Gość: Maciek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:23 Czy z kamerki internetowej da sie uzyskac płynny obraz i czy jest rożnica w płynnosci przy podłączeniu przez usb i usb 2.0?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kati Re: Kamerka internetowa IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 24.08.04, 09:59 jezeli chodzi o obraz nadawany przez siec to nie bedzie on plynny z racji przepustowosci naszych lacz..... plynny jedynie moze byc na wlasnym kompie albo w sieci lokalnej... no i fakt, ze usb 2.0 jest zdecydowanie szybsze wiec juz lepiej tego wlasnie standardu uzywac Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kamerka internetowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 12:50 ale włąsnie na wlasnym kompie nie jest plynny ale na strszym usb a nie wiem czy jakby camera byla na usb 2.0 to czy by byl plynny obraz. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Kamerka internetowa 24.08.04, 13:48 Ja mam kamerkę na USB 2.0 i też mam "pokaz slajdów". W oprogramowaniu dostarczanym przez producenta mojej kamery (Genius) nie da się ustawić parametrów większych niż 30 klatek na sekundę. To właśnie ta opcja odpowiada za płynność obrazu. Dużo też zależy od modelu samej kamery. Na USB v1 powinieneś uzyskać płynny obraz. Zwróć za to uwagę na pozostałe parametry, które wymieniłem. Link Zgłoś
Gość: EMILjo Re: Kamerka internetowa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.04, 14:38 Zwiększając rozmiar obrazu zmiejszasz jego odswieżanie (liczba klatek na sekunde) - jak zmniejszysz obraz uzyskasz płynniejszy obraz. Podłączenie kamerki USB do portu USB2.0 nic nie zmieni - zwykłe kamerki są na USB. Link Zgłoś