nuwandapl 17.01.05, 23:35 Witam... Może ktoś z Was już mial do czynienia z oprogramowywaniem komunikacji przez Bluetooth? Może sa jakieś gotowe klasy pośredniczące w komunikacji? pozdrawiam nuwanda Link Zgłoś Obserwuj wątek
kell99 Re: Bluetooth - jak to oprogramować? 18.01.05, 00:37 gotowe klasy do czego? jezeli mowisz o klasach to kojarzy mi sie java, wiec: www.javabluetooth.com/ pierwszy link z google leniwcze:) Link Zgłoś
nuwandapl Re: Bluetooth - jak to oprogramować? 18.01.05, 01:12 mhm... Mój Google chyba jest jakiś inny :P. Niemniej jednak dziękuję. Skoro mamy klasy do Javy to może też pod .Net ktoś widział? I nie mówcie proszę, że też w Google wystarczy wklepać... pozdrawiam, nuwanda Link Zgłoś
kell99 Re: Bluetooth - jak to oprogramować? 18.01.05, 01:35 jestes pewien, ze mowimy o tym samym google?;) search.microsoft.com/search/results.aspx?qu=bluetooth&View=msdn&st=b&c=0&s=1&swc=0 Link Zgłoś
nuwandapl Re: Bluetooth - jak to oprogramować? 18.01.05, 01:39 Wszytko było by fajnie, gdyby ktoś już zaimplementował klasy .Net. Znalazłem to na co wskazujesz wcześniej (tam najpierw zaglądam), ale to zabawa z API windowowym, a na tym się nie znam :(. pozdrawiam, nuwanda Link Zgłoś
kell99 Re: Bluetooth - jak to oprogramować? 18.01.05, 02:04 no to uzyj tego co jest w java. przeciez to sie sprowadza do otworzenia komunikacji i uzycia istniejacych klas (pewnie InputBufferedStream i OutputBufferedStream + jakas synchronizacja.. nie bawilem sie nigdy bluetoothem). przeciez to jest najlepsza zabawa;) Link Zgłoś
nuwandapl Re: Bluetooth - jak to oprogramować? 18.01.05, 02:11 Znalałzem coś co się nazywa: OpenNETCF Smart Device Framework v1.2 Tam są klasy do komunikacji przez Bluetooth :D:D. pozdrawiam, nuwanda Link Zgłoś
kell99 Re: Bluetooth - jak to oprogramować? 18.01.05, 02:16 tak z ciekawosci, to robisz to dla zabawy, czy praca? i czemu akurat podrobiona java (tzn .net;) Link Zgłoś
nuwandapl Re: Bluetooth - jak to oprogramować? 18.01.05, 10:47 Studiuję informatykę i tak z ciekawości chciałem zobaczyć jak to się je. A .Net- em interesuję się od ponad roku i bardziej mi odpowiada niż Java. pozdrawiam, nuwanda Link Zgłoś