a_anka
30.09.15, 12:23
Bardzo Was proszę o pomoc i wyjaśnienie "łopatologiczne", bo szukam wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi...
Kupiłam drukarkę Brother MFC-J6920DW. Ma ona opcję wi-fi, więc pomyślałam sobie - drukarka ma wifi, mój laptop ma wifi, zainstaluję i będzie hulać bezprzewodowo. Ale tu znalazłam info, że nie obejdzie się bez routera. Ok, router mogę dokupić, ale teraz pytanie za milion punktów! Jaki router i czy będzie działać w ten sposób czy bez internetu nie da rady?? Mam internet mobilny, więc nie mam routera, nie mam wifi w domu a chciałabym korzystać z drukarki bezprzewodowo. Czy możecie mi pomóc i podpowiedzieć jaki router mam kupić i jak to ma działać? Jest też jeszcze jakiś serwer druku?? Co to jest? Co lepsze? No i co mi wyjdzie w miarę tanio? Bo jak wiadomo kabel to sprawa groszowa, ale chciałam żeby dwa laptopy mogły korzystać z tej drukarki. Ew jeden laptop na kabel, bo ma blisko a drugi z pomieszczenia obok bezprzewodowo... ktoś coś doradzi?? Z góry dziękuję za odpowiedzi!