Dodaj do ulubionych

Fedora Core 3 - help

13.12.04, 17:45
Zainstalowałem ostatnio Fedora Core 3 no i kicha - wiesza się przy wykrywaniu karty dźwiękowej (zwykła Via na płycie). Żeby było śmieszniej, poprzednio Aurox mi ją wykrywał bez problemu (ale Aurox nie ma kudzu...)

W ogóle jestem rozgoryczony kierunkiem, w którym zmierza Linux. Po raz pierwszy zainstalowałem go 7 lat temu i wtedy było to w miarę proste, jedynym urządzeniem które trzeba było specjalnie konfigurować była drukarka - żadnych winmodemów, pendrajwów ani innych badziewi.

Teraz są graficzne instalatory, szmery, bajery, iksy siakie owakie i po co to wszystko, skoro nawet prostego układu nie potrafi wykryć.
Obserwuj wątek
    • beny51 Re: Fedora Core 3 - help 14.12.04, 11:47
      > W ogóle jestem rozgoryczony kierunkiem, w którym zmierza Linux. Po raz pierwszy
      > zainstalowałem go 7 lat temu i wtedy było to w miarę proste, jedynym urządzeni
      > em które trzeba było specjalnie konfigurować była drukarka - żadnych winmodemów
      > , pendrajwów ani innych badziewi.
      >
      > Teraz są graficzne instalatory, szmery, bajery, iksy siakie owakie i po co to w
      > szystko, skoro nawet prostego układu nie potrafi wykryć.

No to z takim podejsciem masz 3 rozwiazania:
      1. Wrocic do sprzetu sprzed 7 lat i nie miec problemow z szmerami bajeremi itp.
      2. Zainstalowac windows jak ci sie kierunek linuksa nie podoba.
      3. Zaczac myslec, a nie psioczyc - wylaczyc na plycie karte dzwiekowa na czas
      instalacji, wylaczyc kudzu po instalacji dopasowac sterownik do karty recznie
      lub kupic karte zewnetrzna. Wzglednie wylaczyc rozpoznawanie sprzetu na czas
      instalacji i podac wszystko recznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka