Dodaj do ulubionych

Strata danych na(w) pendrive....

IP: 195.229.241.* 08.09.04, 13:43
Witam !!!

Po raz trzeci straciłem dane,które zapisuję na pendrive !!!
Nie wiem może popełniam jakiś błąd.Podpowiedzcie mi proszę jak to robić
dobrze i wogóle jakie są zasady zapisu plików na pendrive.
Ja to robię tak,że klikając na danym pliku(folder,dokument WORD'a,zdjęcie....)
prawym kieruję na "Send to.. -> LG(marka mojego pendrive),lub poprostu
poprzez komendy "Copy" albo "Cut" a później "Paste".
Prze kilka tygodni miałem wszystkie dane a wczoraj chciałem je jeszcze raz
oglądnąć i okazało się,że większość folderów w których były zdjęcia okazały
się puste !!!??? Dlaczego to zniknęło???

Waldek

Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Strata danych na(w) pendrive.... 08.09.04, 14:19
      A nie nosiles go przypadkiem gdzies przy zrodle jakiegos pola magn. (glosniki,
      tel. komorkowe itp)?
    • Gość: ja Re: Strata danych na(w) pendrive.... IP: *.daminet.pl 08.09.04, 19:30
      A jak odlaczas pendrive? Przez bezpieczne usuwanie, czy po prostu wyciagasz w
      portu USB?
      • Gość: Waldek Re: Strata danych na(w) pendrive.... IP: 5.2.1R* / 195.229.241.* 08.09.04, 21:10
        WItam !!

Co to znaczy "przez bezpieczne usuwanie"??? ot poprostu zapisuję dane a po
        chwili(patrzę czy światełko juz przestało pulsować)wyciągam.I to wszystko !!
        Teraz straciłem folder w którym było 12 innych folderów z których każdy
        zawierał około 20stu zdjęć.Inne foldery,w których też były zdjęcia,ale nie
        zapakowane w kolejny folder,nie zniknęły.
        Poprzednio straciłem też zdjęcia,ale i dokumenty zapisane w WORD'zie i
        AdobeAcrobat.
        • Gość: ja Re: Strata danych na(w) pendrive.... IP: *.daminet.pl 08.09.04, 21:56
          Po prawej na dole obok zegarka powinna byc ikona urzadzenia USb. Klikasz prawym
          i powinna byc opcja bezpiecznego usuwania. Wybierasz jake urzadzenie ma zostac
          odlaczone. System wtedy konczy wszystkie operacje zapisu na Pendrive i pojawia
          se komunikat, ze mozesz odlaczyc uzradzenie. Samo patrzenie na swiatelko nie
          wystarczy, bo nie jest powiedziane, ze system operacyjny od razu skopiuje
          wszystkie pliki.
    • Gość: Kevin Re: Strata danych na(w) pendrive.... IP: *.bci.net.pl 08.09.04, 20:31
      Ja mam pena w telefonie, wiec problem magnetyczności istnieje non stop, natomiast rzeczywiscie zwroc uwage na rozlaczanie. W win98 jesli odlaczysz pena w trakcie kopiowania to utracisz wszystkie zapisane dane. Czyszczenie "tablicy partycji"? Chyba. nie wiem jak wyglada to w innych systemach... No i dziwne ze tracisz tylko czesc informacji? Tylko pliki, czy katalogi tez ci wcina? Moze to tez zly zapis "tablicy".

Z ukolonami

---
      Moje 0,03 zl
      • Gość: Waldek Re: Strata danych na(w) pendrive.... IP: 5.2.1R* / 195.229.241.* 08.09.04, 21:13
        WItam !!

Co to znaczy "przez bezpieczne usuwanie"??? ot poprostu zapisuję dane a po
        chwili(patrzę czy światełko juz przestało pulsować)wyciągam.I to wszystko !!
        Teraz straciłem folder w którym było 12 innych folderów z których każdy
        zawierał około 20stu zdjęć.Inne foldery,w których też były zdjęcia,ale nie
        zapakowane w kolejny folder,nie zniknęły.
        Poprzednio straciłem też zdjęcia,ale i dokumenty zapisane w WORD'zie i
        AdobeAcrobat.
        • Gość: king Re: Strata danych na(w) pendrive.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:43
          witam cie serdecznie towarzyszu niedoli dla mnie juz bylej wiesz ja stracilem
          ok 700 zdjec niepowtarzalnych i kupilem kingstona pen markowej firmy mysle ze z
          10zl drozszy niz to gowno ktore mialem . wiesz wyrzuc to bo dane sa
          niepowtarzalne a pieniadze tak - oto odpowiedz
          • Gość: Waldek Re: Strata danych na(w) pendrive.... IP: 195.229.241.* 08.09.04, 23:01
            Witam !!!
            @king !! Rozumiem Twoje rozżalenie ale to mi nie załatwia sprawy.Nadal nie wiem
            co źle robię przy zapisie danych i dlaczego tylko niektóre znikają???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka