IP: *.edsm.ulst.ac.uk 02.09.04, 12:46
Nie instalowalem jeszcze Service Pack 1 do XP a teraz chce sciagnac SP2.
Czy mam sciagnac obydwa czy wystarczy tylko SP2? Tzn czy jak sie ma SP2 to
jest sens instalowania SP1, czy ono sie zawiera w SP2?Dzieki, bo na stronie
microsoft nie moglem znalezc odpowiedzi, a sie troche w tym nie oreintuje.
Obserwuj wątek
    • netsec Re: SP1,SP2 02.09.04, 12:54
      Gość portalu: irkm napisał(a):

> Nie instalowalem jeszcze Service Pack 1 do XP a teraz chce sciagnac SP2.
      > Czy mam sciagnac obydwa czy wystarczy tylko SP2? Tzn czy jak sie ma SP2 to
      > jest sens instalowania SP1, czy ono sie zawiera w SP2?Dzieki, bo na stronie
      > microsoft nie moglem znalezc odpowiedzi, a sie troche w tym nie oreintuje.

Wystarczy zainstalować SP2 który zawiera również poprawki z SP1.
      Po instalacji SP2 raz jeszcze zaktualizuj system w windowsupdate :)))
      • broch Re: SP1,SP2 02.09.04, 14:12
        proponowalbym zainstalowac SP1, TYLKO plus hotfix. SP2 ma tak duzo problemow
        (kompatybilnosc) oraz juz jest dziurawy (a hotfix w dalszym ciagu nie ma), ze
        lepiej wyjdziesz na instalacji SP1 oraz niezbednych hotfix.
        • netsec Re: SP1,SP2 02.09.04, 16:33
          broch napisał:

> proponowalbym zainstalowac SP1, TYLKO plus hotfix. SP2 ma tak duzo problemow
          > (kompatybilnosc) oraz juz jest dziurawy (a hotfix w dalszym ciagu nie ma), ze
          > lepiej wyjdziesz na instalacji SP1 oraz niezbednych hotfix.

To co piszą gazety to bzdety, zainstalowany SP2 i eMule hula jak przed
          instalacją. Wszystkie inne programy bez problemu.
          Liczący się producenci oprogramowania dawno przygotowali łatki
          likwidujące problemy współdziałania z SP2. Jeśli ma się legalny wystarczy
          ściągnąć odpowiednie poprawki. Opisywane problemy z SP2 przypominają mi czasy
          wchodzenia na rynek Windows 2000, który miał mieć niekończące się listy błędów.
          • broch Re: SP1,SP2 02.09.04, 18:57
            mowie z wlasnego doswiadczenia, nie gazetowgo: Problemy z serwerem RPC, problemy
            z Office (o tym z reszta MS pisal)
    • jasia6 Re: SP1,SP2 03.09.04, 17:42
      Dziwne pytanie. Win xp automatycznie instaluje uzupełnienia. Instalacja jest
      dokonywana nawet podczas pracy w innym programie. Jesli win xp nie jest
      rejestrowany, to żadna instalacja poprawek (sp1,sp2) nie będzie instalowana.
      Koniec marzeń.
      • eressea Re: SP1,SP2 03.09.04, 17:54
        jasia6 napisał:

> Dziwne pytanie. Win xp automatycznie instaluje uzupełnienia. Instalacja jest
        > dokonywana nawet podczas pracy w innym programie.

Opcję automatycznej aktualizacji można łatwo wyłączyć, nawet nie jestem pewna
        czy ona jest domyslna (chyba nie?).

>Jesli win xp nie jest
        > rejestrowany, to żadna instalacja poprawek (sp1,sp2) nie będzie instalowana.
        > Koniec marzeń.

Hehe, mój nie jest zarejestrowany i wszystko ładnie się ściaga (nie mówiąc już o
        tym, że SP1 to on w sobie ma od samego początku :))
        • m.gregor Re: SP1,SP2 03.09.04, 18:05
          Hmmm...Opcja automagiczne autoaktualizacji nie jest domyslna. Trzeba ja wlaczyc.
          Nie wiem co ma rejestracja systemu do wgrywania aktualizacji. Tak jak u eressea
          moj system nie jest zarejestrowany a wgralem do niego wszystkie poprawki. SP1
          bylo wgrane juz na plycie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka