kolorowaona 08.10.15, 16:47 Jaką nawigację najlepiej kupić? Potrzebuję: mapę Europy, Polski, tanie aktualizacje, w miarę duży ekran, możliwość dołożenia pamięci. I żeby była niedroga. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 802.11n Re: navi IP: 80.48.80.* 08.10.15, 18:22 Telefon/tablet z Androidem i GPS i darmowe Nokia Here ze sklepu Play. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdefowicz Re: navi 08.10.15, 20:48 Here zainstalowałem (na SGS2), pobawiłem się chwilę i wywaliłem. Pierwszy problem to łapanie fixa. Nie chciała się łączyć z satelitami. Zainstalowałem Navigator (też darmowy i jest w sklepie Play) i zadziałało to tak, że jak mi Navigator złapał fixa, to Here też łapała. Później wynikł problem, bo nie łączę się z netem inaczej niż przez WiFi (w pakiecie do telefonu nie wykupuję internetu bo nie używam do tego telefonu). Here nie chce (mi) działać offline (albo ja za szybko poległem, przy uruchamianiu było wymagane logowanie więc odpuściłem sobie). Navigator działa offline i nie potrzebuje połączenia z netem. Ściągnięte mapy zapisane na karcie pamięci i działa free. Jak ktoś chce płatne, jest możliwość uruchomienia Navigatora na płatnych mapach innych firm. Zanim zrobili Here używałem nokiowej nawigacji na N5230 (też działa offline) i byłem zadowolony, dlatego próbowałem Here. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdefowicz Re: navi 08.10.15, 20:55 Program nawigacja, do zainstalowania na urządzenia z Androidem (w tym przypadku, nie wiem czy jest na inne platformy, nie sprawdzałem), np. tablet, smartfon itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: navi IP: *.zenmate.com 09.10.15, 09:59 Na iphone'a masz Nokia Here, Maps.me. Odpowiedz Link Zgłoś