Dodaj do ulubionych

Kompresja filmu

IP: *.chello.pl 31.08.04, 00:53
Skompresowane w Divx filmy zajmują nieco ponad 800 MB lub 700 MB. Mam XP i
nero 6, który odmawia zgrania ich na płytę ( odpowiada, że mało miejsca na
dysku). Korzystam z programu Ulead Video Studio 7, który jednak odmawia
dalszej obróbki - nie odpowiedni dla tego programu format kompresji.
Pytanie, kto wie jakim programem mogę dalej skompresować zgrane folmy o 50
czy 70 MB, aby zmieściły się na płytkach? Prosiłbym o b. dokładne wskazówki
korzystania ze wskazanego programu, bo np odpowiedź typu "Programem Virtual
Dub jest ogólna i nic mi nie mówi.
Obserwuj wątek
    • Gość: six Re: Kompresja filmu IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 31.08.04, 07:14
      mozesz skompresowac film z 740 mb do 450 tylko ze to bedzie plik rmvb i
      potrzebna odtwarzarka filmow chyba real alternative posiadam taki programik i
      kompresowalem sobie filmik pilkarski poker i po tej kompresji moglem juz nagrac
      na plytke a programik to EASY REALMEDIA TOOLS
      • Gość: dfg Re: Kompresja filmu IP: *.ipt.aol.com 31.08.04, 13:07
        nic nie kompresuj, bo tylko pogorszysz jakosc. po prostu wez bardziej pojemna
        plytke i wlacz overburning
        • Gość: Wojtek Re: Kompresja filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:16
          Najlepiej wcale nie pakować. Za 380 zł można już kupić nagrywarkę 2 warstwową
          DVD 8.5GB i mieć oryginalną jakość dźwięku i obrazu. Ja kupiłem LITEON DVD+/-RW
          Dual DL 8x a wszystkie divx-y wywaliłem do kosza. Już nie muszę targać kompa
          zeby go do telewizora podłączać, bo nagrane płytki chodzą na stacjonarnym DVD :)
        • Gość: TOYAnin Re: Kompresja filmu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 31.08.04, 21:24
          Ale zanim włączysz overburning, sprawdź, czy nagrywarka obsługuje ten tryb!!!
    • break39 Re: Kompresja filmu 31.08.04, 21:52
      Ja jednak polecałbym VirtualDubMod. Otwierasz w nim wybrany film i kolejno
      wchodzisz video -> compresion... wskazujesz w oknie wybrany kodek np. divx5 i
      klikasz na configure. Jeżeli wybrałeś podany przeze mnie kodek to ustawiasz
      odpowiednie bitrate zależne od długości filmu i rodzaju ścieżki dźwiękowej, tak
      aby dokonać konwersji na film zajmujący niewięcej niż 700Mb. Jeżeli nie wiesz
      jakie parametry ustawić to mogę pomóc. Musisz tylko podać parametry filmu.
      Jeśli jesteś zainteresowany to kontakt ze mną na poczcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka