l99 16.09.04, 03:23 kupilem router wireless lan i nie wiem teraz czy musze do tego dokupowac specjalne karty sieciowe z antenkami czy wystarcza wtyczki usb stick wireless. czy w takim przypadku sieciowka jest jeszcze wogole potrzebna ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: galilleo Re: wireless IP: *.west.biz.rr.com 16.09.04, 05:23 l99 napisał: > kupilem router wireless lan i nie wiem teraz czy musze do tego dokupowac > specjalne karty sieciowe z antenkami czy wystarcza wtyczki usb stick wireless. > czy w takim przypadku sieciowka jest jeszcze wogole potrzebna ? jak nie wiesz to po o kupowales? Wyglada na to ze kupiles wireless dostep do internetu dla swoich sasiadow ktorzy wiedza jak to uzywac. Nareszczie wszyscy beda mieli ucieche! Gdybys kupil szmire taka jak ASUS to warto by ci pomoc, ale jak masz pierwsza klase taka jak DELL, TOSHIBE czy ACER to szkoda na to czasu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15767810&a=15817196 Link Zgłoś
Gość: galilleo Re: wireless IP: *.west.biz.rr.com 17.09.04, 04:32 m.gregor napisał: > Nie ma to jak kulturalna odpowiedz na temat... ____________________________________________ "A oto człowiek który potrafi obudzić cegły" Wyglada na to ze cegły sie zaczely budzić w zwiazku z twoja wybitna kultura. Uwazaj bo zaczna spadać i moga cie uderzyć w łeb. Link Zgłoś
netsec Re: wireless 16.09.04, 09:42 l99 napisał: > kupilem router wireless lan i nie wiem teraz czy musze do tego dokupowac > specjalne karty sieciowe z antenkami czy wystarcza wtyczki usb stick wireless. > czy w takim przypadku sieciowka jest jeszcze wogole potrzebna ? Na początek podaj model routera. Link Zgłoś
m.gregor Re: wireless 16.09.04, 09:59 Wystarcza USB Stick Wireless. Chociaz z tego co wiem takie urzadzonka maja mniejszy zasieg (moga np. nie dzialac przez sciane). W sumie teraz karty sieciowe WiFi sa na tyle tanie (w porownaniu chocby z tymi sprzed roku czy dwoch) ze mozna sobie kupic. Link Zgłoś
Gość: galilleo Re: wireless IP: *.west.biz.rr.com 17.09.04, 04:39 m.gregor napisał: > Wystarcza USB Stick Wireless. Styk? a gdzie go sobie wetkniesz? To zalezy czy chcesz widzieć inny komputer, czy chcesz uzywac wireless z odpowiednia szybkoscia (n.p. 108 Mbps jak masz 802.1 a/b/c turbo G). Zalezy czy chcesz sie dzielic wireless broadband (WEP encryption) z sasiadami czy tylko z kochanka. Link Zgłoś