Dodaj do ulubionych

gruby pasek narzędzi w XP

IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:07
coś nadusiłem i zrobił się gruby /podwójny/ pasek narzędzi.Nie umiem
przywrócić.Chyba wrócę do 98,bo tu co chwilę jakieś problemy.Nawet nowy komp
wolniej chodzi/athlon 2600/na tym systemie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:18
      dodam,że przeciąganie myszą w dół nic nie daje,bo albo całkiem znika,albo są
      dwa/gruby/.Natomiast przeciąganie w górę jest ok.
    • m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 11:21
      A co rozumiesz przez 'Pasek narzedzi'? Pasek szybkiego uruchamiania gdzie masz
      skroty do programow? Pasek zadan?
      • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:32
        chodzi o pasek na dole ekranu,tam gdzie jest menu start.To jest pasek zadań.
        • m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 11:33
          Wyslij mailem screen'a to Ci powiem (o ile bede wiedzial) co z tym fantem zrobic.
    • m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 11:22
      Aha. Zrob screen shot'a i wyslij mi go mailem na adres gazetowy
      (m.gregor@gazeta.pl) to zobaczymy co sie z tym da zrobic. Tylko w jakims
      rozsadnym formacie (jpg, gif, png a nie 20 MB bmp ;-) ).
      • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:33
        screna nie umiem zrobić.
        • m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 11:35
          Wciskasz Print Screen na klawiaturze, uruchamiasz Paint'a, klikasz Edycja ->
          Wklej. Potem Plik -> Zapisz jako -> nadajesz nazwe, ustawiasz rozszerzenie na
          PNG, zapisujesz na dysku a potem slicznie mi wysylas dany plik na adres
          m.gregor@gazeta.pl
          • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:37
            ale nie mam jeszcze adresu e-mail.
    • Gość: mdk Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 11:38
      prawym myszki w pustym miejscu paska
      najechać kursorem na "paski narzędzi"
      zostaw odchaczony tylko "szybkie uruchamianie"
      ewentualnie najechać myszką na krawędź paska
      zmień rozmiar tak jak się zmienia wielkość okna
      • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 11:44
        jak tak robię to nie mogę zmniejszyć grubości bo całkowicie się chowa.Nie mogę
        go zmniejszyć o jeden "skok".W górę można zwiększyc grubość.
        • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 12:01
          nie zwróciłem uwagi,ale pojawiła mi się :godz:sek
          dzień
          rok,miesiąc,dzień /data/
          razem grubość 3 linie.Może to jest to z czymś związane.Zapewniam,że w datach i
          godzinach nic nie grzebałem.
          • m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 12:02
            A nie masz zainstalowanego zadnego menedzera skorek w stylu 'Window Blinds'?
            Masz standardowy temat 'Luna' czy wgrales sobie cos innego?
            • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 12:23
              nic takiego nie mam zainstalowane.XP mam dopiero 2 dni.Wydaje się ,że to moze
              jest związane z datą.Była data krótka,a teraz jest długa.Nie umiem wrócić do
              daty krótkiej.
              • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 12:47
                może inaczej -nie chcę daty tylko godzinę i wydaje się że wszystko wróci do
                normy.
    • Gość: emwu Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 13:45
      Nie bardzo rozumiem,co znaczy gruby/podwojny/ pasek narzedzi, ale
      czy ty aby po prostu nie odblokowales paska? Jesli tak, to prawy klik na pasku i
      "zablokuj pasek zadań".

Jezeli nie o to chodzi, to przepraszam, ze sie wtracam.
    • mika_p Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 16:33
      Z pół roku temu miałam ten sam problem i niestety, nie znalazło się
      rozwiązanie, mimo że wiele dobrych rad dostałam. Po prostu, ten tajemniczy ruch
      myszą (bo to myszą) jest nieodwracalny aż do czasu formatu dysku i reinstalacji
      systemu. Pocieszę cię, że da się z takim podwójnym paskiem żyć.
      • Gość: ss Re: gruby pasek narzędzi w XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 16:38
        przywróciłem system i jest ok.Wrócę jednak do win98se,który nie ma zbednych
        bajerów i jest bardzo przejrzystyi chyba szybszy.
        Pozdrawiam.
        • m.gregor Re: gruby pasek narzędzi w XP 17.01.05, 16:41
          I dziurawy jak sito...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka