Gość: ss IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:07 coś nadusiłem i zrobił się gruby /podwójny/ pasek narzędzi.Nie umiem przywrócić.Chyba wrócę do 98,bo tu co chwilę jakieś problemy.Nawet nowy komp wolniej chodzi/athlon 2600/na tym systemie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:18 dodam,że przeciąganie myszą w dół nic nie daje,bo albo całkiem znika,albo są dwa/gruby/.Natomiast przeciąganie w górę jest ok. Link Zgłoś
m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 11:21 A co rozumiesz przez 'Pasek narzedzi'? Pasek szybkiego uruchamiania gdzie masz skroty do programow? Pasek zadan? Link Zgłoś
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:32 chodzi o pasek na dole ekranu,tam gdzie jest menu start.To jest pasek zadań. Link Zgłoś
m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 11:33 Wyslij mailem screen'a to Ci powiem (o ile bede wiedzial) co z tym fantem zrobic. Link Zgłoś
m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 11:22 Aha. Zrob screen shot'a i wyslij mi go mailem na adres gazetowy (m.gregor@gazeta.pl) to zobaczymy co sie z tym da zrobic. Tylko w jakims rozsadnym formacie (jpg, gif, png a nie 20 MB bmp ;-) ). Link Zgłoś
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:33 screna nie umiem zrobić. Link Zgłoś
m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 11:35 Wciskasz Print Screen na klawiaturze, uruchamiasz Paint'a, klikasz Edycja -> Wklej. Potem Plik -> Zapisz jako -> nadajesz nazwe, ustawiasz rozszerzenie na PNG, zapisujesz na dysku a potem slicznie mi wysylas dany plik na adres m.gregor@gazeta.pl Link Zgłoś
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:37 ale nie mam jeszcze adresu e-mail. Link Zgłoś
Gość: mdk Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 11:38 prawym myszki w pustym miejscu paska najechać kursorem na "paski narzędzi" zostaw odchaczony tylko "szybkie uruchamianie" ewentualnie najechać myszką na krawędź paska zmień rozmiar tak jak się zmienia wielkość okna Link Zgłoś
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:44 jak tak robię to nie mogę zmniejszyć grubości bo całkowicie się chowa.Nie mogę go zmniejszyć o jeden "skok".W górę można zwiększyc grubość. Link Zgłoś
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 12:01 nie zwróciłem uwagi,ale pojawiła mi się :godz:sek dzień rok,miesiąc,dzień /data/ razem grubość 3 linie.Może to jest to z czymś związane.Zapewniam,że w datach i godzinach nic nie grzebałem. Link Zgłoś
m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 12:02 A nie masz zainstalowanego zadnego menedzera skorek w stylu 'Window Blinds'? Masz standardowy temat 'Luna' czy wgrales sobie cos innego? Link Zgłoś
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 12:23 nic takiego nie mam zainstalowane.XP mam dopiero 2 dni.Wydaje się ,że to moze jest związane z datą.Była data krótka,a teraz jest długa.Nie umiem wrócić do daty krótkiej. Link Zgłoś
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 12:47 może inaczej -nie chcę daty tylko godzinę i wydaje się że wszystko wróci do normy. Link Zgłoś
Gość: emwu Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 13:45 Nie bardzo rozumiem,co znaczy gruby/podwojny/ pasek narzedzi, ale czy ty aby po prostu nie odblokowales paska? Jesli tak, to prawy klik na pasku i "zablokuj pasek zadań". Jezeli nie o to chodzi, to przepraszam, ze sie wtracam. Link Zgłoś
mika_p Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 16:33 Z pół roku temu miałam ten sam problem i niestety, nie znalazło się rozwiązanie, mimo że wiele dobrych rad dostałam. Po prostu, ten tajemniczy ruch myszą (bo to myszą) jest nieodwracalny aż do czasu formatu dysku i reinstalacji systemu. Pocieszę cię, że da się z takim podwójnym paskiem żyć. Link Zgłoś
Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 16:38 przywróciłem system i jest ok.Wrócę jednak do win98se,który nie ma zbednych bajerów i jest bardzo przejrzystyi chyba szybszy. Pozdrawiam. Link Zgłoś