Dodaj do ulubionych

Adobe Reader

15.05.16, 15:03
Po uruchomieniu komputera wyświetliły się komunikaty o niemożliwości uruchomienia wszystkich programów samo-startujących, a na pulpicie wszystkie skróty do aplikacji otrzymały ikonkę Adobe Readera. Żadna aplikacja nie chce się uruchomić. Wygląda, że aplikacje są otwierane przez Readera. W próbie ratowania systemu udało mi się odinstalować Adobe Readera i wszystko wróciło do normy lecz po ponownej instalacji Adobe Readera problem powtórzył się. Adobe Reader jest mi niezbędny. Mój system to Windows 7 Pro Service Pack 1.
Pomóżcie się tego pozbyć
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: Adobe Reader 15.05.16, 15:42
      Wywal adoba, jest cała masa lepszych czytników pdf.
      • der-chef Re: Adobe Reader 15.05.16, 15:45
        Poprawka, nie czytników tylko przeglądarek pdf, np. Nitro PDF reader, Foxit Reader,PDF-Xchange Viewer.
      • zdrowoj Re: Adobe Reader 15.05.16, 17:17
        Jak już pisałem Adobe Reader musi być zainstalowany - JEST MI NIEZBĘDNY
        A w opisie problemu jest dwukrotna deinstalacja Readera
    • wariant_b Re: Adobe Reader 15.05.16, 15:53
      Panel sterowania | Programy domyślne | Skojarz typ pliku lub protokół z programem
      Przypuszczalnie rozszerzenie .lnk skojarzono z Adobe Readerem.
      • zdrowoj Re: Adobe Reader 15.05.16, 18:14
        Tu nie chodzi o skróty. W np. C://Program Files/Microsoft Office/root/Office16 wszystkie pliki .exe mają ikonki Readera i nie dają się uruchomić
        • wariant_b Re: Adobe Reader 15.05.16, 20:00
          Złapało się szkodnika?

Pewnie pójdzie na RstAssociations - version scr, ale lepiej, żeby ktoś ci pomógł.
    • kolobos Re: Adobe Reader 15.05.16, 22:27
      Sciagnij, rozpakuj i uruchom: www.techsupportall.com/download/file_association_fixes/windows7/exe_file_association_fix_win7.zip
      • zdrowoj Re: Adobe Reader 15.05.16, 23:09
        Ściągnąłem, dodałem do rejestru - problem jak ręką odjął.
        Kolobos jesteś wielki. Dzięki, dzięki, dzięki.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka