fairy5 20.11.04, 23:02 zadalam juz to pytanie na linux forum ale tam troche wolno :-) staram sie uzyc tlenu przez jabber, podpoiwedziano mi abym uzyla serwera na chrome.pl, czy ktos za numer portu na tlen na chrome.pl, albo jakies inne rady? dzieki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jakub Re: tlen na linuxie IP: *.toya.net.pl 20.11.04, 23:13 Nie bawiłem się nigdy jabber`em może poprostu wrzuć ściągnij sobie tlen pod linux`a :-) tleenx.sourceforge.net/ Link Zgłoś
tswiercz Re: tlen na linuxie 21.11.04, 01:27 Ja używam GNU Gadu, tam masz pare zakładek, min na gadu, tlen. Czasami zdarzają się lekkie problemy, ale nie jest tak źle. Link Zgłoś
user0001 o chrome.pl 21.11.04, 07:39 Nie można klientem jabbera połączyć się z serwerem tlenu! chrome.pl daje bramkę transportu do tlenu oraz gg, poczytaj sobie w dokumentacji od protokołu jabbera, klienta jabbera i serwera chrome, co to jest "transport" i wtedy bierz się za konfigurację. Aby skonfigurować transporty może się przydać poważny klient jabbera taki jak Psi, gdyż gaim jest trochę zbyt ubogi. Link Zgłoś
fairy5 Re: tlen na linuxie 21.11.04, 19:17 pytalam o port bo nie chcialo sie polaczyc wiec chcialam miec pewnosc ze uzywam prawidlowego, ale trudno zainstaluje tleenxl -zawsze warto pogrzebac zobaczyc co da sie zrobic - w tym cala zabawa, dzieki! Link Zgłoś