Dodaj do ulubionych

Znowu z tym telewizorem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:43
Witam. Pisałem niedawno w sprawie czarno-białego obrazu na 1 z kart graficznych. Karte dałem do sprawdzenia. Jest dobra. Kazali mi przynieść komputer to poszukają usterki, ale komputer jest mi cidziennie potrzebny więc moze ktos z was będzie wiedział co jest nie tak. Problem jest taki ze na karcie graficznej GF fx5500 128Mb 128bit podłanczam kablem s-video do tv i obraz jest czarbo-biały. Na poprzedniej karcie gf mx 440 64mb ultra jest ok. Czy moze się cos niezgadzac w konfiguracji podzespołów? Mam durnia 1600, 512DDR pc3200, hdd 80gb samsung, grafike gf5500 jw. Jestem niezmiernie wdzięczny za karzdego posta.
Obserwuj wątek
    • panzerwaffe Re: Znowu z tym telewizorem 16.02.05, 20:23
      no moze tak :

Czarno bialy obraz jest wyswietlany , gdy tryb wyswietlania jest ustawiony na
      NTSC zamiast PAL (obowiazujacego w polsce).

We wlasciwosciach pulpitu wybierasz zakladke usawienia i zaawansowane i zakladke
      nview , w dolnej czesci powinien byc widoczny telewizor , klikasz ustawienia
      urzadzenia , w nastepnycm oknie zaznaczasz telewizor i zmien format - zlisty
      wybierasz kraj z systemem PAL B , PAL G , czy PAL-BG
      • Gość: Kutasek Re: Znowu z tym telewizorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:35
        Wszystko próbowałem. jest pal b , są najnowsze sterowniki:(
        • dino22 Re: Znowu z tym telewizorem 16.02.05, 20:42
          Miałem ten sam problem, w moim przypadku była winna karta graficzna,. która w
          jakiś sposob była uszkodzona. Może uratowac cię jesze zmiana przejściówki, bo
          sa 2 rodzaje :-)
          • sebkob Re: Znowu z tym telewizorem 16.02.05, 20:48
            gdzie tą przejściówke trzeba zmienic bo nie jarze???
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: Znowu z tym telewizorem IP: *.toya.net.pl 16.02.05, 22:00
              PISAŁEM CI FACET STEROWNIKI 61.77 NA NAJNOWSZYCH BĘDZIE CZARNOBIAŁY!!!!!!
              w 6177 USTAW TYP WYJŚCIA Composite-VIDEO i typ syganłu PAL( TAK MIMO ŻE MASZ
              SVHS kabel)) I BĘDZIE DZIAŁAŁO 6177 mozęsz sciągnąc w wetrsji OMEGA z tąd
              www.omegadrivers.net
              • Gość: laiczka Re: Znowu z tym telewizorem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 23:37
                mam ten sam problem. Z 61.77 też nie działa. Próbowałam też z PAL B, G.
                Gdzie się ustawia typ wyjścia? Tez mam S-video.

• Gość: niktabc@vp.pl Re: Znowu z tym telewizorem IP: *.toya.net.pl 16.02.05, 23:51
                  Na liscie na której wybierasz pal masz zaawansowane czy coś takiego i tam masz
                  wybór wyjścia i wybiesz Composite bo takie jest wejscie w TV zazwyczaj mimo że
                  SVIDEo masz kabel!!!!
                  ale działa to na 61.77 na 66.93 NIE DZIAŁA NIC I NIGDY
                  • Gość: dfg KOREKCJA NOŚNEJ SYGNAŁU ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 07:29
                    Prawdopodobnie nie chodzi o NTSC, ani uszkodzony kabel, tylko o siłę sygnału.
                    Karty tańszych producentów mają słabe wyjścia tv, ale jest na to rada. W
                    programie tvTool w opcjach zaawansowanych jest suwak nośnej sygnału. Przesuń go
                    na 100 % (lub 200% /zależy od wersji programu)
                    • Gość: Kutasek Re: KOREKCJA NOŚNEJ SYGNAŁU ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:15
                      próbowałem z 61.77 i z tym ustawieniem i nie idzie. ale nie mogo znalezc tego suwaka i programu tvtool.
                      • Gość: alp Re: KOREKCJA NOŚNEJ SYGNAŁU ! IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 09:07
                        tvtool szukasz w necie
                  • Gość: alp Re: Znowu z tym telewizorem IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 09:05
                    Gość portalu: niktabc@vp.pl napisał(a):

> ale działa to na 61.77 na 66.93 NIE DZIAŁA NIC I NIGDY

Za to info masz u mnie Niktabc krzynkę piwa! Po tygodniu zmagań miałam w TV już
                    wszystko prócz koloru i dopiero ta zmiana sterownika pomogła, teraz jest ok!
                    Doczepiam wątek do FAQ.
    • Gość: laiczka Kutasek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 00:47
      Jak się tobie uda to please wyślij mi maila z rozwiązaniem.
      Mam już dosyć!!!
      Dzięki
      preferencja@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka