Dodaj do ulubionych

e-mule- prosze o pomoc

11.11.04, 21:26
mam problem z tym programem. wlasnie go zainstalowalam i teoretycznie
wszystko gra- z tym, ze nie moge sciagnac plikow- ludzie ode mnie, owszem,
pobieraja, to dziala, jak rowniez wyszukiwarka- kiedy jednak klikam na plik,
nie pojawia mi sie transfer. nie wiem, o co chodzi. prosze o pomoc i z gory
dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: gutek Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:30
      A jak długo czekałaś??
      Założę się, że prawie wcale, albo bardzo krótko
      W mułku działa system punktów
      ile MB udostępnisz i wyślesz
      tak szybko ściągasz- system niestety nie zapamiętuje, Twych dobrych uczynków z
      przeszłości
      ja na przykład mogę się pochwalić transferem 20 kbps i 10 kbps na drugim pliku
      po 7 godzinach połączenia
      pozdr
      • klymenystra Re: e-mule- prosze o pomoc 11.11.04, 21:41
        tu nie o to chodzi :) chodzi o to, ze transfer w ogole sie nie pojawia. jestem
        laczona z serwerem, klikam i nie ma efektu. moj brat tez ma mule`a i u niego
        wszystko gra, na nic nie musi czekac.
        pozdrawiam
        • Gość: grrr Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 22:01
          transfer pojawia się po jakimś czasie, nie od razu zaczyna się download
          czas ten zależy od tego ile TY udostępniłaś plików i ile od ciebie ludzie JUZ
          posciagali mb
          w sieci jest mnostwo stron ktore opisuja jak dziala emule
          • klymenystra Re: e-mule- prosze o pomoc 11.11.04, 22:18
            hm.. no dobrze. plikow udostepnilam prawie 200. clay czas ktos ode mnie
            sciaga :/ i nadal nic... chyba jednak wroce do winmx :/
            • Gość: piecyk gazowy Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.11.04, 22:28
              U mnie WinMX okrutnie spowalniał internet (mam łącze 128 kbps).
              • klymenystra Re: e-mule- prosze o pomoc 11.11.04, 22:38
                a u mnie rowniez (mam neostrade) ale sciagal :/ poza tym w instrukcji obslugi
                mule`a nic na temat takiej "wzajemnosci" nie ma... ale co taaam...
                • Gość: Jaxx Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 00:41
                  Kobieto, nie ma cudow. Nawet jezeli udostepniasz to trzeba dosc dlugo czekac od
                  pierwszego wlaczenia zanim mul zacznie sciagac. Po za tym moze to sa jakies malo
                  popularne pliki. Wlaczaj go codziennie po kilka godzin i czekaj. Po tygodniu
                  powinien ruszyc szybciej. Ale to nie jest Kazaa i tutaj na wolnego slota czasem
                  sie pare godzin czeka.
                  • klymenystra Re: e-mule- prosze o pomoc 12.11.04, 11:52
                    ok, dzieki za rady... zobaczymy, co z tego bedzie
                    pozdrawiam
                    • Gość: Jaxx Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.11.04, 12:06
                      Moze byc tez kwestia ustawien mula. Poczytaj to:
                      www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=20894
                      Czym wiecej zrodel na plik tym wieksza szansa szybszego zlapania kolejki.
                      Tak samo jest z iloscia polaczen oraz z iloscia polaczen na 5
                      sek.(ustawienia/rozszerzone ustawienia) im wiecej tym czesciej mul wysyla
                      zapytanie ale moze to zapchac lacze. Najlepiej poeksperymentowac, poodkrecac ile
                      sie da i sprawdzic czy stabilnie chodzi.
                • swissman Re: e-mule- prosze o pomoc 12.11.04, 12:09
                  klymenystra napisała:

> a u mnie rowniez (mam neostrade) ale sciagal :/ poza tym w instrukcji obslugi
                  > mule`a nic na temat takiej "wzajemnosci" nie ma... ale co taaam...

moze masz ten glowny port zatkany? sprobuj go zmienic w ustawieniach "connections" pierwszy po lewej ten tcp czterocyfrowy....

no i czy masz aktualna liste serwerow????????????????????
                  bo jak sie nie podlaczysz do dobrego serwera to sobie mozesz czekac tygodniami na jakies ochlapy....

poszukal sobie w google "server.met download" bo teraz nie pamietam adresu gdzie sa dobre serwery.... najwiecej userow siedzi przewaznie na serwerze razorback2 i do niego sprobuj sie podlaczyc... jak masz problemy z portami bo prowajder ci je pozamykal to bedziesz miala problemy.... majac LOWID nie wejdziesz nigdy na najlepsze serwery...
                  • klymenystra Re: e-mule- prosze o pomoc 12.11.04, 13:18
                    mam razorback 2, dzieki bratu, ktory wszystko instalowal i sam z mule`a
                    korzysta. moze to rzeczywiscie kwestia ustawien, bede musiala go spytac :)
                    dziekuje bardzo jeszcze raz
                    • Gość: Jaxx Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.11.04, 14:51
                      Jak cie Razorback wpuscil to znaczy ze raczej masz high id i po jakims czasie
                      wszystko powinno hulac. Powodzenia!
                      • swissman Re: e-mule- prosze o pomoc 12.11.04, 14:56
                        Gość portalu: Jaxx napisał(a):

> Jak cie Razorback wpuscil to znaczy ze raczej masz high id i po jakims czasie
                        > wszystko powinno hulac. Powodzenia!

i o to chodzi!!
                        jak cie razorback wpuszcza to jest wsio w pariadkie jak mawiali starozytni indianie...

twoj problem lezy pewnie gdzies indziej... mozliwe ze jest za malo zrodelek do pliku, ktory chcesz zassac.... czy masz takiego moda emule, ktory sie moze laczyc z siecia kademlia? to czasem pomaga znalezc wiecej zrodelek ale tez spowalnia prace kompa (moim zdaniem)....

pozatym polecam bit torrenta.... tam jak cos znajdziesz i sie podepniesz to smiga az milo....
                        • klymenystra Re: e-mule- prosze o pomoc 12.11.04, 15:48
                          kada mam, ale co do ilosci zrodel to na razie klikam w te pliki, gdzie jest ich
                          najwiecej- bez efektu.czy 200 czy 300 czy 20- nie ma roznicy. od 3 godzin znow
                          ode mnie sciagaja a ja dalej nie moge.
                          • Gość: Jaxx Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.11.04, 22:37
                            Spoko. Teraz czasem czekam 2 godziny zeby zlapac jakies zrodelko. W koncu zacznie.
                            • Gość: hives Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 22:46
                              Sprobuj sciagnac jakis popularny plik np. madonna . Jezeli sie nie bedzie przez
                              kilka godzin sciagal to faktycznie mozesz miec problem. Zajrzyj na strone
                              www.emule-project.net - tam sa opisane ustawienia.
                              • swissman Re: e-mule- prosze o pomoc 13.11.04, 00:35
                                ja w tej chwili mam osiem roznych rzeczy do sciagania... tak cos kolo 6 GB
                                wszystko do kupy... dwa tylko zaczely isc ale co mnie to obchodzi...
                                za dzien, dwa, trzy czy za tydzien wszystko sie sciagnie....

nie pali sie... a komp smiga non stop...
                                • Gość: Jaxx Re: e-mule- prosze o pomoc IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.11.04, 00:59
                                  O to chodzi. Jak mozna to niech mul chodzi 24h/na dobe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka