Dodaj do ulubionych

100 MB - ile to jest????

IP: *.du.simnet.is 18.02.05, 23:39
Witam, moze moje pytanie wydac sie wam banalne ale prosze o informacje. Jestem za
granica i korzystam z netu gdzie pierwsze 100 MB jest wliczone w cene rachunku a wszystko
ponadto jest dodatkowo platne. Chodzi mi o to jak oszacowac ile czasu korzystania,
surfowania po sieci to jest 100 MB, chodzi tu o wielkosci otwieranych stron. Od razu mowie,
ze nic nie sciagam, nic nie przesylam, po prostu surfuje po stronach. Podajcie mi prosze
jakies szacunkowe liczby. Np jesli siedze codziennie po kilka godzin, nie wiem, 2 - do 5 ile to
bedzie MB miesiecznie.
Dzkieki z gory za pomoc i pozdrawiam z dalekiej ISLANDII
Tomek
Obserwuj wątek
    • neder Re: 100 MB - ile to jest???? 18.02.05, 23:45
      o rany! to malutko... 3 godziny dziennie surfowania po necie to 250 MB, więc
      dla Ciebie to mniej niż 1,5 godziny dziennie (tylko łażenie po stronach,
      żadnego ściągania itp).

pozdrawiam
      • Gość: kixx Re: 100 MB - ile to jest???? IP: *.acn.waw.pl 18.02.05, 23:48
        wejscie na te strone 67,9kB
    • Gość: piecyk gazowy Re: 100 MB - ile to jest???? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.02.05, 23:47
      Ja siedzę parę godzin i już ściągnąłem 35 MB - praktycznie tylko przeglądając
      forum.
      • neder teraz ja zadaje głupie pytanie... 18.02.05, 23:50
        skąd wiecie ile...?
        • Gość: kixx Re: teraz ja zadaje głupie pytanie... IP: *.acn.waw.pl 18.02.05, 23:55
          ja stad
          www.shadowbrowser.com/?pin=trial
          nie jest to co prawda do tego przeznaczone,ale przy okazji mozna sie dowiedziec
          wlasnie tego o co sie pytasz
        • Gość: piecyk gazowy Re: teraz ja zadaje głupie pytanie... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.02.05, 23:59
          Prawy dolny róg: img193.exs.cx/img193/2915/neo7lt.png
          • Gość: piecyk gazowy Re: teraz ja zadaje głupie pytanie... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.02.05, 00:02
            No i u mnie trzeba by było odjąć z 5-10 MB, bo ściągałem pocztę. ;-)
            • neder fajne:) 19.02.05, 00:05
              tego shadow browser nie kumam:), a to drugie... hmmm... przez chwilę myślałam,
              że coś mi się stało z oknem przeglądarki:)

Piecyk, Tobie widzę ludzie długie listy piszą...;p
              • Gość: dyri Re: fajne:) IP: *.du.simnet.is 19.02.05, 00:10
                u siebie w polszy potrafie sprawdzic ale tu mam Macitnosha i jeszcze go nierozgryzlem. Za
                kazde MB ponad 100 bede cos doplacal i po prostu chodzi mi o oszacowanie ile to bedzie MB
                miesiecznie zakladajac jakies 3 godzinne przegladanie netu dziennie.
              • Gość: piecyk gazowy Re: fajne:) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.02.05, 00:10
                Załączniki duże, pierdoły przeważnie... Większość ląduje w koszu, wielu maili w
                ogóle nie ściągam.
              • Gość: ass Re: fajne:) IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.05, 00:30
                Na ogladanie stron gazetowych miesiecznie wykorzystasz
                ok.1000Mb.
                Oczywiscie siedzac od 2- do 5 godzin.
                Pamietaj ze i tak wysylasz ok.300Mb miesiecznie,nawet tego nie wiesz.
                Znajdz w necie programik SPEEDMANAGER-bedzie pokazywal
                z jaka predkoscia i ile sciagasz i ile wysylasz codziennie (nawet
                podane sa godziny i ilosc pobran-wyslanych),
                i miesieczne wykozystanie Mb.
    • Gość: Zacho Re: 100 MB - ile to jest???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:49
      Dużo to jest, wystarczy na 70-100 godzin dziennie, jeden problem dzień ma 86400
      sek:)
      • neder Re: 100 MB - ile to jest???? 19.02.05, 17:51
        no to sie nam już rozjaśniło...:)/bt.
      • Gość: Zacho Re: 100 MB - ile to jest???? sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:56
        Sorry pomyłka w dzieleniu, no nie zauważyłem że to ledwie 100 mega a nie
        normalnie giga. A u nas jak zrobili na Neo 5 GB jaki był wrzask.
        Dobra to będzie ledwie 0,7 godziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka