Dodaj do ulubionych

monitoring

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.02.05, 17:27
Ile kosztuje i co wchodzi w sklad systemu monitorujacego do sklepu? Jestem
wlascicielka i chcialabym kontrolowac klientow i pracownikow, zalozmy tak na
poczatek z 5 kamer. Nagrywanie na dysk, czy na kasety?
Jak to najlepiej rozwiazac?
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: monitoring IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.02.05, 18:03
      Ktos pomoze?
      • Gość: dobra_rada ale o co ci chodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 18:16
        To chyba jednak nie to forum...
      • Gość: aqar Re: monitoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 18:26
        Polecam firmy dzialajace w tej branzy.

Ewentualnie przejzyj aukcje internetowe, ale jest to sprzet "amatorski".
        Wszystko wiadomo zalezy od nakladow finansowych jakie masz zamiar przeznaczyc.

Z pewnoscia o ile prowadzisz, jestes wlascicielka sklepu "powyzszonego ryzyka",
        mam na mysli zarowno oferowany towar, uslugi jak i lokalizacje (boczne uliczki,
        niecieszace sie dobra slawa dzielnice) warto pomyslec o takim rozwiazaniu ktore
        bedzie niezawodne, a zarazem w przypadku kiedy beda potrzebne dowody, beda
        one "czytelne".

Nagrywanie na plyty, w chwili obecnej raczej juz DVD, nie wiem czy jest dobrym
        rozwiazaniem.
        Z pewnoscia drozszym w eksploatacji, po za tym potrzebny jest czas aby zgrywac
        z dysku twardego, w czasie rzeczywistym to nie ma raczej szans, no i trzaba
        zmieniac plyty, potrzebny jest komputer spelniajacy odpowiednie wymagania, no i
        w przypadku np. wlamania komputer moze zostac ukradziony razem z dowodem.

Zastanow sie czy w ogole potrzebny jest Ci monitoring, jezeli tak, to jaka
        kwota dysponujesz, wydaje mi sie iz czasem pomoc moga zwykle atrapy, starannie
        dobrane i zamontowane z cala pewnoscia stanowic beda role prewencyjna.
        Generalnie o ile nie chodzi o podwazenie uczciwosci sprzedawcy, to chyba
        najlepsza metoda jest czujny sasiad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka