Dodaj do ulubionych

Program The Bat! i e-maile HTML

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 20:54
Co mam zrobić? E-maile wyświetlają mi się normalnie, tyle,że nie wgrywa się
zawartość e-maila typu obrazki. W outlooku nie było problemu- e-maile
"dogrywały się" podczas połączenia z internetem. W The Bat! nic mi się nie
wgrywa. Można to zmienić?
Obserwuj wątek
    • swissman Re: Program The Bat! i e-maile HTML 10.09.04, 21:07
      Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Co mam zrobić? E-maile wyświetlają mi się normalnie, tyle,że nie wgrywa się
      > zawartość e-maila typu obrazki. W outlooku nie było problemu- e-maile
      > "dogrywały się" podczas połączenia z internetem. W The Bat! nic mi się nie
      > wgrywa. Można to zmienić?

zajrzyj do opcje/konfiguracja programu/zabezpieczenia

tam wpisz jesli nic nie ma w okienku koncowki, ktore ma ci otwierac lub blokowac...

np. u mnie ma blokowac:
      *.EXE,*.COM,*.BAT,*.CMD,*.VBS,*.PL,*.BAS,*.JS,*.JAVA,*.REG,*.SHS,*.PIF,*.SCR,*.DLL,*.SSH,*.CHM,*.HLP,*.LNK,*.{*}

a otwierac ma takie:

*.JPG,*.JPEG,*.PNG,*.GIF,*.BMP,*.ICO,*.WMF,*.EMF,*.VCF,*.EML,*.MSG,*.ARJ,*.ZIP,*.RAR,*.TIF,*.ACE,*.LZH,*.WAV

nie wiem czy to madra konfiguracja czy nie... po prostu nigdy tam nic nie zmienialem i wszystko gra....
    • Gość: jasiu Re: Program The Bat! i e-maile HTML IP: 213.17.223.* 10.09.04, 21:20
      czy ten program jest darmowy,jak zmienić outlook na the best?
      Pozdrawiam.
      • Gość: Marcin Re: Program The Bat! i e-maile HTML IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 23:30
        To raczej nie ma nic wspolngo z tymi ustawieniami. Program nie polega na tym, że coś się nie chce odczytac ,ale o to,że w Outlooku e-mail uzupełniał się podczas połaczenia z Internetem o obrazki, które nie były załączone w samym e-mailu, a w The Bat! nic się nie zmienia, nie wczytuje. Zastanawiam się dlaczego? Dzięki mimo wszystko za sugestię.

Jeżeli chodzi o drugi post: The Bat! jest odpłatny, nie wiem czy istnieje wersja Adware. Pełna wersja jest w najnowyszym Komputer Świat Ekspert
        • Gość: mikr Re: Program The Bat! i e-maile HTML IP: *.63.203.62.cust.bluewin.ch 12.09.04, 18:15
          Czolem,
          The Bat! nie ma mozliwosci pokazania obrazkow, ktore sa zdeponowane na serwerze, do ktorych jest dany tylko link w emailu. Jest to celowa polityka tworcow programu, majaca na celu zablokowanie potencjalnego roznoszenia sie robakow.
          jesli chcesz czytac maile htmlowe musisz pozostac przy outlooku lub zainstalowac innego klienta.
          • Gość: Marcin Re: Program The Bat! i e-maile HTML IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.04, 23:43
            Szkoda, bo wyglądają przez to gorzej.... no ale ale- to ma mi służyć do czytania e-maili, nie obrazków :) Dzięki za odpowiedź. jeżeli chodzi o sam program, to chyba przy nim zostanę, bo ma oszałamiajacą ilość opcji konfiguracyjnych, jest bezpieczny, nie ma na niego wirusów+ wiele innych zalet.
            Jedyna rzecz na minus to brak wyswietlania tych obrazków, ale przede wszystkim niemoznosc posuadania w programie czegos w stylu tożsamości z Outlook Express. W przypadku korzystania z programu przez jedną osobę to nie przeszkadza, gorzej, gdy osób takich jest więcej ,bo robi się trochę bałaganu, szczególnie, gdy posiada się wiecej niż jedno konto.
            pozdr.
            • swissman Re: Program The Bat! i e-maile HTML 12.09.04, 23:46
              jak chcesz miec obrazki i inne bajerki to tylko incredi mail!

to takie piekne ze porzygac sie mozna.... jak ktos delikatny....
              • Gość: Marcin Re: Program The Bat! i e-maile HTML IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.04, 13:40
                Nie chodzi mi o "kolorowy program", ale o e-maile- np. niektóre newslettery, które są w formie html i do ukazania swojej pełni potrzebują wgrania z Internetu obrazków, screenów, zdjęć itp itd
                • Gość: mikr Re: Program The Bat! i e-maile HTML IP: *.unige.ch 13.09.04, 18:11
                  > Nie chodzi mi o "kolorowy program", ale o e-maile- np. niektóre newslettery, kt
                  > óre są w formie html i do ukazania swojej pełni potrzebują wgrania z Internetu
                  > obrazków, screenów, zdjęć itp itd

doskonale Cie rozumiem. przez kilka lat uzywalem bata i nie przeszkadzalo mi to zbytnio, teraz jednak zdarza mi sie lekka irytacja kiedy nie widze "obrazkowej" zawartosci, glownie newsletterow.
                  w takim przypadku wchodze na webmail danego konta (np. na yahoo) i tam ogladam calosc. testowalem kilka innych klientow do maila jednak zaden nie podszedl mi tak jak TheBat. Pomimo tej niedogodnosci.
                  pozdr
    • moneoo Re: Program The Bat! i e-maile HTML 13.09.04, 13:59
      Witam!

> Co mam zrobić? E-maile wyświetlają mi się normalnie, tyle,że nie wgrywa się
      > zawartość e-maila typu obrazki.
      Pozostaw tak, jak jest. Często obrazki znajdujące sie na serwerach służą do
      tego, aby rozpoznac, czy odebrałes list (po prostu program pocztowy wysyła
      zadanie o obrazek, a tam gdzies ktoś juz wie, ze odebrałes tego maila i nawet
      chcesz go przeczytac). Jeśli chcesz uchronić się przed zalewem spamu, to niczego
      nie tykaj, a jak ktos Ci wysyła list z obrazkami, to niech je dołaczy i już.
      Jeśli to nie jest spamer, to nic mu sie nie stanie, jak dołozy obrazek do
      • Gość: Marcin Re: Program The Bat! i e-maile HTML IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.04, 15:25
        W jednym wszyscy się chyba zgadzamy - to mimo wszystko dobry program :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka