IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.02, 19:29
Mam pytanie do internautów w Dialogu . Jakich modemów używacie i jakie macie
problemy z połączeniem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gothmog Re: Modem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.02, 13:57
      Ja uzywam modemik Zoltrixa - Rainbow 56K FM-VSP56e, V.90. Jednak najlepsze polaczanie to 33600 bps, poniewaz gdy lacze sie z predkoscia 56k bps to net poprostu nie dziala. Jestem w Dialogu pol roku i tylko raz pojawil sie problem z polaczeniem - nie chodzil polski net - ale to byla jakas usterka techniczna i naprawiono ja w 24h. Problemy z polaczeniem maja miejsce jedynie w swieta, w ostatnie wielkanocne przez jeden dzien w ogole netu nie bylo - widocznie dialog tez swietowal. Jesli dobrze skonfigurujesz modem to laczy sie z netem gora po pieciu probach, a czas trwania takiej operacji to ok 20 sekund.
      Szczerze polecam Dialog. - jakis czas temu na tym forum byla dyskusja o Dialogu - warto jej poszukac. Dodam jeszcze ze najlepsze godziny serfowania to rano do 12 i w nocy po 23-wtedy chodzi jak burza, najgorzej jest po poludniu, ale i tak mozna z powodzeniem serfowac.
      Pozdrowka!
      • Gość: mascote Re: Modem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.02, 21:56
        Prawdopodobnie nie ma dwoch identycznych opinii o Dialogu ale czekam na wiecej .
      • Gość: Darek Re: Modem IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.09.02, 00:44
        Gość portalu: Gothmog napisał(a):

> Ja uzywam modemik Zoltrixa - Rainbow 56K FM-VSP56e, V.90. Jednak najlepsze
        pola
        > czanie to 33600 bps, poniewaz gdy lacze sie z predkoscia 56k bps to net
        poprost
        > u nie dziala. Jestem w Dialogu pol roku i tylko raz pojawil sie problem z
        polac
        > zeniem - nie chodzil polski net - ale to byla jakas usterka techniczna i
        napra
        > wiono ja w 24h. Problemy z polaczeniem maja miejsce jedynie w swieta, w
        ostatni
        > e wielkanocne przez jeden dzien w ogole netu nie bylo - widocznie dialog tez
        sw
        > ietowal. Jesli dobrze skonfigurujesz modem to laczy sie z netem gora po
        pieciu
        > probach, a czas trwania takiej operacji to ok 20 sekund.
        > Szczerze polecam Dialog. - jakis czas temu na tym forum byla dyskusja o
        Dialogu
        > - warto jej poszukac. Dodam jeszcze ze najlepsze godziny serfowania to rano
        do
        > 12 i w nocy po 23-wtedy chodzi jak burza, najgorzej jest po poludniu, ale i
        ta
        > k mozna z powodzeniem serfowac.
        > Pozdrowka!

A na ISDN jakich używacie ?
        pozdr. Darek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka