Dodaj do ulubionych

PostreSQL za darmo

09.09.24, 07:45
Znalazłem darmowy kurs PostreSQL:
bezplatny-kurs-postgresql.pl
Kurs rusza 30 września 2024 r.

Na wszelki wypadek zapisałem się :-)
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: PostreSQL za darmo 09.09.24, 23:19
      Dzięki za link, zapisałem się również.

Zainteresowało mnie zwłaszcza, jak kurs poradzi sobie z problemem administracji
      środowiska HA 99,999 z czym na kursach zawsze były dość zasadnicze problemy.
      Mam tylko ten kłopot, że niewiele już pamiętam z użytkowania baz danych SQL.
      Chyba będę musiał sobie zainstalować PostgreSQL wcześniej i potrenować trochę.
      • tapatik Re: PostreSQL za darmo 11.09.24, 19:57
        To może być na tyle krótki kurs, że do tego zagadnienia nawet nie dojdą.
        Pamiętaj o cenie. :-)
        • wariant_b Re: PostreSQL za darmo 11.09.24, 23:00
          tapatik napisał:

> To może być na tyle krótki kurs, że do tego zagadnienia nawet nie dojdą.
          > Pamiętaj o cenie. :-)

Od ceny odliczona jest promocja firmy i poszerzenie bazy kontaktów/współpracowników.
          Użytkownik nie otrzymuje wartości dodanej, na przykład certyfikatu potwierdzającego
          umiejętność administrowania środowiska typu Enterprise czy prostej konfiguracji PostgreSQL.

Ale, jak pisałem, jestem ciekaw jak podejdą do tematu, bo tu od początku trzeba uwzględniać
          wymagania HA. Raczej nie da się stworzyć środowiska HA99.999 w oparciu o pojedynczą maszynę
          czy nawet lokalizację, więc ciekaw jestem wykorzystania rozwiązań chmurowych.

• wariant_b Re: PostreSQL za darmo 26.10.24, 18:46
      I jak tam wrażenia z kursu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka