Dodaj do ulubionych

Mam kłopot przy ładowaniu systemu XP

IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 17:49
mianowicie ładuje sie ok, do momentu kiedy pojaia sie "zapraszamy" i wtedy sie zawiesza... albo czasem tez nieco wczesniej pojawia sie okienko i prosi o zmianę hasła dostepu do systemu bo za 13, 12, 11 itd dni sie aktualne skonczy.. nie wiem jakie hasło, zadnego nie zakladałam.. po nacisnięciu anulacji ładuje Xp.. ale co bedzie za te 10 dni? co to jest i jak to zmienic??
Obserwuj wątek
    • Gość: gekko44 Re: Mam kłopot przy ładowaniu systemu XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:59
    • Gość: gekko44 Re: Mam kłopot przy ładowaniu systemu XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:01
      co do hasla:
      prawy przycisk myszy na Moj komputer ->> zarzadzaj
      znajdz UZYTKOWNICY I GRUPY LOKALNE (cos takiego bo ja mam ang.ver Xp ;->>> )

w uzytkownikach znajdz siebie
      kliknij dwa razy
      zaznacz opcje HASLO NIGDY NIE WYGASZA ;-)
      • Gość: porta dzieki wielkie.. jak narazie wygląda ze działa.. IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 23:00
        .
    • amon-ra Re: Mam kłopot przy ładowaniu systemu XP 24.01.05, 18:06
      Gość portalu: porta napisał(a):

> mianowicie ładuje sie ok, do momentu kiedy pojaia sie "zapraszamy" i wtedy sie
      > zawiesza...

Może być wiele przyczyn: wykonaj instrukcje (dot. DHCP i Bootvis) z tego posta:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=19630132&a=19634218
      > albo czasem tez nieco wczesniej pojawia sie okienko i prosi o zmian
      > ę hasła dostepu do systemu bo za 13, 12, 11 itd dni sie aktualne skonczy.. nie
      > wiem jakie hasło, zadnego nie zakladałam.. po nacisnięciu anulacji ładuje Xp..
      > ale co bedzie za te 10 dni? co to jest i jak to zmienic??

Po zalogowaniu do systemu kliknij Start, Uruchom, wpisz lusrmgr.msc, kliknij pozycję Użytkownicy, prawoklik na nazwie swojego konta, Właściwości, zaznacz pozycję "Hasło nigdy nie wygasa".
      Niemniej taki stan rzeczy nie podoba mi się: czy do Twojego komputera ma dostęp ktoś jeszcze? Wykonaj skan programem antywirusowym i Ad-aware lub SpyBot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka