Dodaj do ulubionych

DVD freeware oprogramowanie

IP: 195.41.66.* 01.12.04, 12:15
Zakupilam sobie laptopa. Na kieszonce to dyskow jest napis DVD ale jak
wkladam film to komputer mowi, ze nie mam oprogramowania. Czy ktos wie i ma
jakis link do darmowego programu do ogladanie polskich DVD? Z radosci ucaluje
wirtualnie oczywiscie. System to Windows a laptop to siemens-fujitsu. Super
po prostu.

Zuza
Obserwuj wątek
    • Gość: Reader Skoro masz IP: 212.247.232.* 01.12.04, 12:31
      "notbuka" z DVD to z pewnoscia bedziesz miala mozliwosc wpisania
      w przegladarce adresu www.google.com (wszystkie nowe "notbuki" to potrafia)
      a dalej wpisz (na stronie google) "free dvd codec software" czy jakos tak...
      dostanie troche rzeczy m.in.

...
      www.cliprex.com/
      www.free-codecs.com/
      i mnostwo innych
      Powodzenia
      • Gość: Zuzia Re: Skoro masz IP: 195.41.66.* 01.12.04, 12:33
        Zaraz sprobuje. Mam nartostrade wiec nie ma problemu :-)

Zuza
        • Gość: Reader Polamania kijkow... IP: 212.247.232.* 01.12.04, 12:36
          tylko sciagnij zarowno kodeki jak i player'a
      • Gość: Zuzia Re: Skoro masz IP: 195.41.66.* 01.12.04, 12:38
        Jeszcze takie moze glupie pytania:

1.Czy nazwa kodek to jest dobry software bo przeciez chodzi chyba o de-kodek?
        2. Czy jakos moge sprawdzic czy program dziala jezeli nie mam plytki DVD pod
        reka?

Zuza
        • kell99 Re: Skoro masz 01.12.04, 12:41
          cos to google u ciebie bardzo szwankuje
          videolan.org/vlc
        • Gość: Reader Kodek dekodek co za roznica :-) IP: 212.247.232.* 01.12.04, 12:43
          Codec - to tak z angielska. Taka nazwa. Oczywiscie sluzy do dekodowania
          (glownie) aczkolwiek zestaw tego typu (biblioteka) moze dzialac "w dwie strony" :-)

Trudno bedzie chyba sprawdzic bez plyty DVD. Moesz uruchomic program jesli od
          poczatku nie bedzie krzyczal, ze brakuje kodekow to nalezu udac sie wtedy do
          najblizszego kiosku i poprosic o Naj, Bravo, Cosmo, czy takie tam.... Tytul jak
          i tresc magazynu nieistotna - wazne by byla dodana plyta DVD, co spotyka sie
          coraz czesciej :-D
          • Gość: Zuzia mozecie jakos po ludzku? IP: 195.41.66.* 01.12.04, 12:47
            A co z tym playerem? Nic nie rozumiem co piszecie. Chodzi o to, ze jak mam
            plyte DVD z filmem to na Windows Media Player jest informacja, ze nie moze
            odtworzyc bo cos tam. Brakuje programu. Ale nie wiem, czy Windows Media Player
            to wystarczajacy program i czy chodzi o te kodeki czy tez musze jakis inny
            program sciagnac.
            Nartostrada to wiem o co chodzi. To byl zarcik :-)
            Jestem w czytelni wiec nie moge sprawdzic plytka DVD, czy dobrze zaladowalam.
            Wszytko na ten temat.

Zuza
            • Gość: Reader Jesli lubisz IP: 212.247.232.* 01.12.04, 12:53
              Windows Media Player to kodeki/dekodeki powinny wystarczyc. Myslalem, ze
              sciagajac kodeki warto wyposazyc sie rowniez w jakis PROGRAM do odtwarzania DVD,
              by nie meczyc sie z WMP :-)

Sprawdzisz czy dzialaja jak znajdziesz plyte DVD.
              Opis innego sposob sprawdzenia bylby prawdopodobnie zbyt skomplikowany :-)

Wszystko na temat z mojej strony Zuza.
              Reader
            • prawdziwy.tebe nie moga 01.12.04, 13:14

lecza kompleksy, umieja tylko prychac: "uzyj google", czytac pytan ze
              zrozumieniem juz nie potrafia. ktos im powinien dac linka do google i
              zasugerowac, zeby znalezli forum dla anonimowych psychicznych.

krotko mowiac, kodek, to komponent systemu obslugujacy kodowanie i dekodowanie
              muzuki (ogolnie: dzwiekow) oraz filmow. oprocz kodeka (ktory telko koduje lub
              dekoduje) potrzebujesz programu, ktory wyswietli film na ekranie, takim
              programem jest na przyklad swietny Windows Media Player. i ten player u ciebie
              krzyczy, ze nie ma kodeka. ty musisz taki kodek znalezc w sieci (przy pomocy
              google lub, lepiej, MSN Search), sciagnac i zainstalowac u siebie.

bez plyty raczej nie sprawdzisz ze 100% pewnoscia, czy wszystko jest ok.
    • Gość: piecyk gazowy Re: DVD freeware oprogramowanie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.12.04, 12:51
      dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=199&t=26
      dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=200&t=26
      • Gość: Zuzia Re: DVD freeware oprogramowanie IP: 195.41.66.* 01.12.04, 13:04
        Cicho tam! Mam juz jakis kodek sciagniety i teraz bede rozpakowywac. Trzymajcie
        za mnie kciuki, chlopcy. W domu sprawdze z plyta i jak cos nie tak to jutro sie
        zglosze albo wieczorkiem. Na razie pa! Dzieki za wsparcie i szybkie odpowiedzi.

Zuza
        • Gość: Zuzia rozpakowane! IP: 195.41.66.* 01.12.04, 13:11
          Program ladnie sie rozpakowal i ladnie wyglada z tym, ze prosi o film na DVD.
          HA! Bardzo ladna grafika. Nazywa sie DivX. Glupia nazwa, prawie jak dziweks.
          Ale wyglada ladnie. Sama zrobilam wszystko! Wow!!! Jestescie boscy! Dzieki.
          Fajne forum. Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam.

Zuza
          • Gość: Zuza nie dziala :-( IP: 195.41.66.* 02.12.04, 09:01
            Ten Dziweks nie dziala. Cholerka! A tak sie cieszylam. Moze znacie inne
            programy i linki? Dzis ma ze sobe plytke DVD to mege spradzac. Pomozcie!!!
            Prosze.

zuza
            • Gość: Reader A jakies kodeki sprawdzilas? IP: 212.247.232.* 02.12.04, 09:04
              I jakie sa objawy "niedzialania"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka