oregano1 19.11.15, 12:57 Nie wiem jak to się stało mam 2 str.startowe,jak usunac ta zbędna .Bardzo prosze o pomoc i ewentualne wytłumaczenie " duzymi literami" bo nie jestem zbyt sprawna jeżeli chodzi o te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 802.11n Re: Strony startowe IP: *.tpnet.pl 19.11.15, 16:09 Generalnie menu Narzędzia -> Opcje (zleży jaka przeglądarka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaDwaO Re: Strony startowe IP: *.180.71.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.15, 16:34 Może chodzi o stronę startową Windows? Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: Strony startowe 19.11.15, 18:40 dziękuję, o Firefoxa chodzi ,w opcjach sprawdziłam i jest ta strona,którą chciałabym mieć, ale nie wiem co zrobić z drugą jak jej się pozbyć.Pomimo skanowania ,czyszczenia nie znika,wydaje mi się ,że spowalnia mi kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Strony startowe IP: 89.204.155.* 19.11.15, 19:04 tak powinno wyglądać domyślne ustawienie strony startowej: zobacz obrazek --->>KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Strony startowe 19.11.15, 22:21 Jeśli masz tylko jeden, poprawny adres strony startowej, a wyświetla się coś jeszcze. to znaczy, że jakieś paskudztwo przylepiło się do komputera. Sprawdź uruchomione rozszerzenia Firefoxa i usuń te, których nie instalowałaś. Pobierz i uruchom Adwcleaner, sprawdź czy coś znalazł i usuń. Jeśli jest więcej niż jedna strona startowa, to adresy są rozdzielane znakiem | więc usuń zbędny fragment albo wszystko i ponownie wprowadź poprawny adres. Odpowiedz Link Zgłoś
leg35 Re: Strony startowe 20.11.15, 20:21 To proste, napisz w jakiej przeglądarce to napiszę krok po kroku jak to zrobić.? Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: Strony startowe 21.11.15, 19:26 Oby to było takie proste..,Firefox-skanowanie,czyszczenie, opcje i ustawienie ponowne str .startowej nic nie pomogło,"ta druga "została,moze opisze skąd się wzieła,:miałam zamiar zmienić portal z Interii na Onet i tak zrobiłam a w ślad za tym str.startowe zmieniłam,potem proces odwróciłam,miałam ,kłopot z usunięciem konta na Onecie,ale,jakoś poszło(dzięki za zainteresowanie ichnich informatyków),ze stronami startowymi już niestety nie,.Spowalnia mi to wyrażnie kompa,więc jak ktos poda mi receptę i lekarstwo na tą chorobę (prosze o przystępne rady,bo nie znam sie za bardzo),będę dozgonnie wdzięczna . Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Strony startowe 21.11.15, 22:03 Lekko nie będzie - program działa nieprawidłowo, a nie widać przyczyn. Albo mamy jakieś nietypowe uszkodzenie profilu użytkownika, albo coś w komputerze podmienia ustawienia programu. - Zacznij od przeskanowania i oczyszczenia komputera Adwcleanerem. - Jeśli niczego nie znajdzie, sprawdź skrót uruchamiający Firefoxa (właściwości). - Sprawdź zainstalowane dodatki do Firefoxa, usuń nieznane - Sprawdź, czy inne przeglądarki nie zachowują się podobnie - Uruchom i sprawdź save mode (trzymamy Shift i klikamy skrót Firefoxa) - Przy okazji możesz zresetować ustawienia programu do domyślnych - Jeśli i to nie pomoże - utwórz nowy profil użytkownika (przy zamkniętym programie przejdź do folderu %APPDATA% poszukaj Mozilla, potem Firefox i zmień nazwę np. na Firefox.OLD. To samo zrób w %LOCALAPPDATA%) - Jeśli dalej wyświetla dwie strony startowe, to ktoś będzie musiał pomóc. Firefox ma dość dobry support na stronach internetowych. Zajrzyj np. tutaj: support.mozilla.org/en-US/kb/how-to-fix-preferences-wont-save Odpowiedz Link Zgłoś
leg35 Re: Strony startowe 20.11.15, 21:24 Pasek menu- Narzędzia- Opcje- Strona startowa i wpisujemy np.www.gazeta.pl i powinno być dobrze. Widocznie były otwarte strony na dwóch kartach i zostało naciśnięte Użyj bieżących stron. Wystarczy w okienku Strona startowa wpisać adres tylko jednej strony. Odpowiedz Link Zgłoś