gray 17.02.05, 09:44 hacking.pl/news.php?id=4726 a jeszcze niedawno mówili, że nic nie zamierzają w tym kierunku. no nic - mają z kogo ściągnąć więc może coś z tego wyjdzie. aha, nie spodziewajmy się longhorna za szybko ;-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
kalinowski11 Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 10:06 Dzisiaj czytałem w Wyborczej , że na lato planują beta ... czy cóś :))) Link Zgłoś
amon-ra Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 10:14 kalinowski11 napisał: > Dzisiaj czytałem w Wyborczej , że na lato planują beta ... czy cóś :))) To prawda. Pocieszające jest to, że "IE7 zobaczy światło dzienne przed premierą Longhorna" :D Należało się tego spodziewać - tu już nie chodzi o dostarczenie nowych łatek do wersji 6 - w powszechnym mniemaniu jest i tak pełna dziur i "z góry niebezpieczna". A co do LH - po usunięciu z niego WinFS i Indigo mało mnie już interesuje data wersji RTM. Link Zgłoś
kell99 Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 14:00 To tylko tani chwyt reklamowy. Nie da sie wypuscic nawet 'bety' w 4 miesiace. Beda wiec korzystac z niestabilnych podstaw (msie6), a na tym nie da sie zbudowac dobrej przegladarki, w szczegolnosci bezpiecznej przegladarki. Bezpieczenstwo to nie jest cos o czym sie mowi na konferencjach prasowych, ale cos co ma ff i opera. Jest zbyt duzo blednych decyzji, ktore z powodow politycznych nie zostana zmienione (active x, niedostosowanie do wytycznych w3, niebezpieczna integracja z systemem). Msie7 nie bedzie oferowac nic wiecej niz istniejace nakladki na msie, a pewnie bedzie tak wkurzajacy jak wersja z sp2 (trzeba ciagle na cos tam klikac - dla 'bezpieczenstwa', a smieci i tak beda sie same instalowac)... Nie tedy droga; Bill G kiedys twierdzil, ze Longhorn nie bedzie systemem produkowanym pod dyktando marketingu, co okazalo sie zupelna brednia. Podobnie tutaj. "Beta" w 4-6 miesiecy? Smieszne (zaczynajac od tego, ze pierwsze wydanie to nie zadna 'beta'). FF zajelo tyle przejscie od wersji testowych (0.9) do pelnego wydania, a oni chca stworzyc 'stabilny i bezpieczny' produkt, ktory byl praktycznie od 4ch lat nie rozwijany... Link Zgłoś
b00g13 Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 14:21 No nie wiem, imo wypuszczą betę za jakieś 50 dolców i w ten sposób załatwia sobie testy. A z ciekawych rzeczy, ktoś pamięta plany ms na ten rok? znalazł się w nim Anty spy Link Zgłoś
kell99 Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 14:35 ale to jest genialny plan! 1) wypuscic dziurawy system operacyjny 2) obiecywac poprawe bezpieczenstwa, ale praktycznie nic nie robiac w tym kierunku 3) sprzedac ms av i ms anti spy, dodajac drobne modyfikacje do kodu windows, przez co te programy beda dzialac szybciej niz konkurencja 4) zbijac fortune na naiwnych... Link Zgłoś
b00g13 Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 14:51 Kell, i o to chodzi. Jakbym kiedyś miał tę przyjemność spotkać się z imć Belzebubem, to bym mu pokazał licencję win z krótkim komentarzem, ucz się chopie cyrografy pisać. Przecie te działania to poezja prawa i marketingu. Sprzedajemy wam produkt, który może nie działać, może nie zaspokoić waszych potrzeb, jest wersją próbną a wy instalując go wyrażacie zgodę na brak odpowiedzialności z naszej strony. z poważaniem, ms. Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 15:04 ja natomiast mysle, ze idiotami, to jestescie wy, a nie 99% ludzi (jak staracie sie wmowic), ktorzy wybieraja produkt MS, natomiast na linuksa nie zwracaja najmniejszej uwagi. do kella jeszcze uwaga: to, ze linuksiarstwo nie potrafi w 4 miesiace napisac programu, to jeszcze nie znaczy, ze profesjonalisci nie potrafia. inna sprawa, ze linuksiarstwo do tej pory nie napisalo zadnej w miare uzytecznej aplikacji, ale to tak na marginesie. Link Zgłoś
