Dodaj do ulubionych

Restart systemu przy skanowaniu ad-awarem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:28
Podczas skanowania ad-awarem SE Personal, po kilkunastu sekundach pojawia mi
się okienko o następującej treści :
System Windows musi być uruchomiony ponownie ponieważ usługa Zdalne
przywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana.
Trwa zamykanie systemu. Zapisz wszystkie rozpoczęte prace i wyloguj się.
Wszystkie niezapisane dane zostaną utracone. Zamknięcie zostało zainicjonowane
przez ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM.
Po czym po około minucie system się restartuje.

Nigdy wcześniej mi się to nie pojawiało, a dzisiaj uruchomiłem i takie coś.
Jak temu zaradzić, bo nie chciałbym stracić takiego dobrego programu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Smutek Re: Restart systemu przy skanowaniu ad-awarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:30
      nikt nie potrafi mi pomóc ?
      • Gość: piecyk gazowy Re: Restart systemu przy skanowaniu ad-awarem IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 22:37
        Jeśli jeszcze raz pojawi się to okienko z odliczaniem, wykonaj Start -> Uruchom:

shutdown -a

Okienko się zamknie. Oczywiście to nie jest rozwiązanie problemu.

A łaty wszystkie poinstalowane?
      • Gość: wikul Re: Restart systemu przy skanowaniu ad-awarem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 22:41
        Stary numer. Masz zainfekowany komputer wirusem Worm.Blaster. Ponizej masz
        troche na ten temat :

Usuniecie wirusa Worm.Blaster i naprawa luki w Windows
        Systemy Windows NT, XP, 2000 i 2003 mają lukę w bezpieczeństwie, którą
        wykorzystał sprytny programista pisząc wirusa o nazwie Worm.Blaster. Jego
        działanie jest proste – wykorzystując internet zapisuje się na dyskach twardych
        niezabezpieczonych komputerów. Następnie rozsyła się dalej. Dodatkowo, co kilka
        minut zamyka komputer wyświetlając poniższy komunikat +. Na szczęście szkodnika
        można się łatwo pozbyć, oto jak to zrobić.

1. Łączymy się z internetem i wchodzimy na stronę internetową:
        support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;823980
        Ściągamy poprawkę przeznaczoną dla naszego systemu operacyjnego a następnie
        instalujemy ją (uruchamiając plik). Restartujemy komputer.

2. W tym momencie komputer jest już zabezpieczony przed zarażeniem wirusem.
        Musimy jeszcze usunąć znajdującego się w komputerze robaka. Uruchamiamy Edytor
        Rejestru klikając na . , wpisując regedit i klikając na OK.

3 Podwójnymi kliknięciami otwieramy klucze: , , , , , . W prawej części
        okna odnajdujemy wartość i kasujemy ją. Zamykamy Edytor Rejestru i
        restartujemy komputer.

4. Po restarcie komputera kasujemy z dysku twardego plik o nazwie msblast.exe
        (znajduje się w folderze windows/system32).

5 Do automatycznego wykonania kroków 2-4 możemy posłużyć się programami
        usuwającymi wirusa Worm.Blast. Znajdują się one m.in. na stronach www.gdata.pl
        i securityresponse.symantec.com Więcej informacji o wirusie znajduje się
        na stronie

www.mks.com.pl/baza.html?show=description&id=2417
        • Gość: ass Re: Restart systemu przy skanowaniu ad-awarem IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 23:38
          Dodam jeszcze.
          Wylacz(dezaktywuj) funkcje RPC w panelu sterowania -> uslugi.
          • Gość: Smutek Re: Restart systemu przy skanowaniu ad-awarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 17:35
            do assa:
            Prze twoją głupią poradę cały system mi się spieprzył. Prawie nic mi teraz nie
            działa, nawet net. Włączyłem tą usługę (która odpowiada za wiele ważnych
            programów) i nie da się jej z powrotem włączyć.Piszę teraz z kafejki
            internetowej. Weź pisiorze brudny nie udzielaj więcej rad, bo znasz się na
            komputerach jak ja na tarciu chrzanu przy otwartym oknie. Jeeebaj się frajeerze
            zajee..y, będę musiał przez ciebie siurku niedomyty formatować dysk.
            • Gość: mk Re: Restart systemu przy skanowaniu ad-awarem IP: 195.117.23.* 23.11.04, 17:50
              hahhaha qu.. gosci ktoś sie stara pisze dlugiego posta
              a ty go wyzywasz przeciez nie musisz sie stosować do rad kazdy pomaga
              na ile umie pomijając trafnośc porady stosujesz ja na włąsną odpowiedzialność
              i lepij ogranicz sie do kozystania z kompa w kawiarence a chcesz mieć pewnośc to servis lub pogotowie komputerowe to miejsce dla takich buraków
              NIKT TU NIC NIE MUSI DLA CIEBIE ROBIĆ !!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka