Dodaj do ulubionych

programy szpiegujące klawiaturę - problem !!!

18.01.05, 23:24
poniżej skopiowalem fragment reklamy , ktorą ktoś wkleil na inne forum.
oczywiście nie podoba mi się to. mam co prawda dzieci ale nie wyobrażam sobie bym mial stosować takie "metody wychowawcze" wobec nich.
Czasem także pisuję na czacie z dziewczyną która ma ... męża. nie chcialbym, aby ona miala przeze mnie klopoty . czy możecie coś poradzic - jakie są proste metody unieszkodliwiania takich szpiegów ? z gory dzięki za odp.

----------------
SPRAWDZ CO INNI ROBIĄ NA TWOIM KOMPUTERZE!KONTROLUJ DZIECI!

Oferuję sprzedaż wspaniałego programu OBSERVER

Przeznaczenie programu

· kontroluj poczynania pracowników, dzieci, małżonka, znajomych...

· wiedz, co inni robią na Twoim komputerze, gdy Ciebie nie ma

· dzięki screenom dowiesz się jakie strony www były odwiedzane i jakie
programy uruchamiane

· poznasz wszystkie treści pisane na komputerze i z niego wysyłane - zapisy
rozmów na chatach, GG, e-maile, program przechwytuje WSZYSTKIE naciśnięte
klawisze, niezależnie pd tego gdzie były pisane, kto korzystał z komputera i
kiedy

· dowiesz się co było napisane w usuniętych już dokumentach

· w przypadku niechcianego przeglądania Twoich plików, dokładnie będziesz
kiedy miało to miejsce i jakie rzeczy zostały naruszone czy skopiowane -
pozwala Ci to zabezpieczyć swoją pracę

Możliwości Observera
· zapisywanie na dysku w wyznaczonej ścieżce zrzutów ekranu
· zapisywanie na dysku pliku rejestrującego każdy naciśnięty klawisz -
tzw. "keylogger"
· po przełączeniu na tryb ukryty jedynym sposobem na otworzenie programu
jest wybrana kombinacja klawiszowa
· automatyczne uruchamianie programu przy starcie systemu

Obserwuj wątek
    • Gość: bietka Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:30
      No biedactwo...gada na czacie z mężatką, sam ma dzieci i się jeszcze oburza .
      Nie chciałbyś aby ona miała kłopoty czy boisz się o swó własny tyłek , he??
      zamiast zarywac mężate d..py na czatach , lepiej poznaj podstawowe zasady
      działania komputera to nie bedziesz pisał takich idiotycznych postów. A daj mi
      maila żonki to napiszę jej jak sprawdzić co robiłeś w necie bez takich tanich
      programów:P , a usuwanie histori czy czyszczenie podfolderów d&s nic nie
      pomoże...no jełop... a fuj...może na Erotica Nova a nie na kompy...tam cię
      zrozumieją
      bez pozdro
      • Gość: ciekawy Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:44
        Ostra kobitka. Moze i mi powiesz jak sie sprawdza co sie robilo na necie po
        skasowaniu wszystkiego? Pękam z ciekawosci.
        • Gość: bietka Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 00:19
          ...:))) nie pękaj...najprostszy przykład ... Temporary Internet Files po
          całkowitym wyczyszczeniu i po włączeniu opcji pokazywania ukrytych i
          systemowych zawsze ma kilka plików i folderów i kilka MB... , ale to nie to :))
          Jeśli ktoś chce wiedzieć co się działo na kompie gdy jego nie było przed
          monitorem nie musi nic kupować na Allegro, wystarczy dobrze poszperać czy na
          komputerze czy w necie:)) A dziecku zawsze można zainstalowć bezpieczną
          przeglądarke i wcale nie jestem ostra ;P
    • user0001 Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! 18.01.05, 23:48
      To nie jest problem, to po prostu spyware, tyle tylko że użytkownik sam go
      instaluje i pewnie jeszcze za to płaci.