b00g13 Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 15:12 No jesteśmy. Jak zwał tak zwał. Jesteśmy też na listach IPN i w kolejkach po ziemniaki. Ja przy okazji jestem też anarchistą i (jak to Kazik śpiewał) świadomie umniejszającym dochody państwa bezideowcem a to wszystko datego ze nie piję wódki. btw, prawdziwy, toczę ostatnio dyskusję o tym czy istnieje coś takiego jak community windowsa, mam nadzieję, że jako ideolog nie masz nic przeciwko, że linki do twoich wypowiedzi podaję? Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 15:57 b00g13 napisał: > No jesteśmy. Jak zwał tak zwał. zwal wg zaslug. > Jesteśmy też na listach IPN i w kolejkach po ziemniaki. Ja przy okazji > jestem też anarchistą i (jak to Kazik śpiewał) świadomie umniejszającym > dochody państwa bezideowcem a to wszystko datego ze nie piję wódki. no i? kogo to obchodzi i jaki mqa zwiazek z ta dyskusja? > btw, prawdziwy, toczę ostatnio dyskusję o tym czy istnieje coś takiego jak > community windowsa, mam nadzieję, że jako ideolog nie masz nic przeciwko, że > linki do twoich wypowiedzi podaję? nie jestem zadnym ideologiem, tylko normalnym uzytkownikiem oprogramowania. nie mam tez nic przeciwko podawania linkow, bo dlaczegoz moglbym miec? aha, czy piszesz przy okazji, ze sam nie zwykles w dyskusji podawac argumentow? Link Zgłoś
b00g13 Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 16:17 Już ty mi zasług nie przypisuj, nie znasz żadnych. > no i? kogo to obchodzi i jaki mqa zwiazek z ta dyskusja? No ty się o takie rzeczy pytać nie powinieneś, ale w sumie pytaj, pytania to zdrowa reakcja organizmu. Jest to tak zwana redukcja do absurdu, nie klasyczna, ale stosowana powszechnie jako rozwinięcie tej podanej w "Erystyce". > nie jestem zadnym ideologiem, tylko normalnym uzytkownikiem oprogramowania. > nie mam tez nic przeciwko podawania linkow, bo dlaczegoz moglbym miec? aha, > czy piszesz przy okazji, ze sam nie zwykles w dyskusji podawac argumentow? > Nie, mój drogi. Na tym forum jestes ideologiem. Nie pomagasz nikomu i nie wnosisz do dyskusji nic poza ideologią. Pytasz czy nie zwykłem podawać argumentów, ciekaw jestem po czym wnosisz. No ale skoro już się interesujesz, to linki służą mi jako ilustracja przykładów. Link Zgłoś
m.gregor Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 16:01 Wlasnie dzisiaj o Tobie myslalem...Nawet chcialem zapytac: czy prawdziwy.tebe to jeszcze zyje? > inna sprawa, ze linuksiarstwo do tej pory nie napisalo zadnej w miare > uzytecznej aplikacji, ale to tak na marginesie. No jasne...GIMP, Quanta+, mplayer, kadu, FireFox, Mozilla...Dlugo by tak wymieniac. Uzywales ktoregos z tych programow kiedykolwiek? Jesli nie to nie wypowiadaj sie o ich uzytecznosci. Gwarantuje Ci ze wszystkie nie dosc ze sa za darmo to jeszcze na glowe bija Microsoftowe (albo platne lub oficjalne) odpowiedniki (np. Kadu ktore w porownaniu z oryginalnym GG jest genialne a GIMP stoi na rownie wysokim poziomie co Photoshop) Link Zgłoś
tswiercz Re: Nowy Internet Explorer 17.02.05, 14:59 Zapomniałeś jeszcze dodać 5) Osoby wyłamujące się, które zainstalowały inny system, podać do sądu, zmusić do kupna "właściwego" systemu i patrz punkt 2. Link Zgłoś
Gość: Było Re: Nowy Internet Explorer IP: 5.5.* / 80.58.22.* 17.02.05, 15:10 Było! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=20673322 Link Zgłoś