Gość: tsar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:28 Co mozecie powiedziec o tej firmie? Do jakich innych mozna ja porownac? Do maxdaty? Czy ca jest lepsze np. od actiny? Z gory dzieki za odpowiedz. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: [notebook] california access IP: *.gateway.darnet.rybnik.pl / 195.205.112.* 08.12.04, 21:33 Mam laptopa CA, a wlasciwie to Clevo - jednej z najwiekszych firm produkujacych laptopy. Jesli kupujesz laptopa z tej nizszej polki - prawie napewno bedzie to jakis model Clevo. Firmy kupuja od nich laptopy, dodaja napedy, procesory i sprzedaja pod swoja marka. Jakosc moze byc podobna. Ja CA/Clevo nie polecam. Lepiej szarpnac sie na markowy, chociaz uzywany sprzet. Link Zgłoś
m.gregor Re: [notebook] california access 08.12.04, 21:44 Oj odradzam...Dziadostwo jakich malo. Oczywiscie mozesz trafic na egzemplarz ktory bedzie Ci dzialal kilka lat i bedziesz z niego bardzo zadowolony. Ale tak jak napisal Krzysiek: lepiej uzywany markowy (Toshiba, Dell, Compaq/HP, IBM, ASUS, Maxdata - nie patrz na kolejnosc bo jest przypadkowa) niz to dziadostwo nowe... Link Zgłoś
Gość: Dekar Re: [notebook] california access IP: *.lukas.com.pl 09.12.04, 12:44 Wg. mnie CA to notki na poziomie Aristo, Actina, Gericom, Maxdata, FSC (te z niższej półki). Zaletą CA i Aristo to fakt, że są to firmy polskie, które składają te notki w kraju, więc teoretycznie powinny lepiej wyglądać sprawy z gwarancją i przy zakupie są większe możliwości konfiguracji modelu. Osobiście używałem Aristo przez 3 lata, zero problemów, teraz mam niby "firmowego" i wrażenia zdecydowanie gorsze. Dlatego moja rada przed kupnem obejrzyj i przetestuj model, bo nawet z założenia dobry, firmowy notek, może okazać się gniotem. A notki niemarkowe zaskoczyć solidnością i komfortem pracy. Link Zgłoś
Gość: gość Actina to totalny szmelc IP: 212.191.169.* 09.12.04, 13:04 wiele firm w ogóle nie ma ich w swojej ofercie. HP przyzwoite są tylko te z górnej półki, tańszych lepiej nie tykać. HP ma koszmarny serwis. IMHO warte polecenia są: Toshiba (niezawodne), Fujitsu-Siemens i Acer. Link Zgłoś