Dodaj do ulubionych

Thunderbird

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:28
Cześć!Właśnie zainstalowałam Thunderbirda i jestem na etapie jego poznawania.Z
tego co już się zorientowałam, nie można zabezpieczyć hasłem całego profilu:(
To chyba mały minus tego programu. Stąd moje pytanie do Was: czy można chociaż
zrobić coś takiego,żeby lista wiadomości nie była wyświetlana,dopóki
użytkownik nie poda prawidłowego hasła dostępu do danego konta?? Jeśli tak, to
bardzo proszę napiszcie mi jak to zrobić...ale bardzo łopatologicznie ;)) Z
góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • blekot Re: Thunderbird 16.02.05, 14:35
      Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Cześć!Właśnie zainstalowałam Thunderbirda i jestem na etapie jego poznawania.Z
      > tego co już się zorientowałam, nie można zabezpieczyć hasłem całego profilu:(

opowiadasz!
      zajrzyj tutaj: mozillapl.org/projekty/Dodatki/ProfilePassPL

p_em
      • Gość: Gosia Re: Thunderbird IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:48
        Dziękuję Ci bardzo :)) "Opowiadam", bo mówiłam, że jestem na etapie poznawania ;)
        Hmm,tylko widzę,że czasami po zainstalowaniu tego dodatku ,pojawiają się kłopoty
        :( Mam nadzieję Blekot,że tu jeszcze będziesz jak za chwilę w ogóle nie odpalę
        Thunderbirda :D
        • blekot Re: Thunderbird 16.02.05, 14:53
          to lepiej zrób kopię profilu - masz tu rewelacyjny programik do tego:
          www.pitreck.civ.pl/backup_pl/
          przed każdym większym "ulepszaniem" warto zrobić kopię
          :-)

p_em

• Gość: Gosia Re: Thunderbird IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:16
            Dziękuję za pomoc i programik...na szczęście było bez niespodzianek :))
            Mam jeszcze jedno pytanko.Co zrobić teraz z tym nieszczęsnym Outlookiem?? Czy
            może zostać nie używany, bo nie bardzo wiem jak go pogonić?? :D Pozdrawiam.
            • blekot Re: Thunderbird 16.02.05, 17:48
              Gość portalu: Gosia napisał(a):
              > Mam jeszcze jedno pytanko.Co zrobić teraz z tym nieszczęsnym Outlookiem?? Czy
              > może zostać nie używany, bo nie bardzo wiem jak go pogonić??

niech sobie będzie, co Ci przeszkadza (ja nie odinstalowałem)
              najważniejsze żeby go ...nie dotykać ;-)

ps. mozbackup przyda się - warto co jakiś czas robić kopię, na wszelki wypadek

p_em
              • Gość: Gosia Re: Thunderbird IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:45
                :)) Dzięki. Outlook "wyczyściłam" i więcej nie dotykam :-)
                Teraz tylko zobaczymy jak to moje nowe cudeńko sprawdzi się w praniu ;)
                • blekot Re: well.. 16.02.05, 18:59
                  nie wiem czy najpierw nie powinnaś trochę poprać a potem czyścić...
                  :-)

ps. proszek do prania: tinyurl.com/5j2bo

p_em
                  • Gość: Gosia Re: well.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:39
                    blekot napisał:
                    > nie wiem czy najpierw nie powinnaś trochę poprać a potem czyścić...

Może i słuszna uwaga :)))) ale gołąbka już trochę przetestowałam...na razie
                    fruwa (na wszystkich kontach) w obie strony, bez zastrzeżeń ;) Mam nadzieję, że
                    nic nie podetnie mu skrzydeł...bo szybko tu wrócę z podkulonym ogonem :-)
                    • Gość: Gosia I wróciłam :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:29
                      Hmm...Wykrakałeś mi to Blekot ;))) Gołąbek latał, owszem ale bez
                      załączników.Chciałam wysłać zdjęcia i pojawił się problem :( Pewnie coś mam źle
                      ustawione ale wysyła mi 99% i na tym koniec :( Bardzo proszę, powiedz mi co mam
                      z tym zrobić ?? Patrzę w opcje i szczerze mówiąc nie bardzo wiem co zmienić,żeby
                      było dobrze :( Pozdrawiam.
                      • Gość: Gosia Już dobrze :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:22
                        Pytanie już nieaktualne :)) To nie była wina gołąbka, tylko chyba coś z
                        serwerem, bo teraz śmiga jak trzeba.
                        • blekot Re: to dobrze 19.02.05, 12:01
                          musisz zdrobić jeszcze dwie rzeczy:

- zainstaluj program do robienia kopii zapasowych programów z kręgu mozilli
                          www.pitreck.civ.pl/backup_pl/

- zaprzyjaźnij się z tym forum:
                          tinyurl.com/57gpe

p_em
                          • Gość: Gosia :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:35
                            Dzięki Blekot :) Ten program mam, bo już wcześniej mi go poleciłeś więc
                            posłusznie zainstalowałam i zrobiłam kopię :) Szczerze mówiąc mam nadzieję, że
                            Thunderbird będzie się tak sprawował, że z tej kopii nie będę musiała korzystać.
                            Gołąbek jest fajny ale już 2 razy nie odpowiadał, nie wiem dlaczego :(( Trochę
                            mnie to zaskoczyło a szczerze mówiąc już go polubiłam i nie chciałabym wracać do
                            "Ałtluka" ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka