IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:12
Znalazłem w necie ofertę na Office 2003 Standard za 407 zł brutto ??? :o
(www.elkom.pl/product_info.php?products_id=858737) Jest tam napisane,
że jak jestem uczniem to mogę kupić taką wersję - czy to możliwe jak w skepie
widziałem upgrade za ok. 1000 zł a normalnie to chyda ze 2 kawałki sobie Bill
śpiewa za ten wynalazek?
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Office XP 14.10.04, 22:17
      Wersja którą tam oferują, to wersja dla nauczycieli uczniów i studentów, jest to
      wersja promocyjna Word+Excel+PowerPoint (i chyba nic więcej), jest to pomysł M$,
      na stworzenie konkurencji dla OpenOffice.org w segmencie "domowym".
      Wersję Standard możesz używać w biurze, firmie i gdzie jeszcze chcesz, A to
      wygląda mi na wersję niekomercyjną. Wejdź na strony M$ w Polsce i poszukaj
      informacji o ich produktach.
      (A potem ściągnij OpenOffice.org, bo po co masz przepłacać?)
      • Gość: ... Re: Office XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:25
        W tym pakiecie jest wszystko co w normalnym office standard czyli Word, Excel,
        Outlook i PowerPoint - wszystko w pudełku - od weesji za 2 klocki różni się
        tylko dodatkową naklejką - że wersja edukacyjna i można ja używać
        niekomercyjnie.
        • user0001 Re: Office XP 14.10.04, 22:38
          -
    • Gość: ASD Re: Office XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:22
      Ja kupiłem trochę drożej - ale to fakt Microsyf robi takie promocje ale zawsze
      o nich cisza - jak masz nosa to sie mozesz zalapać i zaoszczedzić kase....
      Trzeba sprawdzac na ich stronie:
      www.microsoft.com/poland/office/editions/students/overview.htm
    • Gość: ups Re: Office XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:31
      Moze warto kupić - 4 stówki i można spać spokojnie... Słyszałem ze RiAA kasuje
      sprzet jak znajdzie lewiznę.... W sumie wszyscy mówią ze linux i np openoffice
      jest gratis ale ciekawe co mają oprucz ln w kompie??? Jak byłem na zjezdzie
      linuxowców to prezentacje pokazywali w zrobione w PowerPoincie He..Hee :)))
      • user0001 Re: Office XP 14.10.04, 22:57
        Napewno w PowerPoincie, a nie w OpenOffice Impress?

Hipotetyczny sposób na nalot:

VIA Epia + procesor Nehemiah (stepping 8 i następne) ten procesor ma wsparcie
        dla szyfrowania AES do tego duży dysk (kilkadziesiąt GB). Na tym sprzęcie
        instaluje OpenBSD (ono umie skorzystać z sprzętowej akceleracji kryptografii).
        Komputer podłączam do UPS'a.

Przy starcie komputer generuje klucz do szyfrowania, którego nigdzie nie
        zapisuje (trzyma go w pamięci). Tworzę duużą partycję, i montuję ją z
        wykorzystaniem szyfrowania (kluczem który jest tylko w pamięci). Na tym zdalnym
        komputerze przechowuję wszystkie filmy i muzykę, dysk montuję we wszystkich
        komputerach w domu (NFS lub Samba). Gdy wchodzi nalot, wyłączam (brutalnie,
        ups'em) komputer. Dysk jest zaszyfrowany, a jedyna kopia klucza właśnie poszła
        zniknąć. Gdy wystartują komputer okaże się, że mają czystą partycję :-)

Komputera pod OpenBSD nie wyłączam (niech chodzi osiołek, torrent i co tam
        jeszcze, jest potrzebne). UPS i stabilność OpenBSD (średnio 6 miesięcy uptime,
        do następnej wersji systemu) zapewniają względne bezpieczeństwo danych.
      • Gość: Some Re: Office XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:28
        Jak używasz office i chcesz mieć kolorowe pudełko na meblach i nie masz co z
        forsą robić to jest to napweno taniej niż normalnie - bo za normalnie dostępną
        wersję płacić 2000!? to napweno bym nie dał....
    • gray Re: Office XP 15.10.04, 15:43

pytanie czy licencja nie wygasa kiedy przestaje się być uczniem itd... ?
      • elsik Re: Office XP 15.10.04, 15:45
        OOOOOOO, gray awansowałeś na admina?
        • gray Re: Office XP 15.10.04, 15:47

już kiedy... ;-)
          • elsik Re: Office XP 15.10.04, 19:24
            gray napisał:

>
            > już kiedy... ;-)
            >
            w poprzednim poście nie chodzilo mi o AS, ale o prawdziwego Admina, bo miałeś
            "czerwonego ptaka" w tym wątku :-)
      • user0001 Re: Office XP 15.10.04, 16:04
        Nie, nie wygasa, co jest zapisane na stronie małomiękkich
        www.microsoft.com/poland/office/editions/students/
        Po prawej stronie tabeli, wypunktowanie, trzecia kropka.
        • anaila Re: Office XP 15.10.04, 22:01
          mimo wszystko uważam, że kupowanie (lub używanie) Office'aXP w dobie DARMOWEGO OpenOffice'a to juz perwersja.
          stale pracuję na Openie, a jak chcę coś zapisać w Wordzie (bo np. szanowny kolega mój nie wierzy, że na czymś innym da się coś napisać - ale też i nie próbuje!!!) - to używam równie darmowego AbiWorda, który bezbłędnie zapisuje w formacie Word. (przyznaję, że OpenOffice nie zawsze sprawnie radzi sobie z konwersją do Worda - ale gdy drukuję w domu, to ten cały zasikany dolarami Word mi nie jest do niczego potrzebny!)
          • Gość: ja Re: Office XP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 22:31
            Czy można więcej info o tym AbiWordzie?
            A skoro tak dobrze konwertuje, to dlaczego nie używasz tylko AbiW.?
            • anaila Re: Office XP 15.10.04, 22:40
              www.abisource.com/download/
              z tej strony można ściągnąć - choć ja mam z płytki z jakiegos czasopisma.
              AbiWord jest skromnym programem - to tylko edytor tekstu, zajmuje b.mało miejsca. działa bardzo sprawnie.
              ale ja wolę OpenOffice'a - to jest po prostu potężny pakiet, a edytor tekstu ma - moim zdaniem - świetne funkcje, łatwo obsługiwane (te nagłówki, stopki, grafiki dołączone itp. - kocham robić fajne strony tekstowe i OpOff doskonale się do tego nadaje!); program do rysunków i prezentacji w OpOff też jest rewelacyjny - jak na pakiet DARMOWY - w zupełności mi wystarcza.
              trudno mi to jednak porównać w szczegółach z Officem XP - bo po prostu nie używam. Open całkowicie MOJE potrzeby (całkiem niemałe) obsługuje.
              ale AbiWord lepiej (bezbłędnie) konweruje teksty do microsoftowego Worda.
              jak już MUSZĘ w Wordzie - to piszę w AbiWordzie. fajny, nieduży, za friko.
              • Gość: VBA Re: Office XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:10
                Czy te odpowiedniki np Excela obsługują jakieś skrypty np Visual Basic. Czesto
                pisze dodatkowe skrypty które pomagają w skomplikowanych arkuszach
                kalkulacyjnych. Jeżeli tego nie ma to kicha...
                • user0001 OpenOffice.org Basic 16.10.04, 13:09
                  Do dyspozycji tworzących poważne arkusze lub wzorce dokumentów jest
                  OpenOffice.org Basic (wykorzystywany w trakcie importowania dokumentów z M$O),
                  Dla tych którzy potrzebują poważnie zmieniać OOo dla swoich potrzeb istnieje
                  interfejs UNO umożliwiający tworzenie skryptów w Javie lub Pythonie (bądź C++
                  dla tych którzy mają dużo czasu na zabawę z debugerem ;-) )
                  • Gość: VBA Re: OpenOffice.org Basic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:51
                    Czyli już zrobione arkusze ze skryptami w VBA nie będą chodzić :(
                    • user0001 Re: OpenOffice.org Basic 17.10.04, 22:21
                      Sk*adnia OpenOffice.org Basic wydaje mi si* dziwnie podobna do VBA, wola*bym sprawdzi* jak importuj* si* arkusze ze skryptami, zanim powiem co* wi***cego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka