Dodaj do ulubionych

Problem z zasilaczem do laptopa

IP: 195.85.249.* 09.09.04, 15:56
Witam

Tydzien temu ładowarka przestała ładować baterie w lapim. Okazało si ęze sama
ładowarka jest ok a cos jest nie tak z "koniczynką", nabyłem nową i przez dwa
dni było OK i po tym czasie znowu przestało chodzić. Co jest? Czy któś mi
pomoże?
Z gory dziekuje
pzdr
b
Obserwuj wątek
    • Gość: wlascicielka zloma Re: Problem z zasilaczem do laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:00
      hmm, mnie tez nie laduje bateri,
      moze to z nia jest problem?
      • m.gregor Re: Problem z zasilaczem do laptopa 09.09.04, 16:40
        A moze masz uszkodzone gniazdo zasilacza w notebooku? Obruszalo sie i raz
        kontaktuje a raz nie. Poruszaj kablem i zobacz czy zadziala...
        • Gość: B Re: Problem z zasilaczem do laptopa IP: 195.85.249.* 09.09.04, 17:02
          Nie gniazdko w lapie jest ok. To wyraznie "koniczynka" tylko co mogło sie w
          niej zapsuc w dwa dni. Jak mowiłem gdy kupilem nowy kabel to zadzialalo od
          reki. Zasilacz jest OK bo sprawdzany na miernikach. Normalnie "czeski film"
          pzdr
          b
    • Gość: gallileo Re: Problem z zasilaczem do laptopa IP: 67.52.186.* 09.09.04, 17:39
      B napisał(a):

> Witam
      >
      > Tydzien temu ładowarka przestała ładować baterie w lapim. Okazało si ęze sama
      > ładowarka jest ok a cos jest nie tak z "koniczynką", nabyłem nową i przez dwa
      > dni było OK i po tym czasie znowu przestało chodzić. Co jest? Czy któś mi
      > pomoże?

Podejzewam ze to raczej bateria (efekt pamieci w bateri) ktora siada!
      Jaka bateria (NiCad, Li-Ion) i ile ma lat?

NiCad czesto siada po 8 do 14 miesiecy, Li-Ion po 30-40 miesiacach w
      zaleznosci od cyklow ladowania.

Jezeli bateria UPADNIE to mozna ja juz tylko uzywac jako cegle.
      Podczas upadku nastepuje wstrzas i krystalizacja powoduje ze baterii
      nie mozna naladowac.

> Z gory dziekuje
      > pzdr

• Gość: piotr Re: Problem z zasilaczem do laptopa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.04, 20:05
      jaki to lapi? Też sobie do compaqa dokupiłem kabelek. I chodziło ,aż diabli
      wzieli zasilacz. Kupiłem zasilacz i kabelek. Tym razem nie oszczędzałem na
      kabelku.
      • Gość: B Re: Problem z zasilaczem do laptopa IP: 195.85.249.* 10.09.04, 10:45
        Czy chcesz przez to powiedziec ze kabelki "koniczynki" mają różną jakość?????
        Zaskoczony jestem.

Ponad to

W zasilaczu mam taka mala diode i ona sie nie pali ale zasilacz jest ceiply,
        gdy kupilem nowy kabelek (za 10 pln) to lampka zazcela sie swiecic i zasilacz
        ładować.
        Sądze ze bateria jest ok, choc rzeczywiscie nie trzyma juz tak dlugo jak kiedys.
        Dzieki za porady
        Pozdrawiam
        b
        • Gość: B To jednak kabel!?!?!?!?!?! IP: 195.85.249.* 10.09.04, 11:24
          Właśnie sprawdziłem na innym nowym kablu i......gra. NIe no co moze psu sie w
          kablu , po dwoch dniach dzialania??????
          Nic nie rozumiem
          opzdr
          b

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka