Dodaj do ulubionych

Geopolityka

11.12.25, 22:51
m.youtube.com/shorts/dReHmA2uB7c
Mody na geopolitykę nie wymyślił Bartosiak tylko Majdan i zorganizowanie konfliktu w kraju z nami graniczącym. Wcześniej większość patrzyła od wewnątrz polskiego grajdołka a po tym ludzie zaczęli sobie uświadamiać że my tu nie mamy nic do powiedzenia. Wszystko jest odbiciem polityki światowej starszych i mądrzejszych.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Geopolityka 11.12.25, 22:55
      Polacy są tylko sztucznie sklocani przez rządzące agentury, a wszelkie decyzję są odbiciem tego co Amerykanie wymyśla wcześniej. Stado lemingów.
      • dotera Re: Geopolityka 11.12.25, 23:00
        Do majdany przestałem już dawno śledzić politykę. Po majdanie obejrzenie rosyjskiego netu a po nim amerykańskiego wyjaśniło mi że jesteśmy tu jak dzieci we mgle. To kwestia godności. Mnie to przeraża że ktoś coś wymyśli w apartamentowce na ostatnim piętrze nowego Jorku a reszta jest tylko sterowanym tłumem.
        • dotera Re: Geopolityka 11.12.25, 23:21
          Dawno temu oglądałem rozmowy trzech krakowskich konserwatystów. Cykliczny program. W jednym była dyskusja o książce dotyczącej geopolityki. Tytułem był rok. Opisywano przebieg wydarzeń nadchodzących i na końcu stwierdzono że w tym roku wojska polskie wchodzą na Białoruś. To było grubo przed majdanem. Panowie byli zachwyceni że wreszcie pokaz polskiej mocy.

Próbowałem później ustalić te książkę ale nie znalazłem a to był bestseller. Czy to ten Bartosiak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka