Dodaj do ulubionych

serwery proxy

IP: *.3denter.com 16.12.04, 12:21
Skonfigurowałem operę z serwerem proxy j.w. ale wolno mi ładuje strony.
Słyszałem , że prędkość zależy m.inn. od odległości komp-serwer.
Jaki więc serwer wybrać ( świętokrzyskie ) , aby przyspieszyć internet?

Obecnie łączę się przez serwer w CH .

Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: serwery proxy IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.04, 13:01
      Przez proxy zawsze wolno sie laduje.
    • Gość: Maverick Re: serwery proxy IP: *.3denter.com 16.12.04, 16:15
      Przez proxy nie można mnie zidentyfikować , czy tylko trudniej ?
      • wojgas Re: serwery proxy 16.12.04, 16:38
        Witam
        No zawsze bezpieczniej z proxy. A co do zidentyfikowania to będzie znacznie
        ciężej tylko że ten serwer proxy przez którego będziesz się łączył będzie
        wiedział co ściągasz itd itp. Zawsze powinno zostać w logach na tych serwerach
        gdzie byłeś.
        Pozdrawiam W.G.
    • Gość: troche wiedzący Re: serwery proxy IP: *.net.gov.bc.ca 16.12.04, 17:04
      Internetu nie przyspieszysz, możesz jedynie wybierać pomiędzy serwerami z małym lub większym opóżnieniem. Na dobrą sprawę w Polsce jest ciężko znależć serwer który byłby prawie tak szybki jak Twoje normalne połączenie, ale są serwery za granicą najlepiej w innej strefie czasowej. Pozwala to na wykorzystanie "pustych serwerów" np w Canadzie które nie są obciążone bo jest bardzo wcześnie, albo póżna noc - transfer będzie szybki, lecz masz efekty uboczne w postaci opóżnienia sygnału, który musi przecież przelecieć 20tys km jeszcze w dodatku przez ileś serwerów pośredniczących. W wielu przypadkach to i tak może sie bardziej opłacać niż przez jakiś inne proxy w PL albo Czechach.
      pozdrawiam
      • wojgas Re: serwery proxy 16.12.04, 17:10
        Jeżeliby się łączyć z jakimś serwerem za granicą to jeszcze wolniej by to
        wszystko działało, ponieważ Polska ma dość wolne połączenie ze światem i w
        ciągu godzin szczytu troszkę się zapycha.
        • Gość: troche wiedzący Re: serwery proxy IP: *.net.gov.bc.ca 16.12.04, 17:14
          nie prawda, te proxy które mam teraz jest szybkie

206.108.201.51 - 80 możesz sprawdzić
          • wojgas Re: serwery proxy 16.12.04, 17:35
            no sprawdzilem i do tego serwera jest kolo 20 routerow po drodze. A ta reszta
            ma kolo 0.2s czasu odpowiedzi. Na polskich stronach na 100% niczego nie
            przyspieszysz. Ale na popularnych zagranicznych coś się da zapewne. W każdym
            razie dzięki za adres. Czasami może się przydać.
            Pozdrawiam W.G.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka