tapatik 09.09.24, 07:45 Znalazłem darmowy kurs PostreSQL: bezplatny-kurs-postgresql.pl Kurs rusza 30 września 2024 r. Na wszelki wypadek zapisałem się :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: PostreSQL za darmo 09.09.24, 23:19 Dzięki za link, zapisałem się również. Zainteresowało mnie zwłaszcza, jak kurs poradzi sobie z problemem administracji środowiska HA 99,999 z czym na kursach zawsze były dość zasadnicze problemy. Mam tylko ten kłopot, że niewiele już pamiętam z użytkowania baz danych SQL. Chyba będę musiał sobie zainstalować PostgreSQL wcześniej i potrenować trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: PostreSQL za darmo 11.09.24, 19:57 To może być na tyle krótki kurs, że do tego zagadnienia nawet nie dojdą. Pamiętaj o cenie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: PostreSQL za darmo 11.09.24, 23:00 tapatik napisał: > To może być na tyle krótki kurs, że do tego zagadnienia nawet nie dojdą. > Pamiętaj o cenie. :-) Od ceny odliczona jest promocja firmy i poszerzenie bazy kontaktów/współpracowników. Użytkownik nie otrzymuje wartości dodanej, na przykład certyfikatu potwierdzającego umiejętność administrowania środowiska typu Enterprise czy prostej konfiguracji PostgreSQL. Ale, jak pisałem, jestem ciekaw jak podejdą do tematu, bo tu od początku trzeba uwzględniać wymagania HA. Raczej nie da się stworzyć środowiska HA99.999 w oparciu o pojedynczą maszynę czy nawet lokalizację, więc ciekaw jestem wykorzystania rozwiązań chmurowych. Odpowiedz Link Zgłoś