Nie ma jednego sposobu na radzenie sobie z takimi problemami, jednym "trikiem"
      można pokonać tylko jeden program. Tutaj potrzebna jest wiedza.

Na początek polecam lekturę FAQ tego forum, oraz "Zestawu programów premiera" na
      Forum Wirusy. Szczególnie ważne są programy uruchamiane na starcie, polecam więc
      poczytać o HiJackThis (programie do kontrolowania procedur startowych). Przyda
      się też sprawdzenie sterowników klawiatury oraz myszy (czy są oryginalne,
      podpisane przez M$).

Gdy wszystko inne zawiedzie zostaje znalezienie GNU/Linuksa w wersji Live
      (uruchamiany z płyty) który mógłby obsłużyć czat (a to nie będzie łatwe).
      • Gość: bietka Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:58
        Ty mu lepiej najpierw napisz z czego składa sie komp...no wiesz klawiatura ,
        monitor i to najważniejsze :)) A jeśli facet dowiedział się o keyloggerach
        dopiero buszując na Allegro i od razu ma pietra ...to po prostu niedobrze mi
        się robi :(( Na tych wszystkich wirtualnych romantyków co siedzą w papuciach
        przed kompem , spoglądają czy żona z kuchni nie wychodzi i zastanawiając się
        pól ghodziny co napisać i czy nie zrobili błedu...nic tylko romantyczni
        kochankowie. Ech, niektórym internet w głowach poprzewracał...facet rozbija
        czyjeś małżeństwo, wcale się z tym nie kryje a tu mu wszyscy dobre rady...jakie
        to nowoczesne i luzackie( jestem buddystką...więc nie klerykowć). zwykła ludzka
        empatia i przyzwoitość sie we mnie odezwały....załosny gościu
        • xerxes99 Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! 19.01.05, 00:08
          > Ty mu lepiej najpierw napisz z czego składa sie komp...no wiesz klawiatura ,
          > monitor i to najważniejsze :))

zaskoczę Cię, ale to akurat wiem

A jeśli facet dowiedział się o keyloggerach
          > dopiero buszując na Allegro i od razu ma pietra
          przecież napisałem, że ktoś wkleil to na innym forum . problemy z koncentracją buddystko ?

> facet rozbija
          > czyjeś małżeństwo
          nie wypowiadaj się o sprawie nie mając bladego pojęcia o niej - nic nie wiesz o prawdziwym życiu . to ty jesteś żalosna a nie ja, A czytając ten post odnosze wrażenie, że Budda miałby inne zdanie w sprawie jawnogrzesznicy niż Chrystus - pewnie sam przyniósłby wielki głaz a potem w nią by walnął :))

• Gość: bietka Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 00:21
            xerxes99 napisał:
            > nie wypowiadaj się o sprawie nie mając bladego pojęcia o niej - nic nie wiesz
            > o prawdziwym życiu . to ty jesteś żalosna a nie ja, A czytając ten post
            odnosze
            > wrażenie, że Budda miałby inne zdanie w sprawie jawnogrzesznicy niż Chrystus
            > - pewnie sam przyniósłby wielki głaz a potem w nią by walnął :))

jawnogrzesznicy??? ojej to aż tak daleko to zaszło ?? :)0 A Budda by to
            najpewniej olał...znając Buddę
            >
            • Gość: ciekawy Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 00:30
              To az do Buddy doszlo? Jawnogrzesznica znajaca sie na komputerach - kobieta
              ideal... :)
              • xerxes99 Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! 19.01.05, 00:33
                tak - super jest, nie ? :))
            • xerxes99 Re: programy szpiegujące klawiaturę - problem !!! 19.01.05, 00:32
              > jawnogrzesznicy??? ojej to aż tak daleko to zaszło ?? :)0 A Budda by to
              > najpewniej olał...znając Buddę
              ach ... więc go poznałaś ho-ho gratulacje - pewnie jesteś nauczycielem dla setek osób !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka