Gość: tiger IP: *.eranet.pl 29.09.04, 17:42 Jestem laikiem, więc niektórych moje pytanie rozbawi. Czy można podłączyć wymienny dysk twardy poprzez złącze USB? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Reader Odpowiedz: IP: *.sys.teleca.se 29.09.04, 17:48 a) pytanie mnie nie bawi. b) Mozna podlaczyc c) co rozumiesz pod pojeciem wymiennego dysku: 1) zwykly HDD wkladany do "specjalnego pudelka" ze zlaczem USB 2) zewnetrzny dysk twardy ze zlaczem USB? obu przypadkach jendakowoz istnieje taka mozliwosc. Link Zgłoś
Gość: tiger Re: Odpowiedz: IP: *.eranet.pl 29.09.04, 17:51 c)1) ale czy ma złącze USB, nie pamiętam, czy można kupić taki kabel połączeniowy? Link Zgłoś
Gość: Reader Kabel? IP: *.sys.teleca.se 29.09.04, 18:03 Nie sadze by kabel wystarczyl. Gdzies widzialem "pudelka" ze zlaczem USB2.0 do ktorych mozna bylo wkladac "zwykle" HDD. I u nie chodzi o standardowa kieszen z kabelkiem - przejsciowka. Link Zgłoś
tetraktis Re: dysk wymiany 29.09.04, 17:55 Nawet przez firewire można. A co USB to polecam usb 2 . z niższymi to raczej ciężko i dużo czasu. Wymieny , to znaczy że myślisz o dodaniu dysku do kompa. Jeśli tak to musisz mieć kieszeń ( lub jego częśc ) na taki dysk i dopiero wtedy. Link Zgłoś