Gość: Wojtek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 09:23 Czy ktoś jechał w tym roku przez Serbię? Interesuje mnie stan drogi, kolejki na granicach UE oraz bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: Do Bułgarii przez Serbię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 09:28 Jaką walutą płaci się w Serbii? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Do Bułgarii przez Serbię 01.07.09, 09:49 droga ok, ale w sezonie często są korki na granicach bułgarskiej i węgierskiej, możesz postać po kilka godzin... płaci się serbskimi dinarami, na granicy jest kantor/bank... Odpowiedz Link Zgłoś
kornik30 Re: Do Bułgarii przez Serbię 01.07.09, 15:02 Drogi mogłyby być lepsze ale idzie jechać. Są autostrady a poza nimi też w porządku. Na bramkach płacić można w EUR. ____________________________ 2 studia w cenie apartamentu slonecznybrzeg.of.pl !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Do Bułgarii przez Serbię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 15:22 Wielkie dzięki! A są jakieś opłaty za drogę, autostradę (winieta)? W ubiegłym roku jechałem przez Rumunię i nie chciałbym kilku godzin przeznaczyć na mijanki i ruch wahadłowy na robotach drogowych. No i jeszcze wymieniać zawieszenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Do Bułgarii przez Serbię 01.07.09, 15:52 ja jechalem ok 3 czerwca przez serbie - z barwinka do sofii (15h) , potem po 1 dniowym odpoczynku - 4 h do słonecznego, słowacja - winietka - ok 30 zl(placilem z PLN) wegry - winietka - ok6tys forintów - albo 8 , niepamietam ale nie byla to zatrważająca kwota(placilem kartą na stacji benzynowej) serbia - nie ma winietki - placisz tylko za autostrady na bramkach (w sumie ok 12 euro ) Bulgaria- też winietka - na granicy dostaniesz pendrive zdanymi i bedzie troche jezdzenia po roznych okienkach; droga od poczatku wegier do samej sofii autostrada lub droga szybkiego ruchu, zadnych remotnów czy czegokoliwek, dopiero pod samą granica serbia/BG jedzie sie wolniej ponieważ góry góry góry, potem droga z sofii nad morze też ok, połowa drogi to autostrada, jechalem przed poczatkiem sezonu - dlatego pewnie tak szybko, ale słyszałem o kilkugodzinnych postajach na granicy z serbią własnie (w sezonie), Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: Do Bułgarii przez Serbię 01.07.09, 16:52 Ja jechałem przez Ukrainę Rumunie i potem Bułgaria,najtanij szybciej i fajne widoki, Trzeba mieć KOHONES a nie strach w oczach a tak a propos w 2005 byłem w Albanii samochodem przepięknie cudnie i prawie tanio. SERBIA:Belgrad-Sid 500 dinarów,Nowy Sad-Belgrad 420 dinarów. Nowy Sad -Subotica 420 dinarów,Belgrad-Nis 1080 dinarów, Nis-Leskowac 250 dinarów. Radze płacić dinarami nie oszukują a jak przeliczą to na pewno na swoją korzyść.Tanie spanie jedzenie też. Odpowiedz Link Zgłoś