie nagrywać streams z radia i
zamieniać w MP3 przy pomocy programu Audacity. instrukcja jest niekompletna,
albo mam kłopoty ze znalezieniem info. dziękuję z góry za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: mulat Re: Audacity - jak tego używać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:11
      Próbowałem tego programu na Mac-u. Jest strasznie drętwy i mało stabilny.Jak
      chcesz więcej, spróbuj tu:audacity.sourceforge.net
    • Gość: x Re: Audacity - jak tego używać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 00:54
      Witaj!
      A może użyć do słuchania radia i nagrywania- winampa ? Jest do niego wtyczka o
      nazwie "streamripper". Po prostu naciskasz "start" i gotowe.
      • bwv1004 Re: Audacity - jak tego używać? 15.08.04, 12:15
        Kluczem do użycia Audacity nie jest tu samo Audacity.

Jeśli nie chcesz używać metody wtyczkowej wg x (która może być tu najlepsza),
        musisz podczas odtwarzania streamu otworzyć mikser NAGRYWANIA, wybrać jako
        źródło Wave (najlepiej) lub WhatUHear/WaveOutMix lub tp i kliknąć nagrywanie w
        Audacity. Suwak w mikserze nagrywania ustaw tak (na jakimś próbnym nagraniu),
        żeby najgłośniejsze fragmenty były blisko maksimum w Audacity, ale go NIE
        przekraczały. Aha, w nowej wersji Audacity zacznij od Project>New Stereo Track
        a potem we właściwościach ścieżki (po lewej pod Audio Track) ustaw Set Sample
        Format> 16-bit (tyle wystarczy) i Set Rate>44100. Możesz też inaczej, ale jeśli
        nie rozumiesz tych terminów, zacznij tak. Nagraj, potem File>Export as mp3. To
        już powinno być opisane w instrukcji, musisz tylko mieć zainstalowany LAME,

mulat - Audacity drętwe ale jest za free. Ja wolę Adobe Audition, ale to
        kosztuje (albo trzeba kraść).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka