Dodaj do ulubionych

Dziwna sprawa z folderami

16.03.15, 11:01
Nie jestem "lajkonikiem" w temacie o komputerach, ale wczoraj naprawdę się zdziwiłem. Postaram się opisać co mi się zdarzyło w miarę dokładnie, może komuś uda się podpowiedzieć OCB.
Laptop Dell Vostro 1700, WinsXP_SP3. Zrobiłem kilka zdjęć na aukcje aparatem, kartę przełożyłem do czytnika w laptopie, zdjęcia skopiowałem do folderu Moje Dokumenty, obrobiłem na potrzeby aukcji, otwierają się jest OK. Utworzyłem dwa foldery (bez zmiany nazwy czyli standardowo nazywają się "Nowy folder" i "Nowy folder (2)" zdjęcia podzieliłem według zawartości, wyciąłem i wkleiłem do folderów. Foldery otwierają się, mogę przeglądać zawartość, jest OK. Zmieniam nazwę folderów na "Głośniczki" i "Dekielek" i tu zaczyna się problem. Otwieram Moje dokumenty, klikam 2x na folder "Dekielek" okno gaśnie jest pulpit. To samo na folderze "Głośniczki", dwuklik i mam pulpit, okno eksploratora wyłącza się. Zmieniam nazwę folderu na dowolną inną, np. "mmm", folder otwiera się o oglądam zdjęcia. Zmieniam z powrotem na "Głośniczki" i mam Zonk. Zmienię na "Głośniczk" albo "Dekielk" i otwiera się... Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Dziwna sprawa z folderami 16.03.15, 12:28
      Chuchnij ;)
      • abcdefowicz Re: Dziwna sprawa z folderami 16.03.15, 18:04
        gyubal_wahazar napisał:

> Chuchnij ;)

Fffff :P

Też może bym nie uwierzył, jakbym tego na własne oczy nie widział. Tak na serio, to dziś jest OK. Dlaczego wczoraj nie banglało? Martwi mnie to trochę, bo: System już domaga się reinstalki a i HDTune trochę dyskowych problemów pokazuje. Czy to jednak miałoby jakiś wpływ na takie zachowanie? Dziwne. Na wszelki wypadek dziś puściłem skaner online Eset i nie znaleziono problemów.
        • bragland Re: Dziwna sprawa z folderami 18.03.15, 16:51
          reinstaluj windowsy to uwielbiają one chcę być reinstalowane raz na tydzień
    • 2romki Re: Dziwna sprawa z folderami 18.03.15, 22:06
      Spróbuj chkdsk /f

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